ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο Σύνταγμα πήρε και πάλι «φωτιά»

Το Σύνταγμα πήρε και πάλι «φωτιά»

Πήγαμε στη χθεσινή απογευματινή διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, μιλήσαμε με τον κόσμο και είδαμε από κοντά τη διένεξη μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. (ΒΙΝΤΕΟ)
Βίντεο: Bernadette Weber - Γεράσιμος Δομένικος- Γιάννης Δρακουλίδης
Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος / FOS PHOTOS
Συνεντεύξεις: Ζωή Παρασίδη
Παραγωγή: Τάσος Μόρφης

Ιούλιος 2010, τα πρώτα βήματα της Ελλάδας στο μνημόνιο. Από το Καστελόριζο στο Σύνταγμα, με συνεδριάσεις στην Βουλή και έξω από το κτήριο σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε χιλιάδες πολίτες και άνδρες των ΜΑΤ με πολλά χημικά, ξύλο και συλλήψεις.

Ποσειδώνια 2014  ναυτιλιακή έκθεση   πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς Εγκαίνια  Metropolitan

Ιούλιος 2015, πέντε χρόνια μετά η Ελλάδα έχει ήδη φτάσει στο σημείο μηδέν, κάνοντας τα πρώτα της βήματα στο τρίτο, μαζί με τα μεσοπρόθεσμα στο  πέμπτο ουσιαστικά μνημόνιο, έχοντας αλλάξει τέσσερις – πέντε κυβερνήσεις και η ιστορία βρίσκει την αριστερά για πρώτη φορά στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ με την βοήθεια των ΑΝ.ΕΛ. Την ημέρα της ψήφισης του νέου μνημονίου πάλι σημειώνονται σοβαρά επεισόδια έξω απο την Βουλή ανάμεσα σε νεαρούς και άνδρες των ΜΑΤ με χημικά, ξύλο και συλλήψεις.

http://youtu.be/IVTt2REQU_A

Πέντε χρόνια μετά παρόλο που ήδη έχει διεξαχθεί ένα ιστορικό δημοψήφισμα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας και ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών έχουν πάρει την εξέλιξη ενός θρίλερ που λίγο ή πολύ καταλήγει στη μέρα με την ψήφιση των νέων μέτρων ύψους 3.6 δις ευρώ, η εξω-κοινοβουλευτική αριστερά, το ΠΑΜΕ, τροσκιτσές, αναρχοσυνδικαλιστές και αναρχικοί οργανώνουν διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή που μετά από ανταλλαγή μολότοφ και δακρυγόνων καταλήγει σε κυνηγητό και συλλήψεις. Ήδη το πρωί της χθεσινής ημέρας είχε καλεστεί μια απεργία από συνδικάτα και την ΑΔΕΔΥ με μικρή όμως συμμετοχή, ενώ το απόγευμα ήταν καλεσμένη συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή. Η κάμερα της Popaganda βρέθηκε εκεί και μίλησε με νέους που διαδήλωσαν ενάντια στα νέα μέτρα.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ορισμένοι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν μπουκάλια με νερό στα ΜΑΤ μπροστά στην Βουλή και λίγα λεπτά μετά κάποιοι άλλοι επιτέθηκαν σε μια διμοιρία που βρίσκονταν μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με βόμβες μολότοφ κάτι που πυροδότησε μια γενικευμένη σύρραξη. Το κυνηγητό συνεχίστηκε μέχρι την λεωφόρο Συγγρού με αποτέλεσμα 40 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας. Το μπλόκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφερε να μην διαλυθεί και λίγο αργότερα επέστρεψε μπροστά στην Βουλή όπου και έμεινε μέχρι τις 23.00. 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.