«Ξυπόλητος» στη Λούτσα

Μια ψαροταβέρνα με φημισμένη ψαρόσουπα, προϊστορία γλεντιών με τον Τσιτσάνη και τη Μπέλλου και με τη θαλασσινή αύρα να νοτίζει το δέρμα σου.

Το νέο σπουδαίο μενού του Varoulko Seaside (+ το πιο πολυαναμενόμενο μπαρ του Πειραιά)

Η Γιώτα Παναγιώτου δοκίμασε τις νέες δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου και ενώ αναμένεται η άφιξη του Mary Pickford, του καλοκαιρινού cocktail bar σε συνεργασία με το Baba Au Rum που θα εγκατασταθεί στην μαγική ταράτσα του εστιατορίου.

Mr. Pug’s Canteen: Η νέα street food μανία έφθασε στην Αθήνα

Ο Φώτης Βαλλάτος επισκέφθηκε το ολοκαίνουριο Mr. Pug’s Canteen στο Χαλάνδρι και μεταδίδει ενθουσιασμένος από τα μαγικά αφράτα ψωμάκια (bao buns) που αφουγκράζονται άψογα την απόλυτη street food τάση των ημερών μας. 

Η «Μαργαρώ» στον Πειραιά παραμένει εδώ κι 70 χρόνια το πιο νόστιμο τηγάνι της πόλης

Αν με την παραγγελία «γαρίδες, κουτσομούρα, σαλάτα» αισθάνεστε βασιλιάδες, εμπρός για το στέκι που άνοιξε μια Μυκονιάτισσα το 1944 και συνεχίζουν με την ίδια φροντίδα ο γιος και τα εγγόνια της μέχρι σήμερα.

Garden4: Στον Χολαργό ξέρουν πως πρέπει να είναι το σωστό burger

Με σήμα κατατεθέν το XXXL, το Garden4 στον Χολαργό ξέρει να κρατάει τις υποσχέσεις που δίνει.

Για brunch και κοκτέιλ στο Spollati

Νόστιμες μπρουσκέτες, αβγά benedict, burger, απεριτίφ και λαχταριστά κοκτέιλ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Ο «Κάκιας» στην Σαλαμίνα είναι ο βασιλιάς των φρέσκων οστράκων και ψαριών

Μια ψαροταβέρνα που αποτελεί τον ιδανικό λόγο για να επισκεφτείς τo «εξοχικό του Πειραιά» και σερβίρει 52 διαφορετικές ετικέτες ούζου.

Στα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου έχουν κάθε μέρα 25η Μαρτίου

Η ιστορική ταβέρνα, που άνοιξε πριν 152 χρόνια, σερβίρει φρέσκο μπακαλιάρο Νορβηγίας και ο Χατζιδάκις τη χαρακτήριζε «τόπο προσκυνήματος».

Spiti mas: ένα μαγαζί όνομα και πράμα

Στο Spiti mas στου Ψυρρή μπορείς να δουλέψεις, να διαβάσεις με την ησυχία σου ένα βιβλίο, να κοιμηθείς, να φας κι ένα burger. Όπως δηλαδή θα έκανες και στο σπίτι σου.

Το Dizer αποκαλύπτει τα μυστικά του καφέ στην Πεύκη

Ιδιαίτερα αρωματικά blends και προσεχτικά διαλεγμένοι μονοποικιλιακοί, σούπερ brunch και θεϊκά γλυκά σε ένα στέκι αυστηρά αντικαπνιστικό.

Τα burgers του Big Kahuna δεν υπάρχουν πλέον μόνο στο μυαλό του Tarantino

Σε ένα πρώην συνεργείο του Κεραμεικού, μια καλύβα φέρνει κύματα umami γεύσεων από μια ομάδα που εκτός από κρέας κροκόδειλου πουλάει και τρέλα.

Τα απογεύματα στο Collage αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον

Οικονομικά κοκτέιλ, bossa nova, lounge και chill house μουσική και wine pairing είναι οι νέες προτάσεις του αγαπημένου bar-restaurant της Καπνικαρέας.

Στην πιο όμορφη «κρυμμένη» πλατεία του ιστορικού κέντρου, το feedέλ συνδυάζει αστική γαστρονομία και signature cocktails

Βραβευμένη σύγχρονη ελληνική κουζίνα κι ευφάνταστη μπάρα σε ένα κομψό μέρος που θέλει να λέγεται gastro μεζεδοπωλείο.

Η Επανάσταση του Κρέατος ξεκινά από τη Φάρμα Μπράλου

Επισκεφθήκαμε το χασάπικο-εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του Yolenis στη Σόλωνος και καταλάβαμε τι σημαίνει καλό κρέας.

Ο πιο διάσημος χασάπης του κόσμου θα ψήνει στην Αθήνα την Τσικνοπέμπτη

Με μουσική υπόκρουση AC/DC και απαγγελίες στίχων του Δάντη, ο εκκεντρικός Ιταλός χασάπης/σεφ Dario Cecchini επιστρέφει στην Ελλάδα για μια βραδιά γκουρμέ τσίκνας και σουρεαλισμού στο Vezene.

Cascara: H Λατινική Αμερική βρίσκεται στα Μελίσσια

Δοκιμάσαμε το μενού του νέου industrial-vintage εστιατορίου και μεταδίδουμε.

10+1 σεφ μας λένε τι θα μαγειρέψουν και τι θα δοκιμάσουν στο 2o Dine Athens Restaurant Week

Για 12 ημέρες, 120 εστιατόρια της πόλης διαμορφώνουν ειδικά μενού σε προνομιακές τιμές και σας καλούν να τα γνωρίσετε από κοντά. Εσείς, θα μείνετε μέσα;

Για δυό στιγμές στου «Γιώργου»

Αν ο Τζάρμους βόλταρε στο κέντρο της Αθήνας θα ‘χωνε μέσα σίγουρα τον Ίγκι και τον Τομ για να τα πουν με την ησυχία τους πίνοντας (γενναίο) ροζέ κρασί και τρώγοντας (αμίμητους) λαχανοντολμάδες από τα χεράκια της κυρίας Γιώτας.

Η «μαγειρική ποίηση» του Carlo Mirarchi προσγειώνεται για ένα βράδυ στο Vezene

Ένας από τους σπουδαιότερος σεφ της Νέας Υόρκης, εγκαινιάζει στις 19 Ιανουαρίου το Embrace, μια σειρά από φιλανθρωπικά events με καλεσμένους τα δυνατότερα μυαλά της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής.

Οι Κυβερνήσεις Πέφτουνε, Μα ο Οικονόμου Μένει…

Το στέκι του Κωστή Παπαγιώργη και του Αλέκου Φασιανού, εκεί που ο Σημίτης έτρωγε παρέα με τον Βέλτσο και ο ΓΑΠ ως πρωθυπουργός, είναι η ταβέρνα με τα πιο ξακουστά λαδερά της Αθήνας και τον κύριο Κώστα, τον πιο αγαπητό οικοδεσπότη.

Μπορεί η Σαμ να Τα Έχει Με Λάθος Αγόρι, αλλά μαγειρεύει υπέροχα

Ένα νέο εστιατόριο, με το πιο πρωτότυπο όνομα στην αθηναϊκή εστίαση, σερβίρει στο Μεταξουργείο υπέροχα πιάτα σε λογικές τιμές ενσαρκώνοντας την έννοια του ελληνικού μπιστρό.

Chapeau: Τρώγοντας σαν την Amelie στο Χαλάνδρι

Η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου καταθέτει την εμπειρία της στη γαλλική κουζίνα με απογειωτικές τάρτες αλλά και μια επιλογή με τα καλύτερα πιάτα από το εστιατόριό της στο Παρίσι.

Μέχρι και άγιο κολάζουν τα φαγητά της Φάμπρικας του Ευφρόσυνου

Το deli restaurant που βρίσκεται στο Κουκάκι βασίζεται σε μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και διαμορφώνει τις συνταγές του επηρεασμένο από την λιτότητα της αγιορείτικης κουζίνας.

Nikkei: Η αθηναϊκή απογείωση της Περουβιανής κουζίνας 

Το εστιατόριο του Κολωνακίου αφουγκράζεται την γαστρονομική τάση που σαρώνει τον πλανήτη και παρουσιάζει μια πεντανόστιμη περιπετειώδη κουζίνας που αγαπάει ταυτόχρονα τον μινιμαλισμό της Ιαπωνίας και τον μαξιμαλισμό της Λατινικής Αμερικής.

Τις Κυριακές το ΙΤ δεσμεύεται σοβαρά με τα αυγά

Το αγαπημένο brunch επέστρεψε στο στέκι της οδού Σκουφά με νέες προτάσεις κάνοντας μας να δηλώσουμε πως “We Are Eggaged”.

Το Bill & Harry’s φτιάχνει αυθεντική carbonara και ριζότο με γαρίδες και bresaola στη γειτονιά της Αργυρούπολης

Ένα εστιατόριο - cocktail bar με βιομηχανική αισθητική που τιμά τις βέρες ιταλικές συνταγές στα Νότια Προάστια.

Γιατί δεν βρίσκουμε ποτέ τραπέζι στο Μαύρο Πρόβατο;

Ο θρίαμβος ενός χώρου σύγχρονης, ελληνικής κουζίνας με value for money φιλοσοφία και θαμώνες από τον Τζέρεμι Άιρονς μέχρι τον φοιτητή της διπλανής γκαρσονιέρας.

Alpino Cucina Italiana: Το πιο ιστορικό, ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας, κλείνει τα 44.

Και το γιορτάζει με νέο μενού, που υπογράφει ο βραβευμένος με δύο Χρυσούς Σκούφους, executive chef, Mauro Peressini

Nobu Matsuhisa- O αυτοκράτορας του σούσι μιλάει στην Popaganda

O θρυλικός Ιάπωνας σεφ μιλάει στην Γιώτα Παναγιώτου για τη μαγειρική ως πράξη αγάπης, τη επιρροή των μαμάδων και των γιαγιάδων στην γαστρονομία και την Ακαδημία που ονειρεύεται να ιδρύσει. 

Υπάρχει ένα εστιατόριο στην Πλάκα που σερβίρει γάλα μαύρου πάνθηρα

Το Pantera Negra του σαμουράι-σεφ Δημήτρη Κατριβέση έχει ένα μενού με αυθεντική περουβιανή καρδιά και μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.