ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2016
Η Popaganda κοντά στον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της χώρας.

Πώς ήταν λοιπόν αυτό το «νέο» Φεστιβάλ;

Ο Γιώργος Βουδικλάρης κάνει μία αποτίμηση του πρώτου μετά Λούκον φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαυρου.

Ο Ρίμας Τουμίνας σε πρώτο πρόσωπο

Ο κορυφαίος λιθουανός σκηνοθέτης και διευθυντής του ιστορικού ρωσικού θεάτρου Βαχτάγκοφ μάς μίλησε για τη χώρα του, τον ρώσο πρόεδρο, την Επίδαυρο και τη θεραπεία του θεάτρου. Συνέντευξη στην Ιωάννα Κλεφτόγιαννη.

Cold Blood: Yπερθέαμα από…δάχτυλα

Η σπουδαία χορογράφος Μισέλ Αν ντε Με μιλάει στην Popaganda με αφορμή την πολυαναμενόμενη παράσταση που θα δούμε στην Πειραιώς 260.

Δρώμενο έκπληξη του Εθνικού θεάτρου σε σταθμούς του Μετρό. Πέμπτη 14 / 7 / 2016

Σαξόφωνα, τραγούδια, μονόλογοι. Σε δυο γλώσσες, τα ρωσικά και τα ελληνικά, και σε δυο σταθμούς του Μετρό του Συντάγματος και της Ακρόπολης.

Τι τραβάνε κι αυτοί οι ταξιθέτες…

Οι αφανείς ήρωες του Ελληνικού Φεστιβάλ (Αθηνών και Επιδαύρου) διηγούνται τις πιο σουρεαλιστικές ιστορίες που έχουν ζήσει εν ώρα εργασίας. Από ντου στην είσοδο μέχρι σεξ στις κερκίδες του Ηρωδείου.

Σουρεαλισμός στην Επίδαυρο

Οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής, Σοφία Φιλιππίδου και Όλια Λαζαρίδου και ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και μουσικός Θοδωρής Αμπαζής διηγούνται στην Popaganda μερικές περίεργες ιστορίες από το αρχαίο θέατρο.

«Γεννηθήκαμε, θα πεθάνουμε, θα κάνουμε λάθη ενδιάμεσα. Δεν τρέχει και τίποτα»

Η Σοφία Μαραθάκη, που το χειμώνα με την παράστασή της «O Φίλιπ Γκλας Αγοράζει Μια Φρατζόλα Ψωμί» συζητήθηκε όσο λίγες δημιουργοί, μιλάει στην Popaganda λίγο πριν ανέβει η «Φιλονικία» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το μεγάλο στοίχημα της Ορέστειας του Γιάννη Χουβαρδά

Η Ιωάννα Κλεφτόγιαννη μιλά με τους πρωταγωνιστές λίγο πριν την πρεμιέρα και ο Γεράσιμος Δομένικος φωτογραφίζει τις πρόβες της παράστασης που συζητά όλη η πιάτσα.

Γιατί τόσο μεγάλη μερίδα του Τύπου εξανέστη με τον Rodrigo Garcia;

Ο Γιώργος Βουδικλάρης είδε την πολυσυζητημένη παράσταση «4» και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Ποιος είναι ο άγνωστος «Ποδάγρας» που παρουσιάζεται στη Μικρή Επίδαυρο;

Το απαγορευμένο σατιρικό πολιτικό μανιφέστο κατά της μοναρχίας του μεγάλου Άγγλου ποιητή Percy Shelley «Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος» ανεβάζουν σήμερα σε παγκόσμια πρώτη φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ροντρίγκο Γκαρσία: “Εχω ζήσει συνεσταλμένα, ανάμεσα σε απαίσιους ανθρώπους”

Προβοκάτορας ή μεταμοντέρνος δημιουργός; Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του παγκόσμιου θεάτρου μιλά στην Ιωάννα Κλεφτόγιαννη λίγο πριν το "4" παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τι Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θέλουμε; (Vol.2)

H Popaganda συνεχίζει τη δημόσια συζήτηση για το Φεστιβάλ, θέτοντας εκ νέου το ερώτημα σε ακόμη δέκα σκηνοθέτες, θεσμικούς του πολιτισμού, εικαστικούς, στιχουργούς, χορογράφους, videoartist, συγγραφείς, ηθοποιούς αλλά και σε μια θεατρική κολεκτίβα.

Χειροκροτήστε το νέο αίμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

13 νέοι καλλιτέχνες, όλοι κάτω των 30 ετών, που συμμετέχουν φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φωτογραφίζονται για την Popaganda και αποκαλύπτουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Minefield: Η συνταρακτική παράσταση της Λόλα Αρίας

Η Αργεντινή δημιουργός αν συνεχίσει έτσι θα εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του παγκοσμίου θεάτρου, επιμένει ο Γιώργος Βουδικλάρης.

Ο Τυφλός Ποιητής του Jan Lauwers θα είναι μία από τις παραστάσεις-κλειδιά του Φεστιβάλ Αθηνών

Ανεβαίνει στις 28 και 29 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 και ο σπουδαίος Φλαμανδός σκηνοθέτης μιλάει στην Popaganda για πολιτική, ανθρωπισμό και για τον φίλο του από το Βέλγιο που κάποιοι εδώ στην Ελλάδα αποκάλεσαν persona non grata.

Άμλετ: Όταν βλέπεις πολλά «ευρήματα», κράτα μικρό καλάθι

Η σαιξπηρική παράσταση του πολυσυζητημένου Λιθουανού σκηνοθέτη Οσκάρας Κορσουνόβας, ήταν η επιτομή του «πολύ κακό για το (σχεδόν) τίποτα», επιμένει ο Γιώργος Βουδικλάρης.

Τι Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θέλουμε;

Στη μεγάλη δημόσια συζήτηση, που αισίως ξεκινάει, συμμετέχει και η Popaganda θέτοντας το ίδιο ερώτημα σε 15 ιστορικούς και κριτικούς τέχνης, curator, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, performer, μουσικούς αλλά και θεσμικούς του πολιτισμού.

Αργυρώ Χιώτη: «Ίσως και οι κοινωνίες που οργανώσαμε να έχουν πάρει λάθος δρόμους»

Μια συζήτηση με την σκηνοθέτρια των Vasistas που συμπράττει με τον Ευθύμη Φιλίππου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ρομέο Καστελούτσι: Ρέστα και…ταπί

Τα ανταλλακτικά ενός οχήματος ή τα δομικά υλικά ενός οικοδομήματος, δίδονται προς πώληση λίγο πριν από την οριστική κατάρρευση του αρχικού οργανισμού. Κι αυτή η κατάρρευση στην περίπτωση του Καστελούτσι δείχνει να είναι οριστική και αμετάκλητη.

Ο Ρομέο Καστελούτσι στην Popaganda

Ο σπουδαίος ιταλός θεατράνθρωπος επιμένει ότι δεν είναι χρέος της τέχνης να αλλάξει τον κόσμο, ενώ εξακολουθεί να θεωρεί ότι τα πάντα γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Ένα απόγευμα με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον επισκεφθήκαμε στο νέο του σπίτι, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών

Η Popaganda δεν θα μπορούσε παρά να είναι παρούσα. Ανταπόκριση του Γιώργου Βουδικλάρη από το Revolt Athens.

Δείτε το βίντεο από το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου

Η ομάδα Vasistas και η Αργυρώ Χιώτη μας παρουσιάζουν το «Απολογίας 3&4».

Ένας Σικελός στο Ηρώδειο

O πληθωρικός Ενρίκο Καστιλιόνε ανεβάζει την Αΐντα του Βέρντι και εξηγεί στην Popaganda γιατί η όπερα είναι το πιο ολοκληρωμένο είδος ζωντανής τέχνης

Δεκατρείς επιλογές του Φεστιβάλ Αθηνών για τις οποίες (μπορεί και να) αξίζει να θυσιάσεις διακοπές και μπάνια 

Η Ιωάννα Κλεφτόγιαννη ρίχνει μια γρήγορη ματιά στο πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού και κάνει μια πρώτη λίστα για αυτά που πρέπει να δούμε.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.