ΣΙΝΕΜΑΤο κινηματογραφικό πορτραίτο του Κωνσταντίνου Τζούμα έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το κινηματογραφικό πορτραίτο του Κωνσταντίνου Τζούμα έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας

Ένας «ηθοποιός εξ ιδιοσυγκρασίας» και όχι μόνο, ο Κωνσταντίνος Τζούμας προσωπογραφείται κινηματογραφικά από τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο και το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας παρουσία συντελεστών.

Η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή του κινηματογράφου σε αυτή την πόλη και αγαπημένο σημείο συνάντησης όλων των σινεφίλ και όχι μόνο της Αθήνας, οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν και φέτος όπως και κάθε Σεπτέμβρη από 20 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου. Οι ανακοινώσεις των προβολών έχουν αρχίσει ήδη και άλλη μία ταινία που προστίθεται στο πρόγραμμα του φετινού και 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι το κινηματογραφικό πορτραίτο ενός ανθρώπου επί παντός και επιστητού και κομβικής φυσιογνωμίας αυτής της πόλης.

Ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συνεχώς δημιουργικά αέναος, ο Κωνσταντίνος Τζούμας είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ του  σκηνοθέτη Δημήτρη ΚουτσιαμπασάκουΚωνσταντίνος Τζούμας, ηθοποιός εξ ιδιοσυγκρασίας που θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ένας άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί ως «Είρων εκ φύσεως, ηθοποιός εξ ιδιοσυγκρασίας και συγγραφέας εξ ενστίκτου», αποδεχόμενος τον χαρακτηρισμό, πρόσθεσε: «…καλόγουστος κλέφτης, με συμπτώματα αδυναμίας αφοσίωσης, απροθυμία ολοκλήρωσης και ανορεξία για απόψεις. Επίσης, η σοβαρότητα μου προκαλεί πλήξη, η σοβαροφάνεια μου προκαλεί γέλιο και οι επαγγελματίες κωμικοί, μελαγχολία. Επίσης, μου συμβαίνει και κάτι άλλο: στενοχωριέμαι για κάτι που απώλεσα, χωρίς όμως να έχω κάνει κάτι για να το κρατήσω…». 

Το πολλά υποσχόμενο κινηματογραφικό πορτραίτο του Κωνσταντίνου Τζούμα θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας παρουσία συντελεστών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο και τον Κωνσταντίνο Τζούμα.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Διάρκεια: 50′
 
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.