768718da8152e157ec9f1fd337cb36ed

Έστω ότι η ανθρωπότητα σας έχει απογοητεύσει σε τέτοιο βαθμό που κρίνετε πλέον ότι ο κόσμος μας δεν είναι άξιος για να θεωρείστε μέλος του. Κάτι πρέπει να κάνετε γι’ αυτό, να δράσετε, να δραστηριοποιηθείτε! Τι καλύτερο λοιπόν από τον ψηφιακό σας εαυτό τον οποίο μπορείτε να… σβήσετε;! Πώς θα γίνει αυτό; Σε πρώτη φάση θα πρέπει να βρείτε τα sites και τις υπηρεσίες στις οποίες είστε εγγεγραμμένοι και να διαγράψετε τους λογαριασμούς σας εκεί, μόνο που εν έτει 2016, με τόσες συνδρομές και ακάουντς η δουλειά αυτή μπορεί να ‘ναι αρκετά ζόρικη.

Ευτυχώς για εσάς υπάρχει το deseat.me, ένα site που θα αναλάβει να βρει πού… υπάρχετε ώστε να σας δώσει τη δυνατότητα να διαγράψετε λογαριασμούς και να κλείσετε προφίλ! Τι πρέπει να κάνετε τώρα εσείς. Σε πρώτη φάση το επισκέπτεστε και συνδέεστε εκεί με τον λογαριασμό σας στη Google. Ευθύς, αυτό θα εντοπίσει τα sites που είστε συνδεδεμένοι εσείς και θα σας τα παρουσιάσει ένα προς ένα. Η βάση δεδομένων του είναι αρκετά μεγάλη –ενδεικτικά βρήκε μέχρι και λογαριασμό σε site εταιρείας με videogames- οπότε δεν θα έχετε θέματα. Evernote, WordPress, Facebook, LinkedIn, Twitter, Bebo, Pinterest, Blogger, Vine και Dropbox είναι ενδεικτικά ορισμένα από τα sites και τα δίκτυα που θα βρει με τη μία.

2016-12-9-mesa-1

Από εκεί και πέρα, εσείς ουσιαστικά «λέτε» στο deseat.me ποιους λογαριασμούς θέλετε να διαγράψει και αυτό ήταν όλο. Πρόσβαση σε αυτούς ή τα δεδομένα σας δεν αποκτά αφού «πατά» πάνω στα πρωτόκολλα ασφαλείας της Google για να κάνει τη δουλειά του, ενώ αν και θα εντοπίσει τους λογαριασμούς σας σε πλήθος σελίδων, για τις μικρότερες εξ αυτών δεν θα έχει τη δυνατότητα να σας σβήσει –εκεί θα πρέπει να το κάνετε οι ίδιοι. Βασικό του μειονέκτημα, το γεγονός πως υποστηρίζει μόνο λογαριασμούς Google για την ώρα. Έτσι, αν για παράδειγμα το email σας είναι στη Microsoft (Hotmail/Outlook), στη Yahoo (γελάει ο κόσμος) ή σε κάποιο άλλο site (εταιρικό ας πούμε), τότε επί του παρόντος δεν καλύπτεστε.

Σημειώστε πως οι δημιουργοί του deseat.me, Βίλε Ντάλμπο και Λίνους Ούνμπακ, υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμά τους δεν τρέχει σε δικούς τους σέρβερ αλλά στους υπολογιστές των ίδιων των χρηστών. Εμάς, να σας πούμε την αλήθεια, από τη στιγμή που η σύνδεση σε αυτό γίνεται μέσω Google, μας φτάνει και μας περισσεύει. Αν λοιπόν αποφασίσετε να… αυτοκτονήσετε ιντερνετικά και να εγκαταλείψετε τα ψηφιακά εγκόσμια, τώρα ξέρετε και τον πλέον εύκολο τρόπο.