ΜΟΔΑΤα Sanktoleono είναι κοσμήματα που δύσκολα περνούν απαρατήρητα

Τα Sanktoleono είναι κοσμήματα που δύσκολα περνούν απαρατήρητα

Η Νάγια Φερεντίνου σχεδιάζει statement κολιέ, εντυπωσιακά σκουλαρίκια και λεπτεπίλεπτα δαχτυλίδια που ξεχωρίζουν όσο λίγα.
a1

Καθαρές γραμμές, high-shine επιφάνειες, λεπτεπίλεπτες φόρμες αλλά και ογκώδη κομμάτια αποτελούν την νέα συλλογή μιας σχεδιάστριας που αντιμετωπίζει τα κοσμήματα που δημιουργεί σαν  «φυλαχτά αυτοπεποίθησης», θέλοντας εκείνοι που τα φορούν να αναδεικνύουν παράλληλα την δυναμική και ελκυστική τους πλευρά.

hjuk
a2 mikrh (2)
ghjyu

To Sanktoleono ως brand εμφανίστηκε το 2012. Η Νάγια Φερεντίνου  δημιουργούσε από το 2008 κοσμήματα από vintage υλικά μέχρι που ένιωσε την ανάγκη να σχεδιάσει τα δικά της μεταλλικά στοιχεία από το μηδέν. «Δεν ήταν εύκολο  γιατί είμαι αυτοδίδακτη άλλα είχε και πλάκα ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια διαδικασία που σου δίνει μια ικανοποίηση, το να επιτύχεις δηλαδή σε κάτι με το οποίο δεν έχεις καταπιαστεί στο παρελθόν. Ξεκίνησα μέσα στην κρίση, με πολλές δυσκολίες και χωρίς budget, οπότε έχω σκληραγωγηθεί και πεισμώσει αρκετά ώστε να μην το βάζω κάτω, θέλοντας να δω το brand να μεγαλώνει».

il_fullxfull.1016963656_2w8i
fghjtfuki

hjdfyh

Απ’ όταν πρωτομπήκε στον χώρο του χειροποίητου κοσμήματος μέχρι τώρα, η Νάγια Φερεντίνου έχει παρουσιάσει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους συλλογές ιδιαίτερων, καλαίσθητων κοσμημάτων. Η πρώτη της συλλογή υπό τον τίτλο “white serpent” έδενε κοράλλια και φτερά σχηματίζοντας σύμβολα ιθαγενών πληθυσμών της Β.Αμερικής ενώ παράλληλα δεν έλειπαν από αυτήν οι sci-fi αναφορές.

Στην συνέχεια, ήρθε η “sacred geometry” που ποντάροντας σε μεγαλύτερες, πιο γεωμετρικές κατασκευές ήταν αρκετά πιο σκοτεινή τόσο ως προς τις πατίνες των μετάλλων, όσο και ως προς την στην  αισθητική της.

fhjnb megal
rty
m13

Αλλάζοντας κατεύθυνση και με μια πιο φολκλόρ διάθεση,  χρησιμοποίησε πέτρες και στοιχεία εμπνευσμένα από τα κοσμήματα της Β.Αφρικής και της Ασιάς σε μια πιο «βαριά και φλύαρη» συλλογή που όμως η ίδια διασκέδασε πολύ. Στην σημερινή και τελευταία  της συλλογή  “reflection” κινήθηκε σε ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι , σχεδιάζοντας δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια και κολιέ «με minimal γραμμές , high-shine επιφάνειες, γεωμετρία και συμμετρία σε κομμάτια που θα φορούσα κι εγώ από το πρωί μέχρι το βράδυ».

IMG_7594
Περισσότερες πληροφορίες για τα Sanktoleono θα βρείτε εδώ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.