Αυτή την εβδομάδα μάθαμε να φτιάχνουμε κινέζικο σπέσιαλ ρύζι ατμού. Αν δεν έχετε γουόκ μην προσπαθήσετε με τα κλασικά ελληνικά τηγάνια γιατί η αποτυχία θα είναι βέβαιη. Βάλτε λίγη φαντασία ως προς τις δοσολογίες των υλικών ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμάτε και τις μερίδες που θέλετε. Το συγκεκριμένο γεύμα προϋποθέτει επίσης και την καλή σωματική σας κατάσταση γιατί το ανακάτεμα πρέπει να είναι non stop.  

c1
c2

ΥΛΙΚΑ:
Ρύζι ατμού
Φιλετάκια κοτόπουλου και χοιρινού που σοτάρετε ξεχωριστά μέχρι να είναι έτοιμα.
Καβουρόψυχα
Γαρίδες καθαρισμένες
Αυγό
Αρακά
Καλαμπόκι
Καρότο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Σόγια σως που μπορείτε να βρείτε σε κινέζικα σουπερμάρκετ
Ouster σως που επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε από σουπερμάρκετ.

c3
c4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε λίγο λάδι στο γουόκ και το αδειάζουμε ώστε να μείνει ελάχιστο στο σκεύος μας. Χτυπάμε το αυγό σα να κάνουμε ομελέτα και το ρίχνουμε στο ζεστό γουόκ ενώ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε για δυο λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα φιλετάκια, την καβουρόψυχα και τις γαρίδες. Για το τέλος κρατάμε το ρύζι που το ανακατεύουμε πολύ καλά με όλα τα υπόλοιπα  και προσθέτουμε τις σως τα μπαχαρικά και την ζάχαρη. 

c5
c6
c7
c8
c9
c10
c11

EAST PEARL, Απόλλωνος 2 & Νίκης, Σύνταγμα, Tηλ: 2103211218