Στα γρήγορα: Νέα δισκογραφική δουλειά για τη Νεοϋορκέζα μουσικό στη Northern Spy.

Την ακούσαμε: Νεοϋορκέζα στη βάση, Νεοϋορκέζα και στον ήχο η Shilpa Ray, μιας και οι ευλογίες της Patti Smith ακούγονται ιδιαίτερα σε κομμάτια όπως το “EMT Police and the Fire Department” που το σχεδόν κλιμακώμενο spoken word της προδίδει πως μάλλον μεγάλωσε με το Horses σε περίοπτη θέση στο πικ απ της, ενώ όταν η φωνή της εκρήγνυται, το γρέζι της θυμίζει την Poly Styrene των X-Ray Spex. Στις πιο ήρεμες και μελωδικές στιγμές του δίσκου, νομίζεις πως ακούς την Chrissie Hynde σε κάποιο χαμένο κομμάτι των Pretenders (“Add Value Add Time” με reggae επίγευση, “Manhattanoid Creepazoids” με το ευφυέστατο λογοπαίγνιο στον τίλο και σαφή αναφορά στους «Ραδιοκέφαλους»), ενώ το σχεδόν ράθυμο ραπ της στο “Revelations Of A Stamp Monkey” φέρνει στο μυαλό τον τρόπο ερμηνείας της Courtney Barnett αλλά και της Debbie Harry. 

Τρέξε μακριά: Αν το Germfree Adolescents πιστεύεις ότι είναι κάποια υγειονομική καμπάνια και το “Back On The Chain Gang” σου κάνει κάτι σε gangsta rap.

Τ’ είπες τώρα; «Ευλογημένη με τη νεοϋορκέζικη καρδιά και το attitude της Patti Smith και του David Jo, “καταραμένη” με λιγότερο ταλέντο, νυχτερινές σκέψεις και τα υψηλά ενοίκια της Gotham city.» –Noisey

Να τ’ αφήσω; Με τις ευλογίες του CBGB.

https://www.youtube.com/watch?v=4W_sigT8LhE