Στα γρήγορα: Ειδική RSD ep κυκλοφορία της μπάντας από το Ohio με διασκευές σε Beatles και καλλιτέχνες από το Ohio στις Shake It Records/Damnably, εν αναμονή της επερχόμενης δουλειάς τους, What Heaven is Like.

Την ακούσαμε: Το να διασκευάζεις Beatles δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί το ηχητικό τους trademark είναι τόσο ισχυρό που μέσα από άλλα χέρια, μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε κακέκτυπο που θυμίζει tribute band. Οι Wussy όμως πιάνουν το κομμάτι του Sgt. Pepper’s και το μετατρέπουν σε ένα indie διαμαντάκι, με τις lo-fi καταβολές του να αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζονται πολλά πολλά με τις σπουδαίες μελωδίες. Σου δίνουν μία αβίαστη αίσθηση σε αυτό και τα άλλα τρία κομμάτια του ep (από Jenny Mae, Seedy Seeds, Afghan Whigs) ότι έχουν τα σωστά επίπεδα coolness ώστε να μην μένουν και πολλά να πεις παρά τον στίχο “It’s getting better all the time”.

Τρέξε μακριά: Κάτσε, θα σε δέσω.

Τ’ είπες τώρα; Ο Robert Christgau στο παρελθόν τους έχει χαρακτηρίσει την καλύτερη μπάντα της Αμερικής από όταν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 2005.

Να τ’ αφήσω; Και το ρωτάς;

https://www.youtube.com/watch?v=9EMuwcIfUvU