Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οι Τρελλές Μέρες της Κολωνίας. 8/2/2016.

Το καρναβάλι της Κολωνίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ δρόμου στην Ευρώπη. Η τελευταία και πιο πανηγυρική εβδομάδα του καρναβαλιού, αποκαλείται Τρελλές Μέρες ή Το Καρναβάλι της Γριάς.
φωτογραφίες και κείμενο: Bernard Steffin / FOSPHOTOS

  Το καρναβάλι της Κολωνίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ δρόμου στην Ευρώπη. Γιορτάζεται, με τον ίδιο σχεδό τρόπο, από το 1820 περίπου. Η παράδοση θέλει η πέμπτη εποχή του χρόνου, δηλαδή η εποχή του Καρναβαλιού, να ξεκινά επίσημα στις 11 κι 11 λεπτά το μεσημέρι, την 11η μέρα του 11ου μήνα- δηλαδή του Νοεμβρίου- κάθε χρονιάς. Η τελευταία και πιο πανηγυρική εβδομάδα του καρναβαλιού, που αποκαλείται Τρελλές Μέρες ή Το Καρναβάλι της Γριάς, αρχίζει την Τσικνοπέμπτη των Καθολικών, διαρκεί μία εβδομάδα και λήγει την Τετάρτη της Τέφρας, δηλαδή την μέρα που ξεκινά η δική τους Σαρακοστή.

Ομαδική μεταμφίεση στην παρέλαση της Κυριακής. To τρελλό καρναβάλι της Κολωνίας, Γερμανία.  7 Φεβρουαρίου 2016.

Ομαδική μεταμφίεση στην παρέλαση της Κυριακής.

Φράουλα προσέχει μικρό λαγό, στην παρέλαση της Κυριακής. To τρελλό καρναβάλι της Κολωνίας, Γερμανία.  7 Φεβρουαρίου 2016.

Φράουλα προσέχει μικρό λαγό, στην παρέλαση της Κυριακής.

Παρέα μεταμφιεσμένων μπροστά από καθεδρικό ναό. To τρελλό καρναβάλι της Κολωνίας, Γερμανία.  Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016.

Παρέα μεταμφιεσμένων περνάει μπροστά από καθεδρικό ναό.

  Το εθιμοτυπικό είναι πολύ σαφές και συγκεκριμένο, υπάρχει ο πρίγκιπας του Καρναβαλιού, αποκαλείται Ο Τρελλός (his madness αντί για his majesty), δίπλα του βρίσκεται μια αθώα παρθένα, Η Πεντάμορφη και μαζί τους υπάρχει ένας άξεστος μυώδης χωριάτης, Ο Άντρακλας. Φυσικά, είναι όλοι άνδρες αυτοί που υποδύονται τους τρεις ρόλους. Θα είναι οι βασιλιάδες σε όλες τις σχεδόν αμέτρητες εκδηλώσεις και τις απίθανες παρελάσεις που συμβαίνουν κάθε μέρα, στη διάρκεια αυτής της τρελής εβδομάδας. Αποκορύφωμα του καρναβαλιού είναι η παρέλαση της Δευτέρας, αποκαλείται Δευτέρα της Τριανταφυλλιάς (Rose Monday) . Φέτος η παρέλαση είχε μήκος περίπου 8 χιλιόμετρα και διάρκεια περίπου τέσσερις ώρες για τους συμμετέχοντες σε αυτή, μέχρι να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής. Όσο μεγαλύτερη σε μήκος είναι η παρέλαση, τόσο πληθαίνουν οι λιχουδιές. Πιο πολλά γλυκά, πιο πολλές καραμέλες, πιο πολλές σοκολάτες, και άλλα μικρά δώρα που ρίχνονται μέσα στο πλήθος των θεατών, από αυτούς που βρίσκονται στα άρματα. Η παρέλαση της Κυριακής είναι κυρίως για τα παιδιά, συμμετέχουν συνήθως εικοσιπέντε με τριάντα σχολεία, το μήκος είναι σαφώς μικρότερο, όπως είναι ο χρόνος της παρέλασης.  

Μεταμφιεσμένη γυναίκα παρακολουθεί την παρέλαση. Η  παρέλαση της Δευτέρας είναι το αποκορύφωμα του τρελλού καρναβαλιού της Κολωνίας, στη Γερμανία.  8 Φεβρουαρίου 2016.

Μεταμφιεσμένη γυναίκα παρακολουθεί την παρέλαση.

Νεαρή γυναίκα ντυμένη  με ασημένια ρούχα παρακολουθεί την παρέλαση. Η  παρέλαση της Δευτέρας είναι το αποκορύφωμα του τρελλού καρναβαλιού της Κολωνίας, στη Γερμανία.  8 Φεβρουαρίου 2016.

Νεαρή γυναίκα ντυμένη με ασημένια ρούχα παρακολουθεί την παρέλαση.

Παρελαύνοντας ανάμεσα στο ενθουσιασμένο πλήθος. Η  παρέλαση της Δευτέρας είναι το αποκορύφωμα του τρελλού καρναβαλιού της Κολωνίας, στη Γερμανία.  8 Φεβρουαρίου 2016.

Παρελαύνοντας ανάμεσα στο ενθουσιασμένο πλήθος. Η παρέλαση της Δευτέρας είναι το αποκορύφωμα του τρελλού καρναβαλιού της Κολωνίας, στη Γερμανία.

Νεαρές γυναίκες μασκαρεμένες παρακολουθούν την παρέλαση. Η  παρέλαση της Δευτέρας είναι το αποκορύφωμα του τρελλού καρναβαλιού της Κολωνίας, στη Γερμανία.  8 Φεβρουαρίου 2016.

Νεαρές γυναίκες μασκαρεμένες δοκιμάζουν τα γλυκάκια που τους ήρθαν απ’ τον ουρανό!

  Στη διάρκεια αυτών των ημερών, η γλώσσα προσαρμόζεται στα επίπεδα του αλκοόλ, που ρέει άφθονο στα λαρύγγια των ανθρώπων. Οι μεταμφιέσεις των ανθρώπων δεν γνωρίζουν όρια στη θεματολογία και στην τρέλα. Κυριαρχούν, πολύ περισσότερο, οι αστείες μεταμφιέσεις παρά οι σοβαρές και καθώς πρέπει. Οι πολιτικοί τελευταία είναι έξω από τη μόδα, όπως και οι αθλητές και οι διασημότητες.. Η τάση των καιρών έχει έφεση στα παραμύθια ..Η φράση που πρέπει να γνωρίζουν οι ξένοι, και αυτό σημαίνει οποιοσδήποτε δεν έχει καταγωγή από την πόλη, είναι “Kolle Alaaf!!” , μια μικρή προτασούλα που σημαίνει “Η Κολωνία πάνω απ’ όλα” ..  

Ο Οβελίξ και το ταίρι του. Η  παρέλαση της Δευτέρας είναι το αποκορύφωμα του τρελλού καρναβαλιού της Κολωνίας, στη Γερμανία.  8 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Οβελίξ και το ταίρι του.

Νεαρός άντρας συνομιλεί με μασκαρεμένα κορίτσια. Η  παρέλαση της Δευτέρας είναι το αποκορύφωμα του τρελλού καρναβαλιού της Κολωνίας, στη Γερμανία.  8 Φεβρουαρίου 2016.

Νεαρός άντρας ντυμένος παίκτης του μπέιζμπολ συνομιλεί με κορίτσια σκιουράκια.

Κόκκινα σκουφάκια σε γαλάζιο ουρανό. Η  παρέλαση της Δευτέρας είναι το αποκορύφωμα του τρελλού καρναβαλιού της Κολωνίας, στη Γερμανία.  8 Φεβρουαρίου 2016.

Κόκκινα σκουφάκια σε γαλάζιο ουρανό.

  Το 2016 ήταν μια χρονιά ιδιαίτερη από πολλές απόψεις. Κατ’ αρχήν, ο καιρός ήταν πολύ άσχημος, περισσότερο κακός από άλλες χρονιές, οι άνεμοι θυελλώδεις, έτσι ώστε πολλά από τα εντυπωσιακά άρματα να μην μπορούν να συμμετέχουν στην παρέλαση. Και ένα στοιχείο νέο του φετινού καρναβαλιού ήταν η πολυάριθμη αστυνομική παρουσία, αστυνομία παντού, συνεχείς περιπολίες και έλεγχοι, μπλόκα, κλειστοί δρόμοι, όλα αυτά έκαναν αρκετά περίπλοκο να κινηθεί κάποιος ελεύθερα… Κι αυτό, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, αφού τον τελευταίο καιρό στην Κολωνία, αλλά όχι μόνο, αρκετοί ζουν με τον φόβο πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών. Όλοι ελπίζουμε ότι αυτό θα περάσει !!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.