Στα γρήγορα: Τέταρτος δίσκος (που έχαιρε διθυράμβων πριν καλά καλά βγει) στην Atlantic για την μπάντα από την Philadelphia, σε παραγωγή του ίδιου του frontman τους, Adam Granduciel.

Την ακούσαμε: Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που το hype κρυφογελάει σε μια γωνία για το κατόρθωμά του. Εδώ έχουμε δέκα (ερωτο)τραγούδια πονεμένης αισθητικής που θυμίζουν πότε το Αφεντικό και πότε τον…Bryan Adams, με την απαραίτητη σχετική στιχουργική προβλεψιμότητα. Κάπως έτσι ο Adam Granduciel ανακηρύσσεται σωτήρας του indie συναισθηματισμού. Βέβαια κατά κανόνα δεν χρειάζονται 66 λεπτά για να αποδείξεις τέτοια πράγματα, εκτός κι αν είσαι ο Stephin Merritt και μπορείς να χειρίζεσαι περίτεχνα ακόμη και δεκάδες τραγούδια σε ένα δίσκο. Τέλος πάντων, για όσους δεν πειστήκαμε, “give me us the deeper understanding of who I am you are” Adam, γιατί το ανέμελο και το ανούσιο μοιράζονται αρκετά κοινά γράμματα.

Τρέξε μακριά: Αν θες το ροκ σου macho και όχι emo.

Τ’ είπες τώρα; «O Springsteen είχε την E Street Band, o Petty τους Heartbreakers και ο Young τους Crazy Horse. Αλλά το A Deeper Understanding δεν είναι ένας δίσκος μπάντας με την ίδια έννοια. Είναι σε μεγάλο βαθμό το  προϊόν της εμμονικής ματιάς του Granduciel.» –Pitchfork

Να τ’ αφήσω; 80/100 –Metacritic

https://www.youtube.com/watch?v=6-oHBkikDBg