Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
30 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΙΧΟΣ
Πρόσωπα ιστορίες και αναμνήσεις από μία διχασμένη πόλη.

Humans of Berlin

Φωτοντελίριο της Ασπασίας Κουλύρα από το σημερινό πολυπολιτισμικό, ζωντανό, πολύχρωμο Βερολίνο.

«Και να συνεχίσει να κάνει τα δικά του ο ρώσος, θέλει ακόμα δεκαπέντε είκοσι χρόνια μέχρι να πέσει το Τείχος…»

Διαβάστε το τελευταίο κεφάλαιο από τον «Σοφέρ» τουΠέτρου Αυλίδη στις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Το κεφάλαιο που αναφέρεται στην ημέρα της Πτώσης του Τείχους.

Ο Άνθρωπος Που Είδε το Τείχος να Πέφτει

Στις 9 Νοεμβρίου του 1989, το Βερολίνο γιόρταζε την πτώση του Τείχους κατευθυνόμενο προς τα δυτικά. Ο Πέτρος Αυλίδης ακολούθησε την αντίθετη πορεία. Του Παναγιώτη Μένεγου.

Το μακρινό ’89

Ο Δημήτρης Πολιτάκης πανηγύριζε τότε για την πτώση του τείχους, όπως και για το δικό μας «βρώμικο '89», μοιάζουν όμως μακρινά όλ' αυτά και το γερμανικό reunion πάρτι κάπως πριβέ.

Ιστορίες μιας διχασμένης πόλης

Πώς ήταν να ζεις σε μία πόλη που ξαφνικά κόπηκε στα δύο και να προσπαθείς να φύγεις από αυτήν; Μερικές ανθρώπινες ιστορίες.

Ζωή με μια κάμερα στα χρόνια της Στάζι

Κορυφαίος Γερμανός φωτογράφος, ο Harald Hauswald έζησε, φωτογράφισε κι αντιστάθηκε στο Ανατολικό Βερολίνο. Μίλησε στην Κατερία Οικονομάκου και το Berlin interviews για τη ζωή στα χρόνια της ΛΔΓ και για τη νύχτα που έπεσε το Τείχος.

Βερολίνο, το χρονικό μιας διχοτόμησης

Πριν από 25 χρόνια, στις 9 Νοεμβρίου του 1989, οι Βερολινέζοι έριχναν το Τείχος που από τις 12 Αυγούστου του 1961 χώριζε την πόλη τους στα δύο. Παρακολουθήστε 28 χρόνια Ιστορίας σε 15 στιγμιότυπα.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.