hackers-for-hire
«Χρειάζομαι πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Facebook χωρίς να το μάθει ο κάτοχός του. Δεν γνωρίζω το email, αλλά ξέρω λογαριασμούς του ίδιου χρήστη σε άλλα social media και κάποιες προσωπικές του πληροφορίες, αν αυτό βοηθά. Επιπλέον, χρειάζομαι και την απάντηση στην ερώτηση ασφαλείας του Facebook σε κάθε σύνδεση από νέα τοποθεσία. Για λεπτομέρειες σχετικά με τον λόγο που τα θέλω όλα αυτά, στείλτε μου μήνυμα». Η παραπάνω αγγελία είναι πέρα για πέρα αληθινή και μάλιστα ο ενδιαφερόμενος προσφέρει μέχρι και $500 για τη δουλειά! Και όχι, δεν την πέτυχα σε κάποιο underground φόρουμ, αλλά στο Hacker’s List, το site όπου ο καθένας μπορεί να… προσλάβει έναν χάκερ!

Είναι το νέο τρέντ στον παγκόσμιο χάρτη του ίντερνετ και ουσιαστικά έρχεται να συνδέσει τους χάκερ/κράκερ με κάθε εν δυνάμει πελάτη που απλά θέλει κάποιον «to get the job done» και είναι φυσικά διατεθειμένος να πληρώσει για τις υπηρεσίες τους. Για να μην παρεξηγούμαστε, στο Hacker’s List ξεκαθαρίζεται πως όλα τα πρότζεκτ, οι αγγελίες, θα πρέπει να ζητούν από τους εν δυνάμει αναδόχους τους νόμιμες και ηθικές ενέργειες –οι οποίες απλά απαιτούν ένα «expertise» σε θέματα προγραμματισμού, κώδικα κλπ. Ναι, σωστά μαντέψατε: δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα επιβεβαίωσης των «αγαθών» προθέσεων των χρηστών του Hacker’s List. Διότι ανεξαρτήτως του τι θα δηλώσω επίσημα αρχικά και του τι θα ζητήσω πριβέ εν συνεχεία, άπαξ και ο χάκερ δει το χρώμα του χρήματος, τα πάντα εξαρτώνται από τη δική του ηθική.

Οι περισσότερες αγγελίες στο Hacker’s List σχετίζονται με το Facebook. Κάποιος θέλει να του χακάρουν ένα online παιχνίδι, άλλος θέλει «βοήθεια» με το Steam Wallet του, ένας τρίτος απλά ψάχνει άτομο να του αλλάξει τους βαθμούς στο πανεπιστήμιο! Οι τιμές που προσφέρονται ποικίλουν: ξεκινούν από μερικές δεκάδες δολάρια και καταλήγουν σε κάμποσα χιλιάρικα! Όσο πιο δύσκολη, αλλά και σημαντική για τον εργοδότη είναι η δουλειά, τόσο περισσότερο και το παραδάκι. Ηθικό ή όχι, το Hacker’s List βλέπει τους χρήστες του να αυξάνονται διαρκώς. Ηθικό ή όχι, το αντικείμενό του αφορά κάτι που πολλοί εξ’ ημών έχουμε ευχηθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας να υπήρχε. Ε, λοιπόν να ‘το!

Το ίδιο διατείνεται πως το περιεχόμενό του δεν θα ξεφύγει από τα πλαίσια του ηθικού. Η Ιστορία ωστόσο μας έχει διδάξει πως όπου μιλάει το δολάριο, η ηθική πάει περίπατο…