Στα γρήγορα: Αφού διασκορπίστηκαν στα…τέσσερα σημεία του ορίζοντος, πάτησαν τα 40 και κάναν και οικογένειες, οι National κυκλοφορούν της έβδομη δισκογραφική δουλειά τους στην 4AD, τέσσερα χρόνια μετά το Trouble Will Find Me.

Την ακούσαμε: Δεν υπάρχει μουσικός που πατάει τα 40 και δεν θέλει να μας δώσει να το καταλάβουμε, αλλά εδώ ο Matt Berninger δημιουργεί το μωσαικό της middle life crisis με μία κάποια διακριτικότητα και αποδοχή του περάσματος του χρόνου: από την αμεσότητα του “The Day I Die” (“Τhe day I die / where will we be?”) και πιο δυνατού κομματιού του δίσκου, μέχρι το ομώνυμο κομμάτι (“We’ve been stuck out here in the hallway for way way too long / I’m at a loss, I’m at a loss. I’m losing grip. The fabric’s ripped”) και από την εξύμνηση του ώριμου έρωτα (“Carin At The Liquor Store” και τρίτο single του δίσκου) μέχρι και την αναπόληση της νεανικής αγάπης (“I’ll Still Destroy You”). Σε κάθε περίπτωση , δεν λείπει το πολιτικό στοιχείο που πέραν από τις στιγμές που δηλώνεται ευθέως (“The poor, they leave their cellphones in the bathrooms of the rich” στο αιφνίδια «παλιοροκάδικο» “Turtleneck” και μάλλον πιο αδύναμη στιγμή του album), σου δίνεται η αίσθηση ότι υποβόσκει σχεδόν με μελετημένη τυχαιότητα σε ερωτικούς φαινομενικά στίχους (“The System Only Dreams In Total Darkness”). 

Τρέξε μακριά: Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι Radiohead, πόσω μάλλον «η αμερικανική εκδοχή των Radiohead».

Τ’ είπες τώρα; «Νευρωμένο, μετριοπαθές, συγκρατημένο: θα μπορούσες να βάλεις αυτά τα επίθετα σε μεγάλο μέρος της μουσικής εδώ, κάτι που τη μετατρέπει περισσότερο σε μία ανάμικτη ευλογία.» –The Guardian

Να τ’ αφήσω; 85/100 –Metacritic

https://www.youtube.com/watch?v=GwZvip416NU