Οι Videotapes συναντήθηκαν πρώτη φορά on deck το 2002 σε ένα θεματικό party. Ακολούθησαν κι άλλα parties μέχρι το καλοκαίρι του 2008, όπου η σύμπραξη αυτή δημιούργησε τους FofoQUEIRAS. To 2011 και αφού έχουν ήδη εμφανιστεί σε αρκετά Bar της Αθήνας μετονομάζουν το duo σε Videotapes. Από το ξεκίνημά τους, οι μουσικές αναφορές και επιρροές είχαν να κάνουν με τις δεκαετίες του 70 και του 80, σύντομα όμως το μουσικό τοπίο διανθίστηκε με καινούργιες παραγωγές της Nu Disco, της Electro Funk και της εναλλακτικής Electro σκηνής, τροφοδοτούμενο όμως πάντα από τις ρίζες του. Έχοντας παίξει πλέον στα περισσότερα Club-Bar της Αθηναϊκής σκηνής και έχοντας διατελέσει Residents σε κάποια από αυτά, παράλληλα ξεκίνησαν το 2012 το Concept Party “The Workout” σε συνεργασία με άλλους DJ μετατρέποντας τα εκάστοτε μέρη σε χώρους χορευτικής εκγύμνασης.

Μετά από 8 χρόνια η μουσική τους διαδρομή απέκτησε πολλές στάσεις. Six d.o.g.s , BiOS , Romantso , The Owl ,Belleville, Pop-Up , Couleur Locale , Spinster , Mosaiko, Coo, Uberdooze, Βαζάκι Mini Bar μερικές από αυτές. Αλλά και συμμετοχές-συνεργασίες με πιο πρόσφατες το Closing Party στις ‘’Νύχτες Πρεμιέρας’’, η φιλοξενία του λονδρέζου παραγωγού και DJ Dan Shake και την συμμετοχή τους στο πάρτυ γένεθλίων του Mosaikou με guest τον Βερολινέζο DJ Kalipo .

Από το 2014, φιλοξενούνται ραδιοφωνικά μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα του Cannibal Radio. Η εκπομπή τους, “The Golden Age”, παρουσιάζει εβδομαδιαία live dj sets από τους ίδιους, αλλά συχνά και από τους καλεσμένους που φιλοξενούν. Διαμοιράζοντας όμως τις μουσικές τους και εκτός συνόρων, προσφάτως επέλεξαν να παρουσιάσουν τη δουλεία τους μέσω podcast, στο ραδιοφωνικό σταθμό Intergalactic FM που εδρεύει στην Ολλανδια.

Παραμένοντας από τις πιο δραστήριες ομάδες στην Αθήνα, συνεχίζουν επαναπροσδιορίζοντας τους εαυτούς τους και σχεδιάζοντας τα επόμενά τους βήματα στη μουσική.

Setlist:

1.  HiFi Sean feat. Jean Honeymoon – Monday Morning Sunshine (Sunset Dub) 
2.  Jun Kamoda – Ramen Funk
3. Shit Hod Soundsystem – Funky Situation
4.  Phil Weeks – Can’t Live Without Your Love 
5. Bas Roos – Take Life Easy
6. Northern Souls – Coming Back
7. Dionigi – Juca Drums
8. Jun Kamoda – Blind Disco
9. SHMLSS – Stand (Acid Edit)
10. HNNY – Hotline Riddim (Jacques Renault Edit)
11. Barbi – Sweet,Black,Hot 
12.  Loshmi – Spirit Of Samba
13. Earthboogie – Mr.Mystery