Στα γρήγορα: Ο τελευταίος δίσκος που ηχογράφησε η Sharon Jones πριν από τον θάνατό της (πέθανε στις 18 Νοεμβρίου του 2016) με τους Dap-Kings που ηχογραφήθηκε σε 8κάναλη κονσόλα στο Brooklyn και κυκλοφόρησε από την Daptone.

Την ακούσαμε: O μύθος πως οι κύκνοι λένε το ομορφότερο τραγούδι τους λίγο πριν πεθάνουν βρίσκει την απόλυτη δικαίωση του στην περίπτωση της Sharon Jones και το Soul Of A Woman. O δίσκος με τη ρετρό (αλλά όχι παλιομοδίτικη) ζεστή soul αισθητική του θα μπορούσε με να βρίσκεται χωμένη σε αυλάκια βινυλίων της Motown στην δεκαετία του ’70 με την Jones να αποδεικνύει ότι ήταν μία σπουδαία ερμηνεύτρια της soul, είτε μέσα από πιο up-tempo κομμάτια (“Matter Of Time”, “Sail On!”) είτε σε πιο αργά (“These Tears (No Longer For You)”, “When I Saw Your Face” και το “Call On God” που κλείνει το δίσκο). Η Sharon Jones, λίγο πριν φύγει από την ζωή έφτιαξε ένα δίσκο που εξυμνεί την ζωή γεμάτο αυτό που λέει ο τίτλος του: Soul Of A Woman. Μπορούμε να της αντιτείνουμε τον στίχο του “Come And Be A Winner”: “You’re a winner, yes you are!”.

Τρέξε μακριά: Τι το ιδιαίτερο συνέβαινε στην Motown;

Τ’ είπες τώρα; «Δεν είναι απλά ένας ταιριαστός αποχαιρετισμός της Sharon Jones. Είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους της καριέρας της.» –All Music

Να τ’ αφήσω; 85/100 –Metacritic 

https://www.youtube.com/watch?v=JsJRTbeO-uU