Ο Λωτοφάγος στον πεζόδρομο της Ρόμβης μπορεί να μοιάζει με μπαρ, αλλά είναι το Νησί της Σαλάτας

Ο Νίκος Κωνσταντάτος δημιούργησε ένα μέρος που δεν συναντάμε συχνά στην Αθήνα, έναν προορισμό για ελαφρύ γεύμα με χορταστικές σαλάτες και κόκκινο κρασί με μυρωδικά.

Meat Lab: Η νέα «σάντουιτς φάμπρικα» του κέντρου φτιάχνει προσεγμένο «βρώμικο» με κρέας που καπνίζεται για ώρες

Συνδυάζοντας την τάση για ποιοτική κρεατοφαγία με εκείνη του street food, η νέα άφιξη για φαγητό στο χέρι βρίσκεται μια ανάσα από την Ακρόπολη και προσφέρει χορταστικές προτάσεις χωρίς υπερβολές.

Peking Duck: Μια νέα πρόταση street food που φέρνει την Ασία στην Πανόρμου

Με έμπνευση από τα ταξίδια του και από τις ασιατικές καντίνες, ο Άλσι Σινανάι μας συστήνει ένα παραδοσιακό πιάτο της κινέζικης κουζίνας στην πιο γρήγορη, fusion και προσιτή εκδοχή του.

Αυτές τις λαχταριστές πίτες τις βρίσκετε στο πιο μικρό μαγαζί του Συντάγματος

Με φρέσκα υλικά και συνταγές από τη Μικρά Ασία, το Harry's Kitchen ανεβάζει κατά πολύ την ποιότητα στον τομέα «πίτα» στο κέντρο της Αθήνας.

Cookoomela Grill: Ναι, είναι σουβλάκι με γύρο μανιταριών και, ναι, είναι φανταστικό!

Η Ζωή Παρασίδη δοκίμασε το vegan σουβλάκι για το οποίο συζητάει όλη η Αθήνα σχηματίζοντας ουρές έξω από τη νέα άφιξη της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Στο Po’ Boys Bbq το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από γεύση. Είναι διασκέδαση!

Πήγαμε στα εγκαίνια το Σάββατο 21 Απριλίου και είδαμε πόσο εύκολο είναι να γίνει του Ψυρρή, Νέα Ορλεάνη.

Στο Μόντακιου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας: Ποιοτικό καφέ και τα πιο νόστιμα σάντουιτς

Στη μοντέρνα «καντίνα« της Στοάς Κοραή τιμούν τον νονό του πιο διαδεδομένου γρήγορου φαγητού στον κόσμο και προσφέρουν προσεγμένες γεύσεις από εκλεκτά προϊόντα.

Talking Breads: Αν Έτρωγε ο David Byrne street food στα Εξάρχεια…

Ο Μανώλης Κωνιωτάκης κατέβηκε από το Κολωνάκι στην πλατεία Εξαρχείων και μαζί με τον σεφ Χρήστο Τάχια προσφέρουν γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.

Μια «Αμερικάνα» στο Μετς τηγανίζει λουκουμάδες από νεοϋορκέζικη ζύμη

Ο Μάριος Ηλιάκης και ο Γιάννης Τσορτανίδης αποκαλούν το μαγαζί τους «τηγανιτή αγάπη» και φτιάχνουν λουκουμάδες και κρόνατ από την ίδια ζύμη, γλυκές λιχουδιές που τις γαρνίρουν με μπανόφι, ξινομυζήθρα Κρήτης και αλατισμένη καραμέλα.

Tuk Tuk: Το πιο μικρό ταϊλανδέζικο βρίσκεται στο Κουκάκι και έχει γίνει talk of the town

Σερβίρει παραδοσιακές συνταγές, κρατάει χαμηλά τις τιμές και θέλει να μας μάθει τα πάντα για την κουζίνα της Ταϊλάνδης.

The Salty Pig: Εκεί που το «κάπνισμα» δεν απαγορεύεται, επιβάλλεται

Η νέα άφιξη στην οδό Ιπποκράτους αυτοσυστήνεται ως «γρηγοράδικο», έρχεται όμως να μάθει στους Αθηναίους να τρώνε εκλεκτά κρέατα (όπως λαχταριστό αυθεντικό brisket ή «τραβηχτό» χορινό) με τον «καπνιστό» τρόπο που δεν έχουν συνηθίσει.

The Pie Shop: Ένα μικροσκοπικό μαγαζί στην οδό Βουλής ξέρει συνταγές απ’ όλο τον κόσμο και τις προσφέρει σε χειροποίητη ζύμη

Ένας έμπειρος σεφ έφτιαξε αλμυρές και γλυκές συνταγές από την Κορσική μέχρι τη Τζαμάικα για ένα μαγαζί που έχει σύνθημά του το “bake the world a better place”.

Το Smak ήρθε για να σβήσει το πεϊνιρλί από τον κατάλογο των junk food

Μια παρέα νέων με καταγωγή από τη Δράμα προσφέρουν δική τους φρέσκια ζύμη αργής ωρίμανσης που ψήνεται μπροστά μας σε καυτή πέτρα για να την καταναλώσουμε ζεστή με αλμυρή αλλά και με γλυκιά γέμιση.

LAF: Η σούπα που έλειπε από το κέντρο, μας έρχεται από τη Λατινική Αμερική

Η νέα λύση για street food στο κέντρο της Αθήνας μας συστήνει γεύσεις της Λατινικής Αμερικής πέρα από τα tacos και τα burritos.

Hoocut: Εκεί που τυλίγουν σουβλάκια οι πέντε σεφ της Cookoovaya

Ανταπόκριση από το νέο «καυτό σημείο» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που θα σερβίρει, μεταξύ άλλων, ψιλοκομμένη προβατίνα μέσα σε τυλιχτή πίτα.

Το Streetwok έμαθε τους Αθηναίους να τρώνε κινέζικο street food

Μιλήσαμε με τον άνθρωπο που έχει κάνει την πρωτεύουσα να τρώει με ξυλάκια.

7Cactus: Ένα greek street deli στο Κουκάκι

Είτε καθίσετε στον κήπο με τα φραγκόσυκα της οδού Δημητρακοπούλου είτε θέλετε να φάτε κάτι στο χέρι, το 7Cactus χρησιμοποιεί πρώτες ύλες απ' όλη την Ελλάδα και σερβίρει πειραγμένες παραδοσιακές συνταγές με την υπογραφή του Γαβριήλ Νικολαΐδη.

Στον Ζήση της οδού Αθηναΐδος μπορείτε να πάρετε ψαράκι, θαλασσινά και όστρακα σε χωνάκι

Το τσιπουράδικο που άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας σερβίρει φρέσκο ψάρι και βολιώτικα αποστάγματα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια εναλλακτική για φαγητό στο χέρι.

Ένα Vegan Έθνος γεννήθηκε στην Ερμού

Μια multi-culti γαστρονομική πρόταση με 100% φυτικές δημιουργίες, επιμέλειας του green chef Νίκου Γαϊτάνου, προσελκύει καθημερινά όλους όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της χορτοφαγικής διατροφής.

Crust: Πίτσα στο πεζοδρόμιο και live στο υπόγειο, η νέα αθηναϊκή πιτσαρία φέρνει ΝΥ αέρα στου Ψυρρή

Δεν είναι η πιτσαρία που έχετε συνηθίσει, συνδυάζει τραγανή ζύμη με μουσικές επιρροές και σερβίρει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο Wok on Fire ο σεφ είστε εσείς

Μαγειρεύει κινέζικο στην street εκδοχή του και η σχέση ποιότητας και τιμής που προσφέρει το κάνει να ξεχωρίζει.

Food Mafia: Κρέας, μπέργκερ, bao bun και Μαραντόνα στη Νέα Ερυθραία

Ανταπόκριση από το νέο street food project του Ηλία Σκουλά που πειραματίζεται με ψησίματα, κοπές και σιτεμένα κρέατα.

Περισσότεροι από 50.000 foodies στο Athens Street Food Festival απόλαυσαν «γεύσεις του δρόμου» από όλο τον κόσμο παρέα με μια δροσερή Estrella.

Το street food συνάντησε την Estrella, την μπύρα που έχει συνδέσει το όνομα της με τα μεγαλύτερα γαστρονομικά events στον κόσμο.

(Έρχεται το) χαβανέζικο σούσι στην καρδιά της Αθήνας

Κρυφοκοιτάξαμε στην κουζίνα του Poké Hawaiian Sushi, του νέου street food-άδικου του αθηναϊκού κέντρου που κάνει σερφ στον αφρό των κυμάτων και διέπρεψε στο Athens Street Food Festival. Aloha!

Ένα Σάββατο στη Street Food Town της Αθήνας

Φλεγόμενα woks, μαύρα μπεργκερόψωμα και δροσερές Estrella στο δεύτερο Π-Σ-Κ του μεγάλου φεστιβάλ για το «φαγητό δρόμου» στο Γκάζι. Ραντεβού το επόμενο, και τελευταίο, Σαββατοκύριακο!

To Feyrouz γιόρτασε τα τρίτα του γενέθλια με τζαζ ρυθμούς και νέες λιχουδιές

Πήγαμε στη γιορτή της μεσανατολικής κουζίνας του κέντρου που συνέπεσε με την πεζοδρόμηση των οδών Αγάθωνος και Καρόρη και σας μεταδίδουμε το κλίμα.

Mr. Pug’s Canteen: Η νέα street food μανία έφθασε στην Αθήνα

Ο Φώτης Βαλλάτος επισκέφθηκε το ολοκαίνουριο Mr. Pug’s Canteen στο Χαλάνδρι και μεταδίδει ενθουσιασμένος από τα μαγικά αφράτα ψωμάκια (bao buns) που αφουγκράζονται άψογα την απόλυτη street food τάση των ημερών μας. 

Το Street Kitchen είναι η νέα έδρα του comfort food στον Πειραιά

Με χορταστικά σάντουιτς, δροσερές σαλάτες και πεντανόστιμα γλυκά η νέα άφιξη της Ακτής Θεμιστοκλέους παρουσιάζει το comfort food σε μια πιο δημιουργική εκδοχή του.

Αυθεντικό μεξικάνικο street food στην Κηφισιά

Το Ancho Mexican Grill καταφέρνει (επιτέλους!) να τιθασεύσει την πολύπαθη κουζίνα του Μεξικό και να μας σερβίρει το τέλειο burrito.

Μια διαφορετική καντίνα πάρκαρε στη Θεσσαλονίκη 

Με σήμα κατατεθέν την ασπρόμαυρη ριγέ τέντα και σπεσιαλιτέ το «Sallonika», τσουρέκι λουσμένο με καυτή πραλίνα.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.