Στα γρήγορα: Πέμπτος δίσκος για τη μπάντα των Kim Deal (Pixies) και Tanya Donelly (Throwing Muses) στην 4AD, δέκα χρόνια μετά το Mountain Battles και με συμμετοχές από Courtney Barnett και Steve Albini μεταξύ άλλων.

Την ακούσαμε: Το line up του επιτυχημένου Last Splash μπορεί να είναι και πάλι μαζί και ναι, η πρωταρχική ύλη είναι οι θαμπωμένες grunge κιθάρες, τα αρμονικά φωνητικά και οι αργόσυρτες μελωδίες. Ενώ όμως στο δίσκο του 1993 όλη αυτή η ενέργεια που σιγόβραζε στα κουπλέ έβρισκε την γκαζωμένη οδό ξεσπάσματος στα ρεφρέν, η νέα δουλειά των Breeders σου δίνει μία διαρκή αίσθηση αναμονής για κάτι που περιμένεις να συμβεί αλλά ποτέ δεν έρχεται, με τις αρκετές μπαλαντοειδείς μελωδίες να δίνουν στα κομμάτια μία τεμπέλικη χαριτωμενιά. Όμως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να συνοδευτεί με κάτι παραπάνω από ένα τεμπέλικο μειδίαμα.

Τρέξε μακριά: Αν δεν ξέρεις ποιά είναι η Surfer Rosa.

Τ’ είπες τώρα; «To album δεν είναι έντονο με την έννοια του θυμωμένου κιθαριστικού θορύβου. Τα τραγούδια συχνά ξεδιπλώνονται στη στατικότητα πριν συναρμολογηθούν ξανά και υπάρχει κάτι τεταμένο και σκόπιμα περιεκτικό ακόμα και για το πιο λαμπερό υλικό εδώ.» –The Guardian 

Να τ’ αφήσω; 83/100 –Metacritic

https://www.youtube.com/watch?v=5i76b0OrdIQ