popaganda-MusicBox-1

Neil Young – “See The Sky About To Rain”

http://youtu.be/y82rV5xzue4

O αγαπημένος τραγουδοποιός κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, ένα live άλμπουμ με κλασσικά και όχι μόνο κομμάτια από τη δισκογραφία του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πιάνο. Εξαιρετική δουλειά.

line-630

The Velvet Underground – “I Heard Her Call My Name” 

http://youtu.be/SJgA-q6nHHI

Επιμένουμε κλασσικά, και στους Velvet Underground με αφορμή την επανακυκλοφορία μιας deluxe έκδοσης του δεύτερου άλμπουμ της μπάντας, που κλείνει τα 45 χρόνια. Έπος.

line-630

Ella Fitzerald – “When I Get Low, I Get High”

http://youtu.be/uVhY8hKh4MY

Ε τώρα που έρχονται γιορτές, λίγο jazz ήχο, τον σηκώνει το κλίμα. Από μια μεγάλη κυρία του είδους, σε ένα πολύ καλό best of.

line-630

Flume & Chet Faker – “Drop The Game”

http://youtu.be/6vopR3ys8Kw

Αυστραλοί και οι δύο. Ηλεκτρονικός ο ένας, πιο αναλογικός ο άλλος. Αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, και ορίστε το αποτέλεσμα: ένα -πολύ καλό ομολογουμένως- ΕΡ με τίτλο “Lockjaw”.

line-630

Burial – “Hiders”

http://youtu.be/zY0FLh2EIfs

Το γράψαμε ξανά. Ο Burial κυκλοφορεί το νέο ΕΡ River Dealer, το Youtube γίνεται άνω κάτω, το Pitchfork του βάζει 9 (και δικαίως). Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

line-630

TOY – “You Won’t Be The Same”

http://youtu.be/nI2oeNw-InM

Όχι τόσο καλό όσο η περσινή δουλειά τους, αλλά εντάξει…

line-630

The Fauns – “Seven Hours”

http://youtu.be/uIf0oXB2e-I

Δεύτερο άλμπουμ για το dream-pop/shoegaze σχήμα των Fauns. Είθε να μην περάσει στα ψιλά όπως και το προ τετραετίας ντεμπούτο τους.

line-630

Robert Pollard –  “Return Of The Drums”

http://youtu.be/wfRzJHEn9jg

Δεύτερη σόλο δουλειά από τον frontman των Guided By Voices, Robert Pollard, ο οποίος όπως πάντα παραδίδει μαθήματα rock n’ roll.

line-630

The Child Of Lov – “Fly”

http://youtu.be/zLQd_4wHqJA

Ηλεκτρονικός ήχος που μπλέκεται με τη soul και τη ποπ αισθητική. Κρίμα που ο κατά κόσμο Cole Williams έφυγε τόσο ξαφνικά, τόσο νωρίς.

line-630

Beyonce – “Beyonce”

http://youtu.be/IcN6Ke2V-rQ

Τσακ! Μέσα στην ησυχία και την ηρεμία, εκεί που κανείς δεν το περίμενε, το νέο έσκασε σαν βόμβα. Καινούργιο άλμπουμ με 14 κομμάτια, και 17 (!) βιντεοκλίπ.  Σοβαρά.