acidbabyjesus

Το όνειρο όλων σχεδόν των συγκροτημάτων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή,είναι να καταφέρουν να βρουν το δρόμο τους προς το εξωτερικό – και αρκετά φαίνεται να το καταφέρνουν. Σίγουρα από τους πρώτους που το πέτυχαν, υπογράφοντας σε ξένη δισκογραφική εταιρία και περιοδεύοντας στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια, είναι οι Acid Baby Jesus. με την ευκαιρία της αποψινής τους εμφάνισης στο ΑΝ, η popaganda τους πέτυχε, κάπου μεταξύ sound check κι εμφάνισης, για να τους ρωτήσει πώς είναι να πραγματοποιούνται κάποια από τα όνειρά σου

Οι Acid Baby Jesus καταφέρατε από νωρίς να κάνετε breakthrough στο εξωτερικό, πράγμα που είναι ο στόχος των περισσότερων ελληνικών συγκροτημάτων. Πόσα από τα όνειρά σας έχουν γίνει πραγματικότητα; Τι ονειρευόσασταν όταν ξεκινούσατε; Βασικά το συγκρότημα το βλέπαμε ως ένα όχημα για να ταξιδεύουμε. Και θέλαμε να παίζουμε με τους φίλους μας. Αυτά έγιναν. Τώρα δεν ξέρω τι καταφέραμε συνολικά από αυτά που θέλαμε…  Κάναμε περιοδεία στην Αμερική. Και κάθε τόσο στο δρόμο μας κάτι γίνεται πραγματικότητα. Κατά τ’άλλα… συνεχίζουμε. Απλά.

Μεταξύ σας πώς γνωριστήκατε; Ήμασταν φίλοι από το σχολείο.

Έχετε περιοδεύσει και στην Ευρώπη, και στην Αμερική. Πώς είναι; Και τι διαφορά έχει η μεν από τη δε; Στην Ευρώπη τα live κρατάνε πολύ περισσότερο, οπότε περιμένουν από σένα ότι θα παίζεις περισσότερη ώρα. Στην Αμερική είναι πολύ λιγότερο. Επίσης στην Αμερική έχουν πολύ μεγάλη παράδοση με συγκροτήματα και ξέρουν πώς να κάνουν ήχο στα live, ενώ στην Ευρώπη μερικές φορές είναι πιο προσανατολισμένοι προς την ηλεκτρονική μουσική, μπορεί εκεί που παίζεις αμέσως μετά να εξελιχτεί σε techno party. Στην Αμερική είναι πιο band oriented η κουλτούρα. Επίσης στην Ευρώπη η φιλοξενία είναι διαφορετική. Είναι πιο επίσημα από πλευράς ξενοδοχείων και γευμάτων. Ενώ στην Αμερική είναι ο καθένας για τον εαυτό του. Αλλά είναι όλοι πολύ φιλικοί. Μπορεί να μην έχεις ξενοδοχείο, αλλά θα βρεις σίγουρα κάποιο σπίτι να κοιμηθείς.

acidpic2

Η ζωή στο δρόμο πώς είναι; Έτσι όπως θέλει η μυθολογία; συναρπαστική ή πληκτική; Όλα μαζί! Απλά περιμένεις όλη μέρα για να παίξεις. Η στιγμή του λάιβ είναι η πιο σημαντική. Κι όλη την υπόλοιπη μέρα περιμένεις, οπότε μπορεί αυτό να είναι λίγο πληκτικό. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Το να είσαι όλη την ώρα μέσα σε ένα van είναι λίγο δύσκολο…

Ποια ακούσματα σας βοήθησαν να διαμορφώσετε τον ήχο σας; Σίγουρα οι Velvet Underground. Πέρα από αυτούς, ένα σωρό πράγματα. ..  Δεν ξέρω. Προτιμάμε να μην αναφέρουμε ονόματα. Μας αρέσει η μουσική που είναι μάλλον δύσκολο να προσδιοριστεί, που είναι πιο τολμηρή. Όπως στη δεκαετία του ’60, που γίνονταν πράγματα που ακόμα δεν είχαν βρεθεί ταμπελάκια που να τα χαρακτηρίζουν. Αυτό μας αρέσει και στη σύγχρονη, και στην πιο παλιά μουσική. Μας αρέσει πολύ κι η παραδοσιακή μουσική, η φολκ, ελληνική και ξένη. Και η τζαζ, για τον ίδιο λόγο.

Είστε σε περιοδεία στην Ελλάδα, κι απόψε αυτή καταλήγει στο ΑΝ. Τι θα συμβεί εκεί; Δεν ξέρουμε! Σίγουρα θα ακουστούν και καινούρια τραγούδια, μέρος του νέου δίσκου που θα βγεί μέσα στο ’17. Αυτή θα είναι κι η διαφορά από προηγούμενα λάιβ, ότι θα είναι κυρίως καινούρια τραγούδια. Σίγουρα θα παίξουμε και κάποια παλιά, αλλά δεν θέλουμε και requests! Ελπίζουμε όμως να ικανοποιηθούν όλοι.

Έχετε ήδη φτάσει αρκετά μακριά ως συγκρότημα. Εσείς πού θέλετε να φτάσετε; Στη Σελήνη! Εκεί θα είναι το επόμενο τουρ! Δεν ξέρουμε, απλά θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί μουσική που μας αρέσει. Στόχους συγκεκριμένους δεν έχουμε βάλει, π.χ. να θέλουμε να παίξουμε σε ένα συγκεκριμένο φεστιβάλ. Όπου μας πάει!

AN CLUB, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια Τηλ: 210 3305056Ώρα έναρξης: 22:00, Είσοδος: 10 ευρώ