Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDIGITAL STORIES

Βράχηκε το smartphone μου! Τι να κάνω;

Οι πρώτες βοήθειες είναι πάντοτε απαραίτητες, είτε αφορούν ανθρώπους, είτε όχι. Δείτε πώς θα δώσετε το… φιλί της ζωής στο smartphone σας!
KENSINGTON - 83 per cent use smartphones in the bathroom

Καλοκαίρι. Η εποχή που ολόκληρη η Ελλάδα περιμένει παραδοσιακά πώς και πώς. Ήλιος, θάλασσα, παραλία, φραπεδάρες, πλάτσα-πλάτσα-πλούτσα, παγωτά, μπύρες, Mykonooooos και όλα τα σχετικά. Δεν θα πρέπει να αμελούμε ωστόσο πως πρόκειται και για την εποχή κατά την οποία, smartphones, tablets, laptops και κάθε λογής gadget κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από το υγρό στοιχείο. Επειδή λοιπόν δεν έχουν όλοι την ευχέρεια ή την προνοητικότητα να επενδύσουν σε ένα αδιάβροχο μοντέλο ή μία θήκη που προσφέρει την απαραίτητη προστασία, πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που το πολύτιμό μας smartphone αρχίσει να βγάζει… μπουρμπουλήθρες. Ο Μάιος άλλωστε σχεδόν τελείωσε και το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά…

Κατ’ αρχάς κάντε το προφανές: απομακρύνετε τη συσκευή από το νερό, είτε πρόκειται για ένα ποτήρι που χύθηκε πάνω του, είτε για ολόκληρο το Αιγαίο ή το Ιόνιο (τουτέστιν, να μπήκατε μαζί του στη θάλασσα). Σε περίπτωση που λειτουργούσε όταν συνέβη το μοιραίο, απενεργοποιήστε το τάχιστα. Σημειώστε ότι η ταχύτητα στις κινήσεις σας είναι εκείνη που σε πολλές περιπτώσεις καθορίζει αν το smartphone σας θα τη… σκαπουλάρει ή όχι, γι’ αυτό μη χρονοτριβείτε.

Ανοίξτε το κάλυμμα της μπαταρίας και αφαιρέστε την τελευταία, εφ’ όσον φυσικά κάτι τέτοιο είναι εφικτό (στα iPhone π.χ. δεν γίνεται). Κάντε το ίδιο και με την κάρτα μνήμης καθώς και με τη SIM. Όταν το κάνετε, ελέγξτε τη γωνία, κοντά στην οποία βρισκόταν η μπαταρία: θα πρέπει να υπάρχει –ή έστω να υπήρχε- μια λευκή ορθογώνια ή κυκλική επιφάνεια, ενδεχομένως με γραμμές. Αν το χρώμα της έχει αλλάξει σε ροζ ή εξ ολοκλήρου κόκκινο, τότε υπάρχει θέμα.

Με μία πετσέτα αρχίστε να σκουπίζετε προσεκτικά τις επιφάνειες του τηλεφώνου σας, αποφεύγοντας τα άγαρμπα και έντονα κουνήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκι αλλά σε καμία περίπτωση πιστολάκι για τα μαλλιά ή φυσητήρα.

Έχοντας τελειώσει με όλα αυτά, αδειάστε μια συσκευασία ρύζι σε ένα μπολάκι και αφήστε εκεί τη συσκευή για μία νύχτα –ένα γεμάτο δωδεκάωρο τέλος πάντων. Αντί για ρύζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφυγραντική/ξηραντική ουσία (αυτή που έρχεται σε μικρά φακελάκια σε συσκευασίες ρούχων, υποδημάτων κλπ). Ό,τι κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το smartphone και ιδανικά, κάθε μια-δυο ώρες να του αλλάζετε και θέση (οριζόντια, κάθετα, ανάποδα κλπ).

Όταν πάρετε το κινητό σας και πάλι ανά χείρας, αφήστε το για μερικές ακόμα ώρες (4-6 είναι καλά) επάνω σε στεγνές πετσέτες. Θυμηθείτε: θέλετε να εξαφανίσετε κάθε ίχνος νερού και υγρασίας από μέσα του. Αν δείτε πως υπάρχει ακόμα νερό, επαναλάβετε τα προαναφερθέντα βήματα, σε διαφορετική περίπτωση τοποθετήστε πάλι τη μπαταρία και κάντε μια πρώτη δοκιμή. Αν δεν δουλέψει, δοκιμάστε να τοποθετήσετε με προσοχή τον φορτιστή, χωρίς όμως τη μπαταρία. Αν η συσκευή ανταποκριθεί τότε, χρειάζεστε απλά καινούρια μπαταρία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να πάτε τη συσκευή για σέρβις.

Οι τεχνικοί βέβαια συμβουλεύουν τους κατόχους smartphones και λοιπών συσκευών να τους επισκέπτονται σε τέτοιες περιπτώσεις όσο το δυνατόν ταχύτερα αφότου συνέβη το… κακό. Όσο περνά ο χρόνος, μειώνονται και οι πιθανότητες επισκευής. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν νιώθετε σίγουροι για τις ικανότητές σας ή δεν υπάρχει τεχνικός κάπου κοντά, πλέον είστε ενήμεροι και ξέρετε τι να κάνετε!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.