POPTRIVIAΤα απαραίτητα υλικά που πρέπει να έχεις πάντα στο ψυγείο

Τα απαραίτητα υλικά που πρέπει να έχεις πάντα στο ψυγείο

Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που, αν τα έχεις πάντα στη λίστα με τα ψώνια σου, θα μπορείς να μαγειρέψεις πολλές συνταγές, άλλες εύκολες και άλλες πιο περίπλοκες.
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Τι έχεις μέσα στο ψυγείο σου; Για να βρίσκεσαι εδώ, σίγουρα δεν είσαι από εκείνους που τα μόνα που έχουν εκεί μέσα είναι κουτάκια αναψυκτικών, ένα βάζο μάσκας προσώπου με άργιλο και ένα leftover πακέτο από ντελιβεράδικο, που δεν θυμάσαι από πότε είναι (μα πέτα το επιτέλους!). Όχι, όχι, για να βρίσκεσαι εδώ, σημαίνει ότι θέλεις πάντα να έχεις ένα εξοπλισμένο ψυγείο, που κάθε στιγμή της εβδομάδας, θα περιέχει τα απαραίτητα υλικά, απ’ τα οποία θα «χτίσεις» υγιεινά, θρεπτικά γεύματα για εσένα και την οικογένειά σου.

Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που, αν τα έχεις πάντα στη λίστα με τα ψώνια σου, θα μπορείς να μαγειρέψεις πολλές, πολλές συνταγές, άλλες εύκολες και άλλες πιο περίπλοκες. Θα γλιτώνεις χρήματα απ’ το delivery και κόπο, απ΄το να τρέχεις τελευταία στιγμή στο σουπερμάρκετ επειδή σου λείπει κάτι. Πάμε να τα δούμε.

Λαχανικά

Κράτα εύκαιρα μερικά λαχανικά, όπως μαρούλι, ντοματίνια και αγγούρια, μέσα στο συρτάρι του ψυγείου για να μπορείς να φτιάχνεις σαλάτες κάθε μέρα (για συνοδευτικό ή healthy γεύμα). Πρέπει επίσης να έχεις κάποια λαχανικά όπως πιπεριές, καρότα, μπρόκολο κ.λ.π. που, αφού τα σοτάρεις, βράσεις ή ψήσεις, θα μπουν σε γρήγορες μακαρονάδες, ομελέτες και σάντουιτς.

Μυρωδικά

Ένα ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο -που θα σου κοστίσει ψίχουλα- νοστιμίζει και το πιο απλό, καθημερινό πιάτο.Κράτα πάντα ένα ματσάκι με το μυρωδικό που χρησιμοποιείς συχνότερα, γιατί όλο και κάπου θα μπει ψιλοκομμένο. Δες με ποιους τρόπους αποθηκεύουμε εμείς τα μυρωδικά στο ψυγείο.

Φρέσκο γάλα

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φρέσκο γάλα θα σου χρειαστεί. Ακόμα κι αν δεν το πίνεις σκέτο, τόσες και τόσες συνταγές το ζητούν. Αν σου μείνει πολύ, θα έχεις το τέλειο υλικό για τη μπεσαμέλ που θα βάλεις στα λαζάνια με κιμά στο φούρνο, ή αφορμή για να φτιάξεις μια μοσχομυριστή γιαννιώτικη γαλατόπιτα με φύλλο

Βούτυρο αγελάδος

Πρόσεξέ με: όχι μαργαρίνη (ξέρεις πως αισθάνομαι για τη μαργαρίνη), όχι άλλα υποκατάστατα, αλλά φρέσκο βούτυρο αγελάδος. Κι αν δεν το βάλεις στο ψωμί, βάλτο σε συνταγές. Μπορεί να έχεις όρεξη για ένα κέικ μήλου με γιαούρτι και μπαχαρικά ή -ακόμα πιο απλά- να θέλεις να τηγανήσεις τα pancakes της Κυριακής. Το βούτυρο πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος του ψυγείου σου.

Φρούτα

Βάλε στο ψυγείο σου μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια και όποια φρούτα εποχής σου αρέσουν. Αν δεν τα φας σκέτα σαν healthy σνακ, θα τα βάλεις σε ευφάνταστες συνταγές (γλυκές πίτες, μαρμελάδες, κέικ, τάρτες κ.λ.π.). Θυμήσου να μην αγοράζεις τεράστιες ποσότητες τη φορά -για να προφταίνεις να τα καταναλώσεις- και να τα βάζεις πάντα στα ειδικά συρτάρια, ώστε να παραμένουν φρέσκα και τραγανά.

Αυγά

Εάν καταναλώνεις τα αυγά αρκετά συχνά, μπορείς να τα αποθηκεύεις και εκτός ψυγείου, δηλαδή στον πάγκο της κουζίνας. Όμως αν τα χρησιμοποιείς μια στο τόσο, καλύτερα να τα βάζεις στο ψυγείο, όπως κάνουν οι περισσότεροι. Μπορεί μεσοβδόμαδα να λιγουρευτείς μια Shakshuka (αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα) ή μια απλή ομελέτα. Πάρε τουλάχιστον μια εξάδα, γιατί με την πρώτη σπιτική τυρόπιτα που θα φτιάξεις, θα έχουν φύγει τα μισά.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.