Το 2021 χορέψαμε ξανά μέχρι το πρωί

Ξένες και εγχώριες μπάντες, κορυφαία ονόματα της ηλεκτρονικής και techno σκηνής, κυριακάτικα απογευματινά πάρτυ σε venues πλημμυρισμένα από κόσμο και δυνατή μουσική, ποτήρια γεμάτα αλκοόλ, ατέλειωτος χορός, διάπλατα χαμόγελα, μπόλικος ιδρώτας και εκκωφαντικές φωνές χαράς. Το 2021, ήταν η χρονιά κατά την οποία πήραμε πίσω τη νυχτερινή μας ζωή. Στην αρχή μουδιασμένοι, στην πορεία απελευθερωμένοι.

Τι κι αν αυτό κράτησε μόνο μερικούς μήνες – αφού η εξέλιξη της πανδημίας μας βρίσκει και πάλι καθιστούς στα μπαρ, να πίνουμε τη μπύρα μας χωρίς μουσική – τουλάχιστον το ζήσαμε, σαν να ξέραμε πως «δεν θα υπάρξει αύριο», ξανά. Εδώ ξεχωρίσαμε μερικά από τα καλύτερα φωτογραφικά κλικ για να θυμηθούμε αυτά που ελπίζουμε πως θα ξαναέρθουν.

Motorama & Alberta Baslam – Gagarin205

Φωτογραφίες: Αργύρης Λιόσης

Μαθημένοι στα κρύα οι Ρώσοι Motorama εμφανίστηκαν στη σκηνή του Gagarin με τζάκετ και χειμερινά ρούχα, παρά τη ζέστη στον χώρο και ευτυχώς θερμή ήταν και η υποδοχή του κόσμου που δεν πτοήθηκε παρά παρά τα κάποια τεχνικά προβλήματα που ζόρισαν το συγκρότημα στο μισό σετ του live. Το Gagarin 205, εκείνο το βράδυ, ήταν γεμάτο ακόμα και στον εξώστη και ο κόσμος τραγουδούσε παθιασμένος αγαπημένες επιτυχίες όπως τα: No More Time, Wind in Her Hair, Pole Star, One Moment, Heavy Wave. Πέρα από τα λίγα τεχνικά προβλήματα οι Ρώσοι είχαν γεμάτο ήχο, με το επιβλητικό μπάσο και την καθοδήγηση του ντράμερ να δίνουν τον παλμό, ενώ ο πορτοκαλοκόκκινος φωτισμός θύμιζε μετά-αποκαλυπτικό σκηνικό.


Monolink & Korilla – Fuzz Live Music Club

Φωτογραφίες: Πέτρος Πουλόπουλος

Με το αλκοόλ να ρέει, τα σώματά παρασύρθηκαν αβίαστα από την απαλή χροιά του και τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς του, όταν ο Monolink μας καλωσόριζε στη σκηνή του Fuzz Club. Καθώς το ένα hit του διαδεχόταν το άλλο, έφτασαν στ’ αυτιά μας οι πρώτες νότες από το αγαπημένο Father Ocean, που μας ξεσήκωσε. Οι ζητωκραυγές μας τον έκαναν να σκορπάει χαμόγελα, ανταμείβοντάς μας με όλο και πιο εθιστικά beats, που έκαναν τη βραδιά αξέχαστη.


Peggy Gou – Intercontinental Balroom

Η Peggy Gou απέδειξε στο απόλυτο πάρτυ του 2021, πως είναι η επιτομή του cool, χωρίς να προσπαθεί για αυτόν τον τίτλο ούτε στο ελάχιστο. Το στιλ της σπάει κάθε νόρμα, ειδικά σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει από τις προκατόχους της στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής. Ο τρόπος που ενσωματώνει τις αναφορές της pop culture στη μουσική της δίνει τη νότα που την ξεχωρίζει από ό,τι άλλο έχουμε ακούσει να παίζεται σε dj booth. Το παραλήρημα του κόσμου στο Intercontinental επιβεβαίωσε το μέγεθος του ταλέντου και του ονόματός της.


Sama, Cabaret Nocturne & KAWRS – EDEN Sunday Party, Ωδείο Αθηνών

Φωτογραφίες: Porject Lens | Giorgos Lathyris

Με σημαίες της Παλαιστίνης να κυματίζουν υπερήφανα στο χώρο του Ωδείου, η επιδραστική DJ Sama’ έπαιξε με όλη της ψυχή, προσφέροντας ένα πληθωρικό dj set στους party lovers της Αθήνας. Γεννημένη το 1990 στην Ιορδανία και μεγαλωμένη στην παλαιστινιακή πόλη Ραμάλα, είναι η πρώτη techno DJ της Παλαιστίνης και ένα σπάνιο παράδειγμα καλλιτέχνη που η μουσική του φέρνει κυριολεκτικά τους ανθρώπους κοντά, με σύμμαχο την ελευθερία, την ενότητα και το δυναμισμό της. 


Estella Boersma & Special Request – EDEN Sunday Party, Ωδείο Αθηνών

Φωτογραφίες: Μάνος Καλοτεράκης

Τα DJ set της, ξεχειλίζουν από ενέργεια κάθε φορά που η κονσόλα και οι δίσκοι της παίζουν τα αγαπημένα της tracks. Οι έντονες χορευτικές κινήσεις της, ξεσηκώνουν όσους και όσες βρεθούν μπροστά της, στα ηλεκτρισμένα dancefloors. Έχοντας ως βάση το Βερολίνο, ο Ολλανδή DJ και παραγωγός, Estella Boersma, έχει καταφέρει να δώσει μια νέα πνοή στην techno και ηλεκτρονική σκηνή της πόλης, η οποία έφτασε μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας μας και το dj booth του Ωδείου Αθηνών.


Mezerg & Autow Nite Superstore – Fuzz Live Music Club

Φωτογραφίες: Dicky Bury | Project Lens

Ο Γάλλος μουσικός Mezerg, από τους πιο παραγωγικούς καλλιτέχνες που είναι πιθανό να συναντήσετε, είναι ο δημιουργός του PianoBoomBoom, με πολλές μουσικές δεξιότητες στο πιάνο αλλά και το theremin, τις οποίες χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά για να παράγει υπέροχα σύγχρονα dancefloor beats. Ο νεαρός μουσικός «σπάει» όλα τα στερεότυπα παραγωγής της μουσικής και μας αποδεικνύει, με μεγάλη επιτυχία, πώς διαφορετικά μουσικά είδη μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ τους. Δημιουργώντας διαφορετικούς ήχους και συνδυάζοντας την ακουστική με την ηλεκτρονική μουσική, σκόρπισε πανικό στη σκηνή του Fuzz Club, προσκαλώντας τον κόσμο να ανέβει πάνω στο stage και να χορέψει μαζί του.


BLACKABLACKABLACKA & IAMDDB – Fuzz Live Music Club

Φωτογραφίες: Vasilis Dagadakis

Εξαιρετικά δυναμική παρουσία και προσωπικότητα, η IAMDDB ή αλλιώς Diana De Brito, ανήκει στη νέα γενιά καλλιτεχνών της μουσικής σκηνής και έχει ξεχωρίσει από νωρίς για τον τρόπο ερμηνείας της. Τα πολυάριθμα και διαφορετικά στοιχεία που διαφαίνονται στη μουσική της αλλά και τα μηνύματα αυτo- αποδοχής και έντονης γυναικείας αυτο-ενδυνάμωσης που κατακλύζουν τους στίχους της, έχουν επιφέρει αλλαγές στη μορφή και τον ήχο της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας. Με μεγάλες αποθήκες ενέργειας στις αποσκευές της, η IAMDDB, σάρωσε τη σκηνή του Fuzz, με τον κόσμο να παθιάζεται με το performance της.

Λουίζα Σολομών-Πάντα