Ο Hidetsugu Ueno θα μπορούσε να ήταν σαμουράι (αν δεν ήταν bartender)

Ένας από τους πιο επιδραστικούς bartender στον κόσμο και κριτής στον διαγωνισμό World Class, μιλάει στην Popaganda για την αξία της απλότητας, την διαφορετική ιδιοσυγκρασία των Γιαπωνέζων και γιατί πάντα θα ρωτάει τον πελάτη αν του αρέσει το ποτό του

Το Bill & Harry’s φτιάχνει αυθεντική carbonara και ριζότο με γαρίδες και bresaola στη γειτονιά της Αργυρούπολης

Ένα εστιατόριο - cocktail bar με βιομηχανική αισθητική που τιμά τις βέρες ιταλικές συνταγές στα Νότια Προάστια.

Αυθεντικό μεξικάνικο street food στην Κηφισιά

Το Ancho Mexican Grill καταφέρνει (επιτέλους!) να τιθασεύσει την πολύπαθη κουζίνα του Μεξικό και να μας σερβίρει το τέλειο burrito.

Ο Ποπάυ φτιάχνει τυρόπιτες στα Κάτω Πετράλωνα

Ένα πρότυπο οικογενειακό εργαστήριο σφολιάτας με χειροποίητες πίτες που γίνονται ανάρπαστες.

H Σύρος πιο νόστιμη από ποτέ

Γεύσεις, αρώματα και εντυπώσεις από το φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού Syros GrEATings.

To Σούζυ Tρως σερβίρει τις πιο νόστιμες γαρίδες κανταΐφι σε μια μονοκατοικία του Κορυδαλλού

Το μαγαζί που πήρε το όνομα του από την χαρακτηριστική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα» έχει μικρό κατάλογο και διαλεχτές πρώτες ύλες.

Μια διαφορετική καντίνα πάρκαρε στη Θεσσαλονίκη 

Με σήμα κατατεθέν την ασπρόμαυρη ριγέ τέντα και σπεσιαλιτέ το «Sallonika», τσουρέκι λουσμένο με καυτή πραλίνα.

Γιατί δεν βρίσκουμε ποτέ τραπέζι στο Μαύρο Πρόβατο;

Ο θρίαμβος ενός χώρου σύγχρονης, ελληνικής κουζίνας με value for money φιλοσοφία και θαμώνες από τον Τζέρεμι Άιρονς μέχρι τον φοιτητή της διπλανής γκαρσονιέρας.

Έτσι τρώει η Αθήνα αυτή τη στιγμή

Η Ελένη Ψυχούλη, ο Βασίλης Καλλίδης και η Κατερίνα Ορόσκο βλέπουν τις νέες τάσεις, την πρωτοπόρα αλλά και τη σκοτεινή πλευρά της αθηναϊκής γαστρονομίας και φωτίζουν τις κακοτοπιές αλλά και ό,τι αξίζει.

Ο Εξωστρεφής κατέβηκε στον Κεραμεικό για να μας κάνει να νιώσουμε πάλι φοιτητές

Και σερβίρει από νωρίς το πρωί μιλφέιγ ψητών λαχανικών, κεφτεδάκια αρωματισμένα με γλυκάνισο και σαγανάκι πολύσπορο κάτω από την ντισκομπάλα της ντίσκο Barbarella.

Στο München – My way by Erich θα πιεις δυσεύρετες μπύρες και τη Μέρκελ σε σφηνάκι

Βρίσκεται στο Μαρούσι και γιορτάζει το Οκτόμπερφεστ όλες τις μέρες του χρόνου.

Πως να γίνεις καλός food blogger σε έξι εβδομάδες

Η έμπειρη δημοσιογράφος και γευσιγνώστρια, Νανά Δαρειώτη σχεδίασε έναν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται σε food bloggers, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να «μιλήσουν» για τη γεύση με τη δική τους, προσωπική υπογραφή.

Alpino Cucina Italiana: Το πιο ιστορικό, ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας, κλείνει τα 44.

Και το γιορτάζει με νέο μενού, που υπογράφει ο βραβευμένος με δύο Χρυσούς Σκούφους, executive chef, Mauro Peressini

Πως θα πίνουμε κοκτέιλ στο μέλλον

Ριζοσπαστικά κοκτέιλ, συναισθηματικά κοκτέιλ, θεατρικά «παιχνίδια», εφευρετικοί κατάλογοι, bartender με κορυφαία κατάρτιση. Οι νέες τάσεις του fine drinking συμπληρώνουν το παζλ της απόλυτης 360 εμπειρίας.

Ένα συνεργατικό καφενείο στην καρδιά της Πλάκας

Το «Κυδαθηναίων» δίνει έναν άλλο τόνο στην πιο γραφική και συνάμα τουριστική γειτονιά της Αθήνας.

Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο Βάρσος, θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει

Ίσως το πιο κλασικό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας εξακολουθεί να σερβίρει γλυκά «όπως παλιά» σε πείσμα των καιρών.

Γεμίσαμε το καλάθι της νοικοκυράς με πύθωνα, κροκόδειλο και αρνίσια αμελέτητα

Μια βόλτα στον Γογγάκη με τα πιο απίθανα κρέατα και θαλασσινά που μπορεί να βρει κανείς στην Αθήνα.

Στο Los Loros φτιάχνουν το πιο αλήτικο street food, καρχαριάκι σε πίτα καλαμποκιού έχετε ξαναδοκιμάσει;

Η νέα άφιξη του κέντρου μας μυεί σε γεύσεις από την Νότια Αμερική (Κολομβία, Βενεζουέλα) - γρήγορα, φθηνά, ποιοτικά και χωρίς γλουτένη.

Μπαίνοντας στη Laika του Βοτανικού ξέρετε ότι βρήκατε το επόμενo νόστιμο στέκι σας.

Στα τραπέζια της σερβίρει χειροποίητα μακαρόνια και την πιο νόστιμη κρεμμυδόπιτα, ενώ στην μπάρα καταναλώνονται φτηνά ποτά.

Η Jennifer Le Nechet είναι η πρώτη γυναίκα που αναδεικνύεται καλύτερη bartender στον κόσμο

Η bartender του Café Moderne στο Παρίσι, εντυπωσίασε τους κριτές του διαγωνισμού, δημιουργώντας μια σειρά από μοναδικά και θεαματικά ποτά στο ειδικά δημιουργημένο για το διαγωνισμό Steampunk pop-up bar της.

ΓΕΥΣΗ 30.09.2016 POPAGANDA

Nobu Matsuhisa- O αυτοκράτορας του σούσι μιλάει στην Popaganda

O θρυλικός Ιάπωνας σεφ μιλάει στην Γιώτα Παναγιώτου για τη μαγειρική ως πράξη αγάπης, τη επιρροή των μαμάδων και των γιαγιάδων στην γαστρονομία και την Ακαδημία που ονειρεύεται να ιδρύσει. 

Το Fullspoon είναι εδώ για να καταστρέψει όλες τις δίαιτες

Στο κατάστημα στο Μοναστηράκι θα βρεις (εκτός των άλλων) λαχταριστές φέτες τσουρέκι και το πιο ιδιαίτερο σορμπέ παγωτό.

Word Class Bartender Of The Year: O Παγκόσμιος Τελικός Ξεκινά στο Μαϊάμι

Από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, 59 κορυφαίοι bartenders από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στο κοσμοπολίτικο Μαϊάμι, για ένα πενταήμερο γεμάτο συγκινήσεις. Μεταξύ τους ο έλληνας Bartender of the Year 2016, Αλέξης Σιμωνίδης!   

ΓΕΥΣΗ 22.09.2016 POPAGANDA

Για την πιο γευστική μους σοκολάτας πρέπει να βρεθείς στο Κουζουλούμ της Πλαταιών

Ένας νέος χώρος που γεμίζει τα πρωινά μας με γλυκές γεύσεις, μερίδες carrot cake και γαλακτομπούρεκο με κανέλα μέχρι να έρθει το βράδυ με ρακόμελο φτιαγμένο από αγνό μέλι Κρήτης.

Η Νίκη Μηταρέα ξέρει από καλό κρασί (και από μαγειρική με κρασί)

Η γνωστή γευσιγνώστρια μιλάει στην Popaganda για την σημασία της γευστικής μνήμης, την σοφία της παράδοσης και το νέο της βιβλίο με ελληνικές συνταγές που περιέχουν κρασί.

Υπάρχει ένα εστιατόριο στην Πλάκα που σερβίρει γάλα μαύρου πάνθηρα

Το Pantera Negra του σαμουράι-σεφ Δημήτρη Κατριβέση έχει ένα μενού με αυθεντική περουβιανή καρδιά και μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης.

Εάν δεν έχεις φάει παγωτό από το Le Greche δεν ξέρεις τι θα πει gelato

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο κατάστημα του Ψυχικού, εκεί που σερβίρεται το καλύτερο παγωτό φιστίκι (και όχι μόνο) της Αθήνας.

Ergon: Το «μπακάλικο» που θα ήθελε κανείς να είναι η κουζίνα του

Επισκεφτήκαμε το κατάστημα της γνωστής αλυσίδας που άνοιξε στο Σύνταγμα.

Οι 15 λόγοι που το καλοκαίρι πρέπει να παραγγέλνουμε ούζο

Αλήθεια,μπορείτε να φανταστείτε το καλοκαίρι χωρίς τη χαρακτηριστική του γεύση;

ΓΕΥΣΗ 11.08.2016 POPAGANDA
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.