Στα γρήγορα: Δεύτερη full length κυκλοφορία για τον βραβευμένο με Grammy Βρετανό με παραγωγή από τους Emile Haynie, Tyler Johnson, Malay, Jimmy Napes, Stargate και Timbaland και συμμετοχή της τραγουδίστριας ΥΕΒΒΑ σε ένα κομμάτι (“No Peace”).

Την ακούσαμε: Ο πόνος του χωρισμού πάει πολύ στην καθαρόαιμη μελωδική ποπ με τις φωνητικές ακροβασίες που σχεδόν εκβιάζουν την επιθυμία να σου μεταδώσουν το συναίσθημα μέσα από την (επι)δε(ι)ξιοτεχνική χρήση των φωνητικών χορδών. Προσθέστε σε αυτά back vocals που περνάνε ένα χέρι από gospel βερνίκι αλλά συνυπολογίστε ότι το…”the thrill of it all” ήταν μία μόλις πεντάμηνη σχέση του Sam Smith. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά η μουσική επένδυση του “thrill” είναι πιο κλισέ από τους δακρύβρεχτους στίχους του. Ωστόσο, έχει τα κότσια να μπλέκει στιχουργικά τη θρησκευτική εξομολόγηση με τον gay έρωτα (“HIM”), αλλά κατά τ’ άλλα, οι στίχοι θα μπορούσαν να προέρχονται από μία ramdom επιλογή φράσεων από το «Μεγάλο Λεξικό Ερωτικών Ασμάτων».

Τρέξε μακριά: Αν δεν έχεις κορόνα στο κεφάλι σου την Adele.

Τ’ είπες τώρα; «Υπάρχει μία συγκεκριμένη ενέργεια στο The Thrill Of It All που θα μπορούσε να το κάνει ένα πολύ πιο δυνατό δίσκο, αν υποχωρούσε για λίγο η γυαλάδα.» –The Guardian

Να τ’ αφήσω; 71/100 –Metacritic