H Noff Weezy γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα σημαντικότερα χρόνια της στο Λονδίνο όπου σπούδασε graphic design και εξερεύνησε περαιτέρω τη σχέση της με τη μουσική, την κουλτούρα και την αισθητική. Εξασκεί το graphic design, το DJing, το ραδιόφωνο και το content writing από μικρή ηλικία. Σημαντικά επηρεασμένη από την Αγγλική σκηνή, εμπνέεται από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και από το σήμερα. Με μια μόνιμη ανησυχία για ενημέρωση και digging και ανιδιοτελή αγάπη για το βινύλιο, χτίζει τα set της με γνώμονα την εναλλαγή και το storytelling χωρίς να περιορίζεται. Διασχίζοντας κατηγορίες όπως house, bass, breakbeat, electro, techno, acid, garage, tribal και disco μεταξύ άλλων, απελευθερώνει πρώιμα συναισθήματα της dance του τότε, του τώρα και του πως φαντάζει το αύριο, ενσωματώνοντας ποικίλες αισθήσεις στα set της. Από το 2017 τρέχει την εκπομπή της στον Cannibalradio.com.

Μαζί με το Poptape της, μας έστειλε κι ένα σημείωμα για να γνωριστούμε καλύτερα:

“Μεγάλωσα στην επαρχία αλλά ταξίδευα συχνά από μικρή ηλικία. Έμαθα να παίζω μουσική με βινύλια και CD κάπου στα 16 ακούγοντας κυρίως US House και Tribal με έμφαση στη underground gay σκηνή (Club 69, Size Queen, Eric Kupper, Danny Tenaglia, Victor Calderone, Junior Vasquez και Tribal / Twisted Records μεταξύ άλλων), και άρχισα να κλείνω τα πρώτα gigs εντός και εκτός Ελλάδας όταν έγινα 17 λόγω της ραδιοφωνικής εκπομπής που έτρεχα διαδικτυακά τότε στο Frisky Radio στις ΗΠΑ. Δεν υπήρχε YouTube ή Spotify εκείνη την εποχή, αλλά μπορούσες να κάνεις online digging σε σελίδες δισκοπωλείων με υπομονή και επιμονή. Ούτε bandcamp υπήρχε και το beatport ήταν στα σκαριά του. Κυριαρχούσαν όμως P2P προγράμματα όπως napster, Audiogalaxy κ.α. Όπως και τώρα, τα sets μου περνούσαν από ένα crossover μουσικών ειδών όπως house, tribal, techno, electro, progressive, tech house και breaks. Μετακομίζοντας στο Λονδίνο το 2006, άφησα το progressive hype και ξεκίνησα το digging σε κατηγορίες όπως garage, bass και jungle. Μετά από ένα διάλειμμα από την ηλεκτρονική μουσική και πολλά μπρος-πίσω, ξεκίνησα να κάνω stream από το Λονδίνο το Ping Pong radio show στον Paranoise Radio της Θεσσαλονίκης.

 

Έπειτα μετακόμισα στην Αθήνα το 2016 και ξαναγεννήθηκα Noff Weezy. Έγινα μέλος του Cannibal Radio με εκπομπή από την Αθήνα πλέον το Σεπτέμβρη του 2017, γνώρισα ενδιαφέρον κόσμο και ξεκίνησα να χτίζω έναν δικό μου πυρήνα, όπως και να βοηθάω την οικογένεια να μεγαλώσει. Σε αντίθεση με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του εξωτερικού, ο Cannibal δεν εκπέμπει από ένα container, αλλά από έναν εντυπωσιακό χώρο που μοιράζεται με το Habeat Records και μοιάζει με μικρό club. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το ρεύμα που έχει δημιουργήσει, προσελκύοντας φανατικούς technoheads που συντονίζονται πολλές φορές απλά και μόνο για να χτυπηθούν. Εξού και η έννοια του κανίβαλου, η οποία στην Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιείται κυρίως σε μη κυριολεκτική διάσταση. Ο σταθμός τρέχει σχεδόν 9 χρόνια και ξεκίνησα σε μια αρκετά δραστήρια περίοδο για τον Cannibal Radio. Είμαι ενθουσιασμένη με πράγματα που έχω προγραμματίσει για τη νέα σεζόν όπου η εκπομπή θα γίνεται ανά 2 εβδομάδες (διβδομαδιαία) Τετάρτες 8-10μμ.

Αυτό το 2ωρο podcast αντιμετωπίζεται σαν ένα διεγερτικό ταξίδι μεταξύ του bedroom και του club. Το storytelling αποτελείται από 3 βασικά μέρη: το groove, το χάσιμο και τη χορευτικότητα. Προς το τέλος αποκτά πιο freestyle χαρακτήρα και μια νοσταλγία με το stone cold classicMalaAlicia’. Κομμάτι που προσδιορίζει την αρχή της dubstep εποχής στην Αγγλία. Το βινύλιο στο Discogs αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τα 400€. Ήμουν στο 2ο έτος του πανεπιστημίου όταν κυκλοφόρησε και ήχοι σαν αυτοί όπως και dmz records, Burial με επηρρέασαν σημαντικά. 
1/4 από τα sets μου έχουν πάντα αρκετά bass χαρακτήρα.”

 
 
Τη Noff Weezy μπορείς να την ακούσεις στο Three Days In Aegina (Perdikiotika+Kormoranos), 27-29 Ιουλίου.