Σε ένα παλιό σπίτι του Χαλανδρίου, η Ονειρία προσφέρει αρώματα και γεύσεις Ελλάδας

Ένα νέο μεζεδοπωλείο σερβίρει γνώριμα πιάτα με μοντέρνες πινελιές, ελληνικό στην χόβολη και γλυκό νερατζάκι, προϊόντα μικρών παραγωγών που μπορείτε να πάρετε σπίτι σας δίνοντας ένα νέο νόημα στις παραδοσιακές γεύσεις.

Mama Fuga: Φαγητό από τα βάθη της ιταλικής παράδοσης

Μια βαθιάς νοστιμιάς σπιτική ιταλική κουζίνα που εφάμιλλή της δεν υπάρχει στην Ελλάδα, από τα χέρια του «μάγου» Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι.

Το 333 & Chef’s Workshop προσφέρει gourmet εμπειρίες από το πρωί μέχρι το βράδυ

Σερβίρει beignet μαζί με τον καφέ, brunch αμερικάνικου τύπου, μεσογειακές fusion συνταγές και cocktails με μαρμελάδες από την Ικαρία.

Το Italus μετατρέπει την Καλλιθέα σε all day προορισμό

Το μαγαζί της Ελευθερίου Βενιζέλου μας χορταίνει με pizzeta, foccacia και smoothie bowls, μας τονώνει με σπιτικούς χυμούς και μας επιτρέπει να φάμε το φλιτζάνι του καφέ μας αφού είναι φτιαγμένο από βάφλα με επικάλυψη σοκολάτας.

Στο Λάιμ bistro πασπαλίζουν το βιολογικό vegan φαγητό με όλη τους την αγάπη

Η πιο φιλική -μακροβιοτική- κουζίνα προς το σώμα σου, τον πλανήτη και τα ζώα, βάζει όλη την δημιουργικότητά της για να παρέχει οργανικές, vegan και raw επιλογές στους Αθηναίους.

Ένα Vegan Έθνος γεννήθηκε στην Ερμού

Μια multi-culti γαστρονομική πρόταση με 100% φυτικές δημιουργίες, επιμέλειας του green chef Νίκου Γαϊτάνου, προσελκύει καθημερινά όλους όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της χορτοφαγικής διατροφής.

Food Mafia: Κρέας, μπέργκερ, bao bun και Μαραντόνα στη Νέα Ερυθραία

Ανταπόκριση από το νέο street food project του Ηλία Σκουλά που πειραματίζεται με ψησίματα, κοπές και σιτεμένα κρέατα.

Επί 50 χρόνια, ο Νικήτας στο Ψυρρή σερβίρει τα πιο νόστιμα ψητά της ώρας

Από το 1967 κρατάει ψηλά τον πήχη στο παραδοσιακό ψήσιμο σε μια γειτονιά που όλο αλλάζει αλλά δείχνει να ξαναβρίσκει τον χαρακτήρα της.

«Ξυπόλητος» στη Λούτσα

Μια ψαροταβέρνα με φημισμένη ψαρόσουπα, προϊστορία γλεντιών με τον Τσιτσάνη και τη Μπέλλου και με τη θαλασσινή αύρα να νοτίζει το δέρμα σου.

Το νέο σπουδαίο μενού του Varoulko Seaside (+ το πιο πολυαναμενόμενο μπαρ του Πειραιά)

Η Γιώτα Παναγιώτου δοκίμασε τις νέες δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου και ενώ αναμένεται η άφιξη του Mary Pickford, του καλοκαιρινού cocktail bar σε συνεργασία με το Baba Au Rum που θα εγκατασταθεί στην μαγική ταράτσα του εστιατορίου.

Το Κιουζίν μας ξανασυστήνει την ελληνική κουζίνα

Χρησιμοποιώντας (μεταξύ άλλων) κοπανιστή Μυκόνου, αρσενικό Νάξου, καρύδια Βόλου, πηχτόγαλο Χανίων και λούζα Τήνου μια νέα κουζίνα στο Κολωνάκι μαγειρεύει γνώριμες συνταγές με γκουρμέ προσέγγιση.

Η «Μαργαρώ» στον Πειραιά παραμένει εδώ κι 70 χρόνια το πιο νόστιμο τηγάνι της πόλης

Αν με την παραγγελία «γαρίδες, κουτσομούρα, σαλάτα» αισθάνεστε βασιλιάδες, εμπρός για το στέκι που άνοιξε μια Μυκονιάτισσα το 1944 και συνεχίζουν με την ίδια φροντίδα ο γιος και τα εγγόνια της μέχρι σήμερα.

Garden4: Στον Χολαργό ξέρουν πως πρέπει να είναι το σωστό burger

Με σήμα κατατεθέν το XXXL, το Garden4 στον Χολαργό ξέρει να κρατάει τις υποσχέσεις που δίνει.

Για brunch και κοκτέιλ στο Spollati

Νόστιμες μπρουσκέτες, αβγά benedict, burger, απεριτίφ και λαχταριστά κοκτέιλ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Ο «Κάκιας» στην Σαλαμίνα είναι ο βασιλιάς των φρέσκων οστράκων και ψαριών

Μια ψαροταβέρνα που αποτελεί τον ιδανικό λόγο για να επισκεφτείς τo «εξοχικό του Πειραιά» και σερβίρει 52 διαφορετικές ετικέτες ούζου.

Στα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου έχουν κάθε μέρα 25η Μαρτίου

Η ιστορική ταβέρνα, που άνοιξε πριν 152 χρόνια, σερβίρει φρέσκο μπακαλιάρο Νορβηγίας και ο Χατζιδάκις τη χαρακτήριζε «τόπο προσκυνήματος».

Spiti mas: ένα μαγαζί όνομα και πράμα

Στο Spiti mas στου Ψυρρή μπορείς να δουλέψεις, να διαβάσεις με την ησυχία σου ένα βιβλίο, να κοιμηθείς, να φας κι ένα burger. Όπως δηλαδή θα έκανες και στο σπίτι σου.

Το Dizer αποκαλύπτει τα μυστικά του καφέ στην Πεύκη

Ιδιαίτερα αρωματικά blends και προσεχτικά διαλεγμένοι μονοποικιλιακοί, σούπερ brunch και θεϊκά γλυκά σε ένα στέκι αυστηρά αντικαπνιστικό.

Τα burgers του Big Kahuna δεν υπάρχουν πλέον μόνο στο μυαλό του Tarantino

Σε ένα πρώην συνεργείο του Κεραμεικού, μια καλύβα φέρνει κύματα umami γεύσεων από μια ομάδα που εκτός από κρέας κροκόδειλου πουλάει και τρέλα.

Τα απογεύματα στο Collage αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον

Οικονομικά κοκτέιλ, bossa nova, lounge και chill house μουσική και wine pairing είναι οι νέες προτάσεις του αγαπημένου bar-restaurant της Καπνικαρέας.

Στην πιο όμορφη «κρυμμένη» πλατεία του ιστορικού κέντρου, το feedέλ συνδυάζει αστική γαστρονομία και signature cocktails

Βραβευμένη σύγχρονη ελληνική κουζίνα κι ευφάνταστη μπάρα σε ένα κομψό μέρος που θέλει να λέγεται gastro μεζεδοπωλείο.

Η Επανάσταση του Κρέατος ξεκινά από τη Φάρμα Μπράλου

Επισκεφθήκαμε το χασάπικο-εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του Yolenis στη Σόλωνος και καταλάβαμε τι σημαίνει καλό κρέας.

Ο πιο διάσημος χασάπης του κόσμου θα ψήνει στην Αθήνα την Τσικνοπέμπτη

Με μουσική υπόκρουση AC/DC και απαγγελίες στίχων του Δάντη, ο εκκεντρικός Ιταλός χασάπης/σεφ Dario Cecchini επιστρέφει στην Ελλάδα για μια βραδιά γκουρμέ τσίκνας και σουρεαλισμού στο Vezene.

Cascara: H Λατινική Αμερική βρίσκεται στα Μελίσσια

Δοκιμάσαμε το μενού του νέου industrial-vintage εστιατορίου και μεταδίδουμε.

10+1 σεφ μας λένε τι θα μαγειρέψουν και τι θα δοκιμάσουν στο 2o Dine Athens Restaurant Week

Για 12 ημέρες, 120 εστιατόρια της πόλης διαμορφώνουν ειδικά μενού σε προνομιακές τιμές και σας καλούν να τα γνωρίσετε από κοντά. Εσείς, θα μείνετε μέσα;

Για δυό στιγμές στου «Γιώργου»

Αν ο Τζάρμους βόλταρε στο κέντρο της Αθήνας θα ‘χωνε μέσα σίγουρα τον Ίγκι και τον Τομ για να τα πουν με την ησυχία τους πίνοντας (γενναίο) ροζέ κρασί και τρώγοντας (αμίμητους) λαχανοντολμάδες από τα χεράκια της κυρίας Γιώτας.

Η «μαγειρική ποίηση» του Carlo Mirarchi προσγειώνεται για ένα βράδυ στο Vezene

Ένας από τους σπουδαιότερος σεφ της Νέας Υόρκης, εγκαινιάζει στις 19 Ιανουαρίου το Embrace, μια σειρά από φιλανθρωπικά events με καλεσμένους τα δυνατότερα μυαλά της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής.

Οι Κυβερνήσεις Πέφτουνε, Μα ο Οικονόμου Μένει…

Το στέκι του Κωστή Παπαγιώργη και του Αλέκου Φασιανού, εκεί που ο Σημίτης έτρωγε παρέα με τον Βέλτσο και ο ΓΑΠ ως πρωθυπουργός, είναι η ταβέρνα με τα πιο ξακουστά λαδερά της Αθήνας και τον κύριο Κώστα, τον πιο αγαπητό οικοδεσπότη.

Μπορεί η Σαμ να Τα Έχει Με Λάθος Αγόρι, αλλά μαγειρεύει υπέροχα

Ένα νέο εστιατόριο, με το πιο πρωτότυπο όνομα στην αθηναϊκή εστίαση, σερβίρει στο Μεταξουργείο υπέροχα πιάτα σε λογικές τιμές ενσαρκώνοντας την έννοια του ελληνικού μπιστρό.

Chapeau: Τρώγοντας σαν την Amelie στο Χαλάνδρι

Η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου καταθέτει την εμπειρία της στη γαλλική κουζίνα με απογειωτικές τάρτες αλλά και μια επιλογή με τα καλύτερα πιάτα από το εστιατόριό της στο Παρίσι.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.