07_KARATHANOS_CHEF_005
  • Για κρέας πηγαίνω στο Base Grill (Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64, 210 5757455) στο Περιστέρι όπου σε κερδίζουν όλα, το concept, η ατμόσφαιρα και το φαγητό. Επίσης μία κλασσική ελληνική ταβέρνα που μου αρέσει είναι το Δίπορτο (Σωκράτους 9 & Θεάτρου, Κέντρο) για τα ρεβύθια του.
  • Για ψάρι προτιμώ το Αλάτσι (Βρασίδα 13, 210 7210501) όπου ο Περικλής Κοσκινάς μαγειρεύει μία απίστευτη σούπα με χέλι και αυγό και ένα φανταστικό ριζότο με μελάνι σουπιάς και ρίζες από σπανάκι.
  • Στα μοντέρνα εστιατόρια ξεχωρίζω τη Σπονδή (Πύρρωνος 5, 210 7564021). Πρόκειται για ένα εστιατόριο που σε μαγεύει από την στιγμή που μπαίνεις μέχρι να φύγεις.
  • Αγαπημένη μου πιτσαρία είναι το Φανάρι (Σολωμού 63, 210 5714008) στο Περιστέρι. Φτιάχνει την πίτσα όπως μου αρέσει, όχι πολύ λεπτή και crispy από κάτω.
  • Όταν θέλω να φάω ελληνική κουζίνα πηγαίνω στο Cucina Povera (Ευφορίωνος 13 & Ερατοσθένους, 210 7566008) όπου ο Κλεομένης Ζουναρτζής χρησιμοποιεί φθηνές πρώτες ύλες και δεύτερα κομμάτια κρέατος και τα δουλεύει μετατρέποντάς τα σε τέλεια πιάτα. Το ξεχωρίζω για τις φακές, τα ραβιόλια και την μοσχαρίσια γλώσσα που γίνεται ένα υπέροχο καρπάτσιο.
  • Για γλυκά προτείνω τη Μέλισσα (Εθνάρχου Μακαρίου 43, 210 5759684) στο Περιστέρι που είναι το πρώτο ζαχαροπλαστείο που έκανε τον κόσμο να δοκιμάσει τα μικρά γλυκά.

* Ο Νίκος Καραθάνος είναι σεφ στη Hytra (Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 107, 210331 6767) . Έχει ένα αστέρι Michelin.

07_KARATHANOS_CHEF_006