ΜΟΔΑWudens: Οι ξύλινες τσάντες από τη Λήμνο

Wudens: Οι ξύλινες τσάντες από τη Λήμνο

Δύο αδέρφια επεξεργάζονται πολλά είδη ξύλου δημιουργώντας αξεσουάρ που αντέχουν στον χρόνο.

Στη Μύρινα της Λήμνου, ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων χρησιμοποιείται πλέον σαν εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου, από δύο αδέρφια που αξιοποιούν την ομορφιά και την αντοχή των φυσικών υλικών δημιουργώντας αξεσουάρ.

Έχοντας πολυετή εμπειρία σε ξύλινες κατασκευές, αφού στο παρελθόν κατασκεύαζαν κουζίνες και έπιπλα, ο Γιώργος και ο Βαγγέλης Κανάρης σχεδιάζουν αξεσουάρ για το brand Wudens από τον Νοέμβριο του 2016 «όμως η έρευνα για την κατασκευή της πρώτης τσάντας από ξύλο είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πριν. Η ιδέα για να δημιουργήσουμε μια τσάντα από ξύλο προέκυψε βλέποντας αλλά αξεσουάρ να κατασκευάζονται από αυτό το υλικό στην Ελλάδα όπως παπιγιόν,γυαλιά και ρολόγια. Στο εξωτερικό, τέτοιους είδους αξεσουάρ είχαν κάνει την εμφάνισή τους πολλά χρόνια πριν. Έτσι, μετά από πολλούς πειραματισμούς, δημιουργήσαμε την πρώτη μας ξύλινη τσάντα που σε συνδυασμό με το μέταλλο και το δέρμα, έδωσε ένα πολυτελές αποτέλεσμα που μας δικαίωσε».

Χρησιμοποιώντας δρυ, ξύλο καρυδιάς, zebrano, teak, wenge και παλίσανδρο κατασκευάζουν πορτοφόλια, θήκες για κάρτες, τσάντες σε διάφορα μεγέθη. Παρότι πρόκειται για χειροποίητα αξεσουάρ, τα Wudens έχουν προσεγμένο φινίρισμα δίχως ατέλειες. Μάλιστα, κάθε προϊόν έχει τον δικό του, μοναδικό κωδικό, εγγύηση, ενώ τα δύο αδέρφια από την Λήμνο προσφέρουν τη δυνατότητα συντήρησής του προκειμένου να να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.

Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα προϊόν που δεν θα περιορίζει τον πελάτη. «Έτσι, παρέχουμε την δυνατότητα επιλογής σε είδη ξύλου, δέρματα, μεταλλικές λεπτομέρειες, ό,τι φαντάζεται κανείς πάνω στην τσάντα του μπορούμε να το ενσωματώσουμε».

Αναζητείστε το αξεσουάρ Wudens που σας ταιριάζει εδώ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.