Φανταστείτε την ενέργεια των Jimmy Eat World να συναντά τα power chords των Blink-182, με λίγο αέρα από την synth pop των M83 και των CHVRCHES. Με αυτές ακριβώς τις αναφορές οι Pale Oaks ετοιμάζουν το πρώτο τους EP που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Πριν από αυτό, όμως, θα ανέβουν στην σκηνή του six d.o.g.s. την Πέμπτη 6 Ιουλίου για να προϋπαντήσουν τους The Chap και ο frontman τους, Άκης Βογιατζής, ξετύλιξε στην Popaganda το μουσικό κουβάρι της ζωής του -και επιβεβαίωσε ότι οι Radiohead είναι το ιδανικό soundtrack χωρισμού, μεταξύ άλλων.

https://www.youtube.com/watch?v=uKGgGrD_cm4

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Δεν είμαι σίγουρος για τον πρώτο αλλά από τους πρώτους ήταν το …And Justice for All των Metallica με το χαρτζιλίκι της γιαγιάς.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Το βινύλιο του Hot Shot – Whereswilder και από i-tunes τα Come to Mexico –Totorro και Juniper – Square Peg Round Hole.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοί οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δεν ντρέπομαι καθόλου να παραδεχτώ ότι λατρεύω το top 40 pop και στην δισκοθήκη μου υπάρχουν το 1989 – Taylor Swift, Bad Lands – Halsey καθώς και τα τελευταία δύο άλμπουμ των Twenty One Pilots. Ντρέπομαι που δεν έχω ακόμα τα Thriller και Bad του Michael Jackson.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Πάρα πολλούς!! Δύο από αυτούς είναι The New What Next – Hot Water Music και το Unplugged in New York των Nirvana.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Moderat το 2016 στην Αθήνα.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); The Weeknd – “Wicked Games”, Jon Hopkins – “Open Eye Signal”, Led Zeppelin – “Rock ‘n’ Roll”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τί μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Bon Iver, Kiasmos, Square Peg Round Hole, Talk Talk, Sigur Ros.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Είμαι πολύ λιγότερο fit και πάρα πολύ λιγότερο cool από έναν εβδομηντάχρονο.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Bowie!

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι η δική μου ζωή είναι κανονική και όλοι οι άλλοι είναι περίεργοι.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιό τραγούδι ακούγεται; Radiohead – “Pyramid Song”.

https://www.youtube.com/watch?v=ie0AYUYz-uM

Τί μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Everytime I Die – “Map Change”.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. 1990 στο Seattle με τον  Kurt Cobain. Σχεδόν σίγουρα θα με έκανε κολλητή παρέα ο Grohl άρα θα γινόμουν μέλος των Foo Fighters. Απλά πράγματα. Win – win σενάριο απ’ όλες τις πλευρές.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Frightened Rabbit.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Bonam, Bonam, Bonam.

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Όχι δεν θα το λεγα.

Οι Pale Oaks θα ανέβουν στην σκηνή του six d.o.g.s την Πέμπτη 6 Ιουλίου πριν τους The Chap.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Pale Oaks: Facebook / Instagram / Spotify / Youtube