Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

Στο Spollati για ιδιαίτερες ποικιλίες καφέ και λαχταριστό burger

Στο all day cafe - bar της πλατείας Αγίας Ειρήνης ξεκινάς τη μέρα σου με ένα φλιτζάνι ποιοτικό καφέ και γεύεσαι το πιο ζουμερό μπιφτέκι για burger.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σαμαρτζή / FOSPHOTOS
Spollati για όλες τις ώρες της ημέρας

Spollati για όλες τις ώρες της ημέρας

Spollati σημαίνει «εις πολλά έτη» και είναι μια ευχή που η χρήση της στην Ελλάδα χάνεται στους αιώνες. Είναι μια ευχή που δε σημαίνει μόνο πολλά έτη, αλλά και καλά. Και πώς να μην είναι στο Spollati της πλατείας Αγίας Ειρήνης, το all day café – bar που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και σου εγγυάται ότι ο χρόνος που θα περάσεις εκεί, θα είναι σίγουρα όμορφος. Από τον καφέ μέχρι τα κοκτέιλ, όλα είναι προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, καλλιεργώντας μια κουλτούρα στον επισκέπτη του, αυτή του να μάθει να ξεχωρίζει και να εκτιμά τον καλό καφέ, το ζουμερό burger και το υψηλής αισθητικής κοκτέιλ.

Spollati θα πει «εις πολλά έτη»

Spollati θα πει «εις πολλά έτη»

Τα τραπεζάκια του Spollati

Τα τραπεζάκια του Spollati

Το Spollati ξεκινάει τη μέρα του νωρίς προσφέροντας το πιο εκλεκτό καφέ της πλατείας. Το μαγαζί έχει επενδύσει στην εξειδίκευση στο αντικείμενο τόσο στον εξοπλισμό όσο και στις μεθόδους παρασκευής. Διαθέτει λοιπόν μια πλούσια γκάμα μοναδικών καφέδων. Ξεκινώντας το γευστικό του ταξίδι μπορεί κανείς να δοκιμάσει πρώτα το ‘’Caffe Espresso Spollati’’ ένα χαρμάνι από πιστοποιημένους speciality coffees 100% Arabica, μυστική συνταγή φτιαγμένη από τους ανθρώπους του Spollati με αγάπη και μεράκι για το καλό καφέ. Το γευστικό του προφίλ είναι προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα του καφέ, γλυκιά γεύση, έντονο άρωμα, ισορροπημένο σώμα, απαλή οξύτητα, μαλακό τελείωμα.

Μονοποικιλιακοί καφέδες σε περιμένουν στον κατάλογο του Spollati

Μονοποικιλιακοί καφέδες σε περιμένουν στον κατάλογο του Spollati

100% Speciality καφές θα πως σχεδόν όλοι οι κόκκοι καφέ μοιάζουν μεταξύ τους

100% Speciality καφές θα πως σχεδόν όλοι οι κόκκοι καφέ μοιάζουν μεταξύ τους

Στη συνέχεια, η λίστα των σπάνιων μονοπικοιλιακών καφέδων θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Οι εξωτικοί αυτοί καφέδες προέρχονται από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, φάρμα ή μεμονωμένο παραγωγό. Η σύσταση του εδάφους, οι κλιματολογικές συνθήκες, οι μέθοδοι καλλιέργειας, συγκομιδής και αποθήκευσης τους προσδίδουν μοναδικά γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά. Αποτελούν δε τους καλύτερους και σπανιότερους καφέδες του κόσμου. Ο μοναδικός σκοπός της ομάδας του Spollati είναι να βρεις «το καφέ σου» όπως για παράδειγμα έχεις το ποτό σου.

Ιδιαίτερος καφές φίλτρου

Ιδιαίτερος καφές φίλτρου

Ιδιαίτερη είναι και η παρασκευή του καφέ φίλτρου στο Spollati που θα ανατρέψει όσα γνώριζες για αυτόν μέχρι σήμερα. Διατίθεται σε ζεστό, αλλά και κρύο. Ο κρύος, δηλαδή, ο Cold Brew Coffee παρασκευάζεται στο εντυπωσιακό cold drip tower που μοιάζει με κλεψύδρα με τη μέθοδο κρύας εκχύλισης. Σερβίρεται είτε σκέτος, είτε με γάλα ή και αφρόγαλα. Αν είσαι από εκείνους που τον προτιμούν μέτριο ή γλυκό ο barista θα σου βάλει σιρόπι ζάχαρης  που του ταιριάζει και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα αρώματά και τη γεύση του.

Το cold drip tower

Το cold drip tower

Cold Brew Coffe με και χωρίς αφρόγαλα

Cold Brew Coffe με και χωρίς αφρόγαλα

Ο ζεστός καφές φίλτρου γίνεται με τη μέθοδο dripper, ένα ιδιαίτερο κωνικό σκεύος, όπου τοποθετείται χάρτινο φίλτρο, μέσα του φρεσκοαλεσμένος καφές και σταδιακά ο barista ρίχνει ζεστό νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ισορροπημένη και βελούδινη γεύση.

Το πατάρι του Spollati

Το πατάρι του Spollati

Ένας ζεστός χώρος, προσεγμένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια

Ένας ζεστός χώρος, προσεγμένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια

Το φαγητό είναι εξίσου σημαντικό για τους ανθρώπους του Spollati. Ο ανανεωμένος κατάλογος έχει δύο δυνατά entries, τα burgers – σταρ με μπιφτέκι Black Angus και Ιβηρικού χοίρου, δύο ιδιαίτερα κρέατα. Η ποιότητά τους είναι ήδη υψηλή, αλλά η ομάδα του Spollati έχει εμμονή με την τελειότητα σε τέτοιο βαθμό, που το κρέας κόβεται στην κουζίνα του ίδιου του μαγαζιού που διαθέτει δική του μηχανή του κιμά, έτσι ώστε να αποφεύγονται αθέμιτες προσμίξεις.  Οι σεφ Γιώργος Ζευγολατάκος και Σάββας Κοντούδης είναι ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό και αυστηρά κάθετοι στο ζήτημα της ποιότητας του burger.

Μιαμ! Black Angus, το ιδιαίτερο μοσχαρίσιο κρέας που περνάει από τα χέρια των σεφ και μεταμορφώνεται σε ένα ζουμερό μπιφτέκι

Μιαμ! Black Angus, το ιδιαίτερο μοσχαρίσιο κρέας που περνάει από τα χέρια των σεφ και μεταμορφώνεται σε ένα ζουμερό μπιφτέκι

Τα βοοειδή Black Angus είναι ζώα ελευθέρας βοσκής τα οποία τρέφονται σύμφωνα με το πρόγραμμα NHTC (non hormone teated cattle), δηλαδή χωρίς ορμόνες ταχείας ανάπτυξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιου κρέατος, βιολογικό και καθαρό πλούσιο σε κρεατίνη, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12 και Β6, σίδηρο και άλλα. Λόγω της ήδη έντονης και ιδιαίτερης γεύσης του, για αυτό στον κιμά δεν προστίθεται τίποτα παραπάνω από αλάτι και πιπέρι. Το Black Angus σερβίρεται με διάφορες παραλλαγές. Εμείς δοκιμάσαμε το Black Angus Cheesburger, με μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτες κονφί και icebrg. Όπως και τα υπόλοιπα burgers σερβίρεται με τραγανές σπιτικές πατάτες. Το Black Angus Cheesburger συνοδεύεται με μια εξαιρετική BBQ σως.

Σερβίρεται με BBQ σως και ολόφρεσκες homemade πατάτες.

Σερβίρεται με BBQ σως και ολόφρεσκες homemade πατάτες.

Ο Ιβηρικός χοίρος είναι το αρχαιότερο είδος μαύρου χοίρου της Μεσογείου. Ένα ζώο ελευθέρας βοσκής που ειδικά τους τέσσερις τελευταίους μήνες της ζωής του τρέφεται αποκλειστικά με κόκκινα βελανίδια γεγονός που το καθιστά πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα και του χαρίζει την ιδιαίτερη γεύση του. Οι Ισπανοί παραγωγοί παίρνουν διαφορετικά κομμάτια του κρέατος και αφού τα βάλουν σε καθαρό θαλασσινό αλάτι για 10 με 20 μέρες το πλένουν με κρασί και το αφήνουν κρεμασμένα ωριμάσουν για 18 μήνες σε φυσικό περιβάλλον στα βουνά της ισπανικής επαρχίας. Αυτό όμως που απογειώνει και κάνει ιδιαίτερο το μπιφτέκι ιβηρικού χοίρου του Spollati είναι το γεγονός ότι περιέχει και ισπανικό τσορίθο, δηλαδή λουκάνικο από ψιλοκομμένο χοιρινό και χοιρινό λίπος, καρυκευμένο με κόκκινες πιπεριές και αλάτι σερβίρεται με κονφί ντομάτας, καραμελωμένα κρεμμύδια και iceberg και τραγανές σπιτικές πατάτες όπως όλα τα burger. Το συνοδεύσαμε, με την ιδιαίτερη Spollati μπέικον σως.

Burger με Ιβηρικό χοίρο. Το αρχαιότερο κρέας της Μεσογείου, πλούσιο σε Ω3

Burger με Ιβηρικό χοίρο. Το αρχαιότερο είδος μαύρου χοίρου της Μεσογείου, πλούσιο σε Ω3

Σερβίρεται και αυτό με σως και ολόφρεσκιες πατάτες

Σερβίρεται και αυτό με σως και ολόφρεσκιες πατάτες

Ήρεμα όμως με το burger γιατί ο κατάλογος του Spollati διαθέτει και εξαιρετικά γλυκά. Δοκιμάσαμε το μοναδικό μιλφέιγ με καραμελωμένα φουντούκια, με την τόσο προσεγμένη εμφάνιση που ντρέπεσαι να το κόψεις. Τα φύλλα φυσικά παρασκευάζονται στο Spollati, όπως και βελούδινη κρέμα που περιέχει ρινίσματα λοβού βανίλιας.

Μιλφέιγ - ποίημα

Μιλφέιγ – ποίημα

Λυπάσαι να το φας για να μη χαλάσει η εμφάνιση

Λυπάσαι να το φας για να μη χαλάσει η εμφάνιση

Το ιδανικό πρωινό; Λουκούλλειο lunch break ή μήπως μια ολόκληρη μέρα εκεί; Όπως και να το έχεις σχεδιάσει, στο Spollati με τη βιομηχανική, αλλά ζεστή διακόσμηση και τον πλούσιο κατάλογο, την εξειδίκευση στον καφέ και το μεράκι στο φαγητό, θα βρεις εκείνο που χρειάζεσαι.

Info: Spollati, Αιόλου 27, τηλ. 21 5551 3004
POP TODAY
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
ΠΟΛΗ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.