Μας έρχονται από το Βέλγιο αλλά χρωστάνε πολλά στον post punk και darkwave βρετανικό ήχο. Ο λόγος για τους Whispering Sons οι οποίοι με δύο μόλις κυκλοφορίες, το mini LP Endless Party (2015) και το double single Performance / Strange Identities θεωρούνται ήδη υπολογίσιμη δύναμη του dark μουσικού χάρτη. Όντας στραμμένοι στον 80s ήχο συγκροτημάτων όπως οι Siouxsie and the Banshees και κοντά στον ήχο πιο πρόσφατων συγκροτημάτων όπως οι Lebanon Hanover, περιοδεύουν αυτό τον καιρό στην Ευρώπη και θα κάνουν μία στάση την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στη Death Disco με τους Αθηναίους Anima Triste να προετοιμάζουν το έδαφος της βραδιάς. Οι Whispering Sons για προθέρμανση θυμούνται δίσκους, συναυλίες και λοιπές μουσικές εμμονές που τους στιγμάτισαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.  

https://www.youtube.com/watch?v=r8pjgTh3gls

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Kobe Lijnen: Toxicity – System Of A Down. Με λεφτά της μαμάς. Fenne Kuppens: The Sex Pistols – Never Mind the Bollocks. Αν και το είχαμε ήδη σε βινύλιο, αλλά δεν ήξερα ακόμη να χρησιμοποιώ το πικ απ. Tuur Vandeborne: Red Hot Chili Peppers – Greatest Hits. Μάλλον με λεφτά των γονιών. Sander Pelsmaekers: Red Hot Chili Peppers – What Hits!?. Λεφτά της μαμάς. Sander Hermans: Δεν θυμάμαι με ακρίβεια, πάντως μάλλον κάτι από Linkin Park, System of A down ή Rammstein.

Ποιός είναι ο τελευταίος; K: Cindytalk – Camouflage Heart and CranesWings Of joy. F: Pavement – Crooked Rain, Crooked Rain. T: Kevin Morby – City Music. SP: The Romans – Trigger Happy. SH: Ascetic: – Self Initiation.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοί οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; K: Δεν ντρέπομαι για τίποτα που υπάρχει στη δισκοθήκη μου εκτιμώ κάθε τι σε αυτή. Θα ήθελα να έχω: Cleaners From Venus – On any Normal Monday, Roxy Music – For your Pleasure, Asylum Party – Borderline. F: Η δισκοθήκη μου είναι πολύ περιορισμένη, οπότε κάθε δίσκος που έχω σημαίνει κάτι για μένα. Θέλω απελπισμένα τα: Only Lovers Left Alive OST, Slint – Spiderland και Television – Marquee MoonSP: Δεν θα αγόραζα κάποιο δίσκο που δεν αγαπώ οπότε δεν ντρέπομαι για κάτι στη δισκοθήκη μου. Θα ήθελα να έχω μερικά LP των And Also the Trees και το Fiction των Comsat Angels.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Όχι.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; K: Slowdive στο Pukkelpop 2014. Πολύ συγκινητική εμπειρία. F: Επίσης οι Slowdive. Ατόφια μαγεία. Ακόμη, όσα live των Savages έχω δει ως τώρα. T: My Morning Jacket, Rock Werchter 2012. SP: Οι Chameleons στο Het Depot, Leuven. Έπαιξαν ολόκληρο το Script of the Bridge. SH: Sigur Ros στο Pukkelpop 2008. Ήμουν 16 τότε και πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll;  K: “Search and Destroy”- Iggy and the Stooges. T: Electric Six – “Gay Bar”. SH: Johann Sebastian Bach – Orchestral Suite No. 3 σε ρε ματζόρε.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; K: Soundtracks από Ennio Morricone, Ryuichi Sakamoto ή Angelo Badalamenti. F: Θα μπορούσα να βάλω οτιδήποτε, πραγματικά. T: Blondie – “Heart of Glass”. SP: Slowdive – “Rutti”. SH: Max Richter: επανεκτέλεση των Τεσσάρων εποχών των Vivaldi.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; K: Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα. T: Μου περνάει από το μυαλό να παίξω χωρίς μπλούζα σαν φόρο τιμής αλλά μετά σκέφτομαι ότι θα ήταν βλακεία και τελικά δεν το κάνω. SP: Απλά παίζω, το διασκεδάζω και πηγαίνω να του μιλήσω μετά το live. SH: Χέζομαι πάνω μου.

https://www.youtube.com/watch?v=7HI_m572VkM

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; K: Ποτέ, δεν μπορώ να με φανταστώ σε μια δουλειά 9-5. F: Ποτέ. Θα το απολαμβάνω για όσο το δυνατόν περισσότερο. T: Ποτέ. SP: Όχι, δεν έχω μετανιώσει. SH: #noregrets.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται;  K: “Merry Christmas Mr. Lawrence” – Ryuichi Sakamoto. F: Το πρώτο ep των Slowdive. SP: Jeff Buckley – “Forget Her”. SH: “Wreck And Reference” – Powders.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; K: Όποτε ακούω μουσική οι γείτονες μου λένε να τη χαμηλώσω. F: Οι φωνές των γειτόνων είναι πολύ πιο δυνατές από τη μουσική που βάζω. T: Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε συνέβη τελευταία φορά. SP: Ο γείτονάς μου πάντα γκρινιάζει εκτός από όταν ακούω Chicago.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 6) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. K: 4, 5, 6. F: 4, 5 και 6. T: 2, 3 και 4. SP: 5, 6, 7.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; K: Ένα solo set του Robert Smith θα ήταν ό,τι πρέπει. F: Slowdive. SH: Godspeed You! Black Emperor.

 Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Κ: Όχι, είμαι περισσότερο με τον Johnny Marr. F: Ούτε καν. Τ: Όχι. SP: Όχι. SH: Είναι αρχίδι.

Οι Whsipering Sons θα εμφανιστούν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στη Death Disco. Την βραδιά θα ανοίξουν οι Αθηναίοι Anima Triste
Περισσότεροι Whispering Sons: Facebook / Twitter / Soundcloud / Youtube / Bandcamp / Spotify