Talking Breads: Αν Έτρωγε ο David Byrne street food στα Εξάρχεια…

Ο Μανώλης Κωνιωτάκης κατέβηκε από το Κολωνάκι στην πλατεία Εξαρχείων και μαζί με τον σεφ Χρήστο Τάχια προσφέρουν γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.

Δεύτερο Αστέρι Michelin για τον Ελληνοαυστριακό σεφ Konstantin Filippou

Ένα από τα signature πιάτα του είναι πουρές μπακαλιάρου με καπνιστό χαβιάρι.

Μια «Αμερικάνα» στο Μετς τηγανίζει λουκουμάδες από νεοϋορκέζικη ζύμη

Ο Μάριος Ηλιάκης και ο Γιάννης Τσορτανίδης αποκαλούν το μαγαζί τους «τηγανιτή αγάπη» και φτιάχνουν λουκουμάδες και κρόνατ από την ίδια ζύμη, γλυκές λιχουδιές που τις γαρνίρουν με μπανόφι, ξινομυζήθρα Κρήτης και αλατισμένη καραμέλα.

Το τέλειο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο από τον Βασίλη Καλλίδη

Η συνταγή της μαμάς του επιτέλους βγαίνει στη δημοσιότητα.

Έχει γίνει το φαινόμενο των non show στα εστιατόρια συνήθεια;

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος (Artisanal), η Έλενα Μαντζουράνη (Nolan) και ο Δημήτρης Φωτόπουλος (Άνετον) δίνουν απαντήσεις.

Πώς οι vegans γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας

Πάνε πια οι εποχές που οι vegans θεωρούνταν ξενέρωτοι.

ΓΕΥΣΗ 18.03.2018 Lady Papaya

Το Λαΐνι φέρνει όλα τα καλά της Κρήτης σε ένα στενό του Κεραμεικού

Δύο παιδικοί φίλοι από το Τυμπάκι Ηρακλείου έφτιαξαν ένα καφενείο με γνήσιους κρητικούς μεζέδες, άφθονη ρακή, κρασί και κυριακάτικες βεγγέρες που θέλουν να θυμίζει την πατρίδα τους.

Γιουμπάμπα: Ένα bistrot στο Κουκάκι μας κάνει να νιώθουμε σαν να τρώμε σε φιλικό σπίτι

Δύο αδέρφια προσφέρουν ποιοτικό και οικονομικό φαγητό, κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες, βάφτισαν το μαγαζί τους με το όνομα μιας μάγισσας από ένα βραβευμένο animation και φρόντισαν να αισθανόμαστε άνετα στον χώρο τους.

Αυτό θα ήταν το τελευταίο, μεγάλο φαγοπότι μου

Εάν σας εξανάγκαζαν αντί για φαγητό να τρώτε χάπια τι θα διαλέγατε ως την τελευταία γευστική απόλαυση της ζωής σας; Ρωτήσαμε 17 άτομα από τον χώρο της δημοσιογραφίας και της τέχνης και εκείνοι απάντησαν φέρνοντας μας λιγούρα.

ΓΕΥΣΗ 13.03.2018 POPAGANDA

Tuk Tuk: Το πιο μικρό ταϊλανδέζικο βρίσκεται στο Κουκάκι και έχει γίνει talk of the town

Σερβίρει παραδοσιακές συνταγές, κρατάει χαμηλά τις τιμές και θέλει να μας μάθει τα πάντα για την κουζίνα της Ταϊλάνδης.

the Cellar Athens: Το νέο speakeasy της Αθήνας είναι εστιατόριο και βρίσκεται σε ένα «κελάρι» κάτω από την Συγγρού

Στο νέο εστιατόριο των Fresh, θα πιείτε κρασιά απ' όλον τον κόσμο, θα δοκιμάσετε το μενού του Μιχάλη Μερζένη που δίνει θαλασσινή αύρα σε εξαιρετικά κρέατα και θα νιώσετε σαν να είστε στο σαλόνι που πάντα θέλατε να έχετε.

Το μενού των Όσκαρ που δεν θα φάμε (και σκάμε από τη ζήλια μας)

Aς μας άφηναν να κάνουμε τουλάχιστον μια βουτιά μέσα στα 7.000 σοκολατάκια.

5 νηστίσιμα γλυκά με σοκολάτα

Δε χρειάζεται να στερηθείς και τη σοκολάτα!

Ένα εστιατόριο με πολλά Prosopa κλείνει δύο δεκαετίες ζωής στο Γκάζι

Το πιο cozy εστιατόριο της περιοχής διαθέτει ένα μενού εμπνευσμένο από τη μοντέρνα διεθνή κουζίνα, είναι ιδανικό για ποτό μετά τη δουλειά, για prive γεύματα και για κυριακάτικες μεσημεριανές συναντήσεις.

To PΟ’ Boys BBQ φέρνει τη Νέα Ορλεάνη στου Ψυρρή

Το πολυσυζητημένο food truck αφού διέγραψε λαμπρή πορεία στα αθηναϊκά food festivals, απέκτησε μόνιμη στέγη στο κέντρο της πόλης.

The Salty Pig: Εκεί που το «κάπνισμα» δεν απαγορεύεται, επιβάλλεται

Η νέα άφιξη στην οδό Ιπποκράτους αυτοσυστήνεται ως «γρηγοράδικο», έρχεται όμως να μάθει στους Αθηναίους να τρώνε εκλεκτά κρέατα (όπως λαχταριστό αυθεντικό brisket ή «τραβηχτό» χορινό) με τον «καπνιστό» τρόπο που δεν έχουν συνηθίσει.

Lunch Box στο γραφείο: 12 ιδέες για όλα τα γούστα

Δείξε μου το ταπεράκι σου να σου πω ποιός είσαι!

Αυτή την Καθαρά Δευτέρα το τραπέζι σου θα είναι γεμάτο λιχουδιές

Σπιτικές φυσικά. Φέτος θα κάνεις τη διαφορά!

Το φρούτο που αντικαθιστά το κρέας και λατρεύουν οι vegans

Πολλοί ισχυρίζονται πως θα σώσει εκατομμυρια ανθρώπους από την πείνα, άλλοι ότι είναι η νέα υπερτροφή και άλλοι ότι είναι σκέτο θαύμα.

ΓΕΥΣΗ 17.02.2018 Lady Papaya

The Pie Shop: Ένα μικροσκοπικό μαγαζί στην οδό Βουλής ξέρει συνταγές απ’ όλο τον κόσμο και τις προσφέρει σε χειροποίητη ζύμη

Ένας έμπειρος σεφ έφτιαξε αλμυρές και γλυκές συνταγές από την Κορσική μέχρι τη Τζαμάικα για ένα μαγαζί που έχει σύνθημά του το “bake the world a better place”.

Πώς ένας Καναδός skater έπεισε την Έρη Καρακούση να φτιάχνει νόστιμα, vegan γλυκά;

Στις DIY Punk συναυλίες (πρέπει να) υπάρχουν και DIY vegan κουζίνες όπως η πολλά υποσχόμενη "Εri Bakes Vegan".

6 μυστικά για τη σφολιάτα που (ίσως) δε γνωρίζατε

Η "βασίλισσα" των φύλλων ζύμης, θέλει αγάπη και προσοχή.

Nomikos Estate: Παραδοσιακά προϊόντα made in Santorini

Ο Γιάννης Νομικός καλλιεργεί σαντορινιά φάβα, ντοματάκι και φυστίκι στη Σαντορίνη, ακολουθώντας τα βήματα της οικογένειας του. Η γη της Σαντορίνης είναι ζωή και δίνει ζωή σε όσους ξέρουν να τη φροντίζουν. Καλώς ήρθατε στο Κτήμα Νομικού!

Το Smak ήρθε για να σβήσει το πεϊνιρλί από τον κατάλογο των junk food

Μια παρέα νέων με καταγωγή από τη Δράμα προσφέρουν δική τους φρέσκια ζύμη αργής ωρίμανσης που ψήνεται μπροστά μας σε καυτή πέτρα για να την καταναλώσουμε ζεστή με αλμυρή αλλά και με γλυκιά γέμιση.

Première: Υψηλή γαστρονομία με την Αθήνα «στο πιάτο»

Ένα σπουδαίος Έλληνας σεφ (Μιχάλης Νουρλόγλου) και ένα συναρπαστικό μενού φτιαγμένο από τις εικόνες της μνήμης του.

Μπήκαμε Στο Ψητό

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και φωτογραφίες απ' όλο τον κόσμο όπου φυλές και φίλοι μαζεύονται μαζί γύρω από τη φωτιά εδώ και 31.000 χρόνια.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.