ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το όραμα της Ellie Rowsell των Wolf Alice για τη ζωή είναι το fun. Έτσι απλά

Λίγο πριν η μπάντα εμφανιστεί στην Πλατεία Νερού και το Ejekt Festival το Σάββατο 23 Ιουνίου, η frontwoman της μιλάει στην Popaganda για το πώς είναι να είσαι το μοναδικό κορίτσι σε μια μπάντα.

Μπορεί να είναι ενεργοί από το 2010 και να έβγαλαν το ντεμπούτο τους το 2015 (My Love Is Cool), αλλά έκαναν το breakthrough τους πέρυσι με το δεύτερο δίσκο τους, Visions Of A Life. Οι Wolf Alice δεν ξεχωρίζουν από τις δεκάδες μπάντες που ξεπηδάνε κάθε μέρα από τη Βρετανία μόνο για την ευελιξία που δείχνουν στον ευρύτερο εναλλακτικό κιθαριστικό ήχο -είτε πρόκειται για πυκνά και θυμωμένα ακόρντα όπως στο “Yuk Foo” είτε για synth διαμαντάκια όπως το “Don’t Delete The Kisses”. Ξεχωρίζουν και για την frontwoman τους, Ellie Rowsell, που την ίδια στιγμή μπορεί να βγάζει μια μετεφηβική τσαντίλα και μια συνεσταλμένη γλυκύτητα και πάνω στη σκηνή σίγουρα δεν αστειεύεται.

Λίγο πριν οι Wolf Alice ανέβουν στη σκηνή του Ejekt Festival, το Σάββατο 23 Ιουνίου, μαζί με τους Nick Cave and the Bad Seeds, Editors, Protomartyr και Jack Heart, η Ellie μιλάει στην Popaganda μεταξύ άλλων για πώς είναι τέλος πάντων να είσαι το μοναδικό κορίτσι σε μια μπάντα. 

https://www.youtube.com/watch?v=WqxE-zppu30

Λοιπόν, πώς είναι να είσαι το μοναδικό κορίτσι στους Wolf Alice; Νιώθω υπέροχα γι΄αυτό! Θέλω να πω, έχει πολλή πλάκα. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις περισσότερες γυναίκες να φτιάχνουν μουσική, να περιοδεύουν…

Υπάρχει σεξισμός στο χώρο; Έχεις βιώσει κάποιο σχετικό περιστατικό; Ναι, είναι κάτι που υπάρχει γενικά. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά σε κάποιο βαθμό, αλλά φροντίζω να έχω γύρω μου ανθρώπους που είναι εντάξει.

Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι αγόρια. Πώς τα πας μαζί τους; Τα πάμε πολύ καλά, είναι φίλοι μου άλλωστε. Δεν θα ήμουν ποτέ σε μία μπάντα με άτομα που δεν θα τα πηγαίναμε καλά ή που θα μου φερόταν διαφορετικά ή περίεργα με κάποιο τρόπο, είτε ήταν άντρες είτε γυναίκες.  

Θα έκανες ποτέ ένα girl band; Ναι, βέβαια. 

Πώς και δεν επέλεξες ένα τέτοιο λοιπόν όταν ξεκίνησες; Δεν ξέρω, βασικά όταν φτιαχνόταν η μπάντα δεν ήξερα κορίτσια μουσικούς για να είμαι ειλικρινής. 

Το Drowned in Sound επέλεξε ως #1 δίσκο της χρονιάς για το 2017 το album σας, Visions of Life, σε μια χρονιά μάλιστα που τα #1 των year end lists κατέκτησαν κυρίως δίσκοι-φαβορί. Περίμενες ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο; Όχι, για να πω την αλήθεια ήταν λίγο απροσδόκητο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν ήταν κάτι πολύ ευχάριστο! Δεν περίμενα να καταφέρουμε κάτι τέτοιο και να φτάσουν κάποιοι άνθρωποι να τον θεωρήσουν δίσκο της χρονιάς. 

Σε δύο βίντεο κλιπ σας, το “Beautifully Unconventional” και το “Space & Time” εμφανίζεσαι αρκετά διαφορετική, στο μεν πρώτο σαν παλιά σταρ του σινεμά, στο δε δεύτερο φορώντας ένα νυφικό. Γιατί επέλεξες μία τόσο «κλασικά» γυναικεία εικόνα σε κάθε περίπτωση; Βασικά, στο “Beautifully Unconventional” φοράω απλά ένα φόρεμα. Επειδή το κομμάτι είχε έναν κάπως ρετρό ήχο, και σε συνδυασμό με τον τίτλο, επιλέξαμε να το παρουσιάσουμε έτσι. Εγώ φορώντας φόρεμα και όλα τα αγόρια από πίσω φορώντας σακάκια. Στο “Space & Time” δεν έχει να κάνει τόσο με τη θηλυκότητα το γεγονός ότι φοράω νυφικό. Ο σκοπός δεν ήταν να εκφράσω κάποια θηλυκή πλευρά, αλλά απλά να παρουσιάσω κάτι διαφορετικό από την καθημερινή μου εικόνα. Ίσως βέβαια έχει να κάνει με υποσυνείδητα πράγματα, ποιός ξέρει!

Πόσο θυμωμένη ήσουν όταν έγραφες το “Yuk Foo”; Να πω την αλήθεια, έχει περάσει τόσος καιρός από όταν το έγραψα που δεν θυμάμαι και πολύ καλά. Ήθελα πάντως περισσότερο να κάνω ένα κάπως punk κομμάτι, που να είναι γρήγορο και βαρύ. Νομίζω δεν έχει τόσο να κάνει με το να είσαι θυμωμένος αλλά με το να είσαι απογοητευμένος. 

https://www.youtube.com/watch?v=5a_AigNZYZc

Υπάρχουν σχέδια για τρίτο δίσκο; Όχι ακόμα. Αυτή τη στιγμή περιοδεύουμε πολύ και δεν νιώθω τόσο έτοιμη ακόμα.

Αν μπορούσες να επιλέξεις από εδώ και πέρα ή μόνο να γράφεις μουσική στο στούντιο ή μόνο να παίζεις live; Είναι πολύ διαφορετικά πράγματα, ουσιαστικά δεν συγκρίνονται. Ίσως επέλεγα το στούντιο. 

Τελικά, ποιό είναι το δικό σου «όραμα της ζωής» (Visions Of A Life); Πραγματικά, δεν ξέρω! Fun! Αυτό απλά. 

https://www.youtube.com/watch?v=4Mq88yMe2Ts

Οι Wolf Alice θα μοιραστούν τη σκηνή της Πλατείας Νερού και του Ejekt Festival μαζί με τους Jack Heart, Protomartyr, Editors και Nick Cave & The Bad Seeds το Σάββατο 23 Ιουνίου.
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.