Είναι γιορτές και έχεις καλέσει φίλους. Έτσι για το καλό. Γιατί είσαι αγαπησιάρης. Το μπάτζετ σου χαμηλό. Επιδαπέδιο.

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;

soupa

Σούπα Λαχανικών (Για 10 άτομα)

Σερβίρετε σε μπολ για να φτάσει. Και αρκετό ψωμάκι για ν’ αποφύγετε τις πίτσες.

Υλικά:

– 1/2 κουνουπίδι βρασμένο από χτες

– 3 κούπες νερό απ’το κουνουπίδι που ‘χετε κρατήσει από χτες.

(Κολπάκι αντί κύβου λαχανικών. Εκτός αν είστε προκομένοι και φτιάχνετε μόνοι σας τον κύβο).

– 1 κρεμμύδι κόκκινο (πλένετε σε κρύο νερό αφού ξεφλουδίσετε για λιγότερο κλάμα)

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 4 καρότα (εγώ έβαλα 6 – δώρο από το εβδομαδιαίο βιολογικό κουτί φρούτων & λαχανικών της Μάγκι που τα παίρνει από τους κύριους Abel & Cole. Στα τρία δίνουν το ένα δώρο για ένα φίλο σου. Εγώ είμαι αυτή!

Κάθε τρίτη Πέμπτη βρισκόμαστε στα μισά της Kingsland road και τα μοιράζουμε. Η Μάγκι παίρνει τα πορτοκάλια γιατί έχει χαμηλό σίδηρο. Εγώ τα μαρούλια γιατί τα βαριέται. Πατάτες, μπανάνες, ντομάτες μισά-μισά. Ότι δεν ξέρουμε πχ. Λάχανο Γιορκσάιρ, γλυκοπατάτες Ντέβον τα κάνουμε ακαταμάκατα σουκουτουμπέ.

– 2 πατάτες Ντέβον (ή Θήβας για τους γηγενείς)

– 4 πράσα (εγώ δεν έβαλα γιατί τα ξέχασα στο λεωφορείο αλλά του πάνε)

– ένα κλωνάρι φένελ ψιλοκομμένο για τους expats. Σέλερι για τους γηγενείς.

– 1 ντομάτα (έτσι για το χρώμα)

– 2 κόκκινες πιπεριές (πορτοκαλί ή και κίτρινες)

– ότι πράσινο σας έχει ξεμείνει απ’την βδομάδα. 10 νοματαίοι είναι αυτοί. Εγώ παραλίγο να βάλω και μια κάμπια μέσα.

– αλάτι, πιπέρι

– ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαρίσιο, έλατο ή κάτι αξιοπρεπές. ΟΧΙ μέλι Aττική οι γηγενείς ΟΧΙ το αρκουδάκι του Sainsbury’s οι expats.

– γάλα (με το ένστικτο)

– λίγο αλεύρι – λίγο βούτυρο (βλ. κολπάκι νο2)

Προετοιμασία:

– Σας σερβίρετε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί

– Βάζετε λίγη Σακίρα, Μπιγιονσέ (τα χορευτικά) ή τέλος πάντων κάτι ελαφρύ.

– Μένετε με τα τακούνια αν φοράτε, αλλιώς ότι ανυψωτικό σας βρίσκεται: γόβες, πέδιλο, πλατφόρμες. Θα σας ‘τονώσει’ και θα φτάνετε και τα πάνω ντουλάπια.

– Φωνάζετε την καλύτερη σας φίλη αλλιώς δεν έχει γούστο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έχετε ήδη βγάλει τα κουζινικά αράδα για ν΄ αποφύγετε τα “που βάζετε τον τρίφτη, άλλο μαχαίρι δεν έχετε, μα καλά πως ζεις χωρίς γουόκ κτλ¨. Της δίνετε κάλτσες σπιτιού και αποκάτω πυτζάμας. Αμέσως μοιράζετε τασκς μη νομίζει ότι ‘ρθε να χασομεράει.

– Τσιγαρίζετε ελαφρώς κρεμμύδια, σκόρδο, σέλερι / φένελ.

– Δευτερόλεπτα μετά ρίχνετε τα καρότα και τις πιπεριές. Δυναμώνετε τη φωτιά

– Προσθέτετε λίγο κουνουπιδόνερο και βράζετε για 10′

– Πετάτε μέσα τις πατάτες και το κουνουπίδι. Προσθέτετε λίγο ακόμα κουνουπιδόνερο.

– Βράζετε 10′ σε δυνατή φωτιά και μετά άλλα 10′ σε χαμηλή til tender

– Αλατοπιπερώνετε.

– Προσθέτετε γάλα (με το ένστικτο).

– Κάπου εδώ τα λαχανικά έχουν αρχίσει να λιώνουν. ΝΑΙ, αλλά ΟΧΙ όσο θα θέλατε.

(συνεχίστε την ανάγνωση για τη βελουτέ κρεμώδη υφή που χουν οι σούπες στο πίντερεστ)

ΚΟΛΠΑΚΙ 1

  • I am not your gadget: Είμαι λάτρης του χειροκίνητου – κάνω κρέμα για τσιζκέικ με κουταλάκι του γλυκού – αλλά εδώ χρειάζεστε τεχνολογία.

  • Συνθλίβετε τα λαχανικά με food processor. Οι γηγενείς πολύ πιθανό να έχετε το Θερμομίξ που έκανε θραύση στις επιδείξεις τάπερ το 1994 μαζί με τον αρτοποιητή. Συνθλίψτε άφοβα μέχρι να επιτευχθεί η μαζοποίηση.

ΚΟΛΠΑΚΙ 2

  • The thick of it: Η τεχνολογία δεν είναι το παν. Η μαεστρία είναι. Για πιο ομοιόμορφο και πιχτό λουκ αναμειγνύετε σ’ενα κατσαρολάκι 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ανάλατο).

  • Προσθέτετε 5-6 κουταλιές από την σούπα σας και ανακατεύετε. Πέτατε το μίγμα στην κατσαρόλα. Αναδεύετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 10′.

  • κολπάκι κλεμμένο από τη Γερμανίδα μαμά της Λίζας. Όπου γερμανική κουζίνα = δείξε μου τη σούπα σου να σου πω ποιος είσαι.

* Μake sure ότι έχει μείνει λίγο κρασάκι και για τους καλεσμένους

Καλή σας όρεξη!