Η φέτα της Χήρας στον Πειραιά που τρελαίνει όλη την Αττική

Η ιστορία της ξεκινάει το 1936 τότε που η κ. Σωτηρία από τα Βίλια μένει χήρα και κληρονομεί το τυροκομείο του συζύγου της -ένα μαγαζί 10 τετραγωνικών με ένα δωμάτιο για σπίτι και ένα τυροπωλείο.

Η καλύτερη (ίσως) ψαροταβέρνα της Αθήνας δεν σερβίρει τηγανητές πατάτες και δεν παίζει σκυλάδικα

Και έχει μαέστρο τον Νίκο Μιχαήλ, ο οποίος φτιάχνει ασυνήθιστα πιάτα θαλασσινών με τεχνικές ψησίματος που δεν είναι ευρέως γνωστές.

Όλα όσα έγιναν το πρώτο τριήμερο του φετινού Sani Gourmet Festival

Η Popaganda τρύπωσε μέσα στις κουζίνες, μίλησε με τους σεφ, δοκίμασε τα πιάτα τους και αναμεταδίδει από τη Χαλκιδική.

Το πολίτικο εστιατόριο της Αθήνας που ήταν στέκι του Σεφέρη και του Χατζιδάκι

Ένα εστιατόριο με αρχοντιά, ζωγραφισμένα πορφυρά ταβάνια και γκραβούρες στους τοίχους από τα Πριγκιπονήσια και τη μεγάλη του Γένους Σχολή.

Schweinchen Dick: Ο ειδήμων του Hot Dog

Στο Γκάζι ψήνονται τα καλύτερα λουκάνικα της πόλης απευθείας από την Γερμανία.

Καπετάν Μιχάλης: ένα από τα πιο ιστορικά καφενεία της πόλης

Στέκι καλλιτεχνών, ηθοποιών και ποιητών εδώ και πενήντα χρόνια.

Τι κρύβεται στα «στικ καβουριού»;

Το σουρίμι τελικά μόνο καβούρι δεν έχει μέσα.

Πάμφθηνη βαλκανική κουζίνα σε μια υπόγεια στοά στην Ομόνοια

Σε ένα "κρυφό" σημείο στα σπλάχνα του κέντρου της Αθήνας ένας Βούλγαρος έστησε ένα εστιατόριο με εξαιρετικό σπιτικό και φτηνό φαγητό. Μάλιστα κάποτε έπεισε και έναν Άγγλο να φάει πατσά.

Ένα μαγειρείο στα Εξάρχεια με σπεσιαλιτέ το αρνάκι ψημένο σε κενό αέρος για είκοσι ώρες

Το Ριφιφί ισορροπεί ιδανικά μεταξύ παράδοσης και υψηλής γαστρονομίας.

Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του Παλαιού Φαλήρου σερβίρει σαντορινιούς μεζέδες από το 1960

Το ντεκόρ σαν ασπρόμαυρη ελληνική ταινία και στην κουζίνα η υπέροχη μαγείρισσα κυρία Ντίνα.

O άνθρωπος πίσω από το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Ποιος είναι ο Δανός «μάγος» που σερβίρει μυρμήγκια με βατόμουρα για επιδόρπιο και κατάφερε να αυξήσει τον τουρισμό της Κοπεγχάγης κατά 11%.

Πώς είναι να τρως σαν Αρχαίος Έλληνας στην Αθήνα του σήμερα;

Το εστιατόριο Αρχαίων Γεύσεις στο Μεταξουργείο έχει τις απαντήσεις. Και τις σερβίρει με σερβιτόρους ντυμένους με χιτώνες.

Ο Αλέξανδρος Φουρούλης και τα καλύτερα πιάτα της πόλης

Ο σεφ του εστιατορίου MANHMANH αποκαλύπτει τα αγαπημένα του μέρη για φαγητό.

Οι Σαΐτες έξι πρώην ανέργων

Ένα ακόμα συνεταιρικό καφενείο προστίθεται στην λίστα της νέας αθηναϊκής τάσης που πυροδότησε η κρίση. Αυτή τη φορά στη Νέα Σμύρνη.

Το ζαχαροπλαστείο που γλύκαινε το Χρηματιστήριο

Χειροποίητα σοκολατάκια και σπιτικά λικέρ με πρώτες ύλες από τις βουνοκορφές των Αγράφων.

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Το Noma της Κοπεγχάγης επανάκτησε τη θέση του στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Τα γκαραντί σάντουιτς του Guarantee

Ένας πρώην ανθυποπλοίαρχος φτιάχνει εδώ και 26 χρόνια τα καλύτερα σάντουιτς της Αθήνας σε ένα μικρό μαγαζί στο Κουκάκι.

Τα βιωματικά γευστικά εργαστήρια του WWF

Το Σάββατο 3 και 10 Μαΐου το WWF Ελλάς μας προσφέρει τα μυστικά για μια «Καλύτερη Ζωή».

Για δεκατιανό στου Τomas (sis-kebab)

Στις 24 Απριλίου «γιορτάζεται» η Γενοκτονία των Αρμενίων. Επισκεφθήκαμε ημέρα Σάββατο 26/4, ένα άξιο τέκνο της κοινότητάς τους. Τον Τόμας στο Νέο Κόσμο που σερβίρει κεμπάπ και θυμάται.

Η Εντίθ Πιάφ, η πίπα του Μαγκρίτ και μύδια αχνιστά στο κέντρο της Αθήνας

Στο Bistrot le mignon που φέρνει παριζιάνικο αέρα στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

Pane Salame: μία αυθεντική paninoteca στο Κολωνάκι

«Ό, τι υπάρχει σε ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο στο κάνουμε σάντουιτς με αυθεντικές ιταλικές συνταγές» λέει ο εμπνευστής του Antonio Tuttera.

O Αστέριος Κουστούδης και τα καλύτερα πιάτα της πόλης

O σεφ του εστιατορίου GB Roof Garden μας αποκαλύπτει τα αγαπημένα του μέρη για φαγητό στην Αθήνα.

Τα καλύτερα γαστρονομικά blog του κόσμου

Σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του περιοδικού Saveur.

Στάνη: το καλύτερο γιαούρτι των τελευταίων 80 χρόνων στην Αθήνα

Βρίσκεται σε ένα στενάκι πίσω από την Ομόνοια και την ποιότητά του έχουν εκθειάσει μεταξύ άλλων το National Geographic και το Lonely Planet.

Ο ναός των ελληνικών αποσταγμάτων λειτουργεί στο Βόλο

Ο Ανδρέας Διακοδημήτρης αφού γύρισε τον κόσμο, δοκίμασε τάπας στη Βαρκελώνη και ήπιε παλαιωμένες γκράπες στη Ρώμη άνοιξε ένα τσιπουράδικο- ύμνο στη γνώση της γεύσης- με εξαιρετικό φαγητό.

Η εβδομάδα που το Ψυρρή γεμίζει κρέατα και τυριά ναξιώτικα

Η Ελένη Μπαμπούνη που διατηρεί έναν πάγκο με τυριά που φέρνει από το νησί της μας μιλάει για το ετήσιο ραντεβού στην οδό Μιαούλη.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.