Σε θερμό κι εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η υποδοχή των παιδιών του Κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας που θα στεγάζεται κάθε Κυριακή στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια. Τα παιδιά θα διδάσκονται ουρντού, αγγλικά και αραβικά, ενώ την ίδια ώρα οι μητέρες των παιδιών θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Από νωρίς το πρωί αντιφασιστικές συλλογικότητες και σύλλογοι εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο εκφράζοντας αλληλεγγύη και υποστήριξή στους μαθητές και μαθήτριες.

Λίγο αργότερα περίπου 100 μαθητές και μαθήτριες από την Πακιστανική Κοινότητα έφτασαν μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Στην είσοδο εκπαιδευτικοί του 144ου δημοτικού σχολείου τους περίμεναν μοιράζοντάς τους μπαλόνια και γλυκά.

Ακολούθησε σύντομη γιορτή υποδοχής κατά τη διάρκεια της οποίας τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Αθήνας, το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς για την παραχώρηση του χώρου. Στη συνέχεια ο κ. Ασλάμ ευχαρίστησε «όλους όσους τους στήριξαν, έδειξαν την αγάπη τους κι άνοιξαν το σχολείο καθώς και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά και κάθε Έλληνα κι Ελληνίδα που τους έχει στηρίξει κι είναι σήμερα εδώ.»

Με τη σειρά του ο διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, καλωσόρισε τα παιδιά και τους ευχήθηκε να μάθουν «πολλά και καλά πράγματα εδώ», καθώς και «να αισθανθούν την αγάπη των δασκάλων τους, όπως πολλά από τα παιδιά που είναι σήμερα εδώ την αισθάνθηκαν σαν μαθητές του σχολείου αυτού. Επιπλέον ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι είναι περήφανος «για τους γονείς του σχολείου και για τους συναδέλφους του». Τέλος ευχήθηκε «όλα να πάνε καλά για όλους και να αναδειχθεί η αγάπη στο συνάνθρωπο αυτό που είναι και το νόημα της εκπαίδευσης.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που το λόγο πήρε η μικρή Αρίμπα Ανούρ, μαθήτρια δευτέρας γυμνασίου στο 50ο Γυμνάσιο Αθηνών και πρώην μαθήτρια στο 144ο δημοτικό σχολείο. Η Αρίμπα Ανούρ τόνισε ότι «από εμάς τα περισσότερα παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα επειδή οι γονείς μας είναι από Το Πακιστάν και μένουν στην Ελλάδα που την θεωρούμε δεύτερη πατρίδα μας και την αγαπάμε πάρα πολύ. Όλοι εμείς φοιτούμε σε ελληνικά σχολεία, εγώ σ’ αυτό το σχολείο μεγάλωσα κι έμαθα με τη βοήθεια των δασκάλων μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη και την φροντίδα που μου έδωσαν. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί μας καλωσόρισαν με χαμόγελα κι αγκαλιές και τους ευχαριστούμε». «Σήμερα ξεκινάει το κυριακάτικο σχολείο μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε εσάς ούτε τις προσπάθειες που κάνετε για εμάς. Γι αυτό πρέπει να πώ ζήτω η Ελλάδα , ζήτω οι Έλληνες, οι δάσκαλοι του 144ου δημοτικού σχολείου και ο Δήμος Αθήνας που μας παραχώρησε το σχολείο.», υπογράμμισε καταλήγοντας η Αρίμπα Ανούρ.

Η Μπεγιεβάν, δασκάλα του κυριακάτικου σχολείου Πακιστανικής Κοινότητας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «διδάσκουν τα παιδιά εδώ και έξι χρόνια αμισθί και μοναδικό κέρδος αποτελεί η μόρφωση των παιδιών».

Τέλος το λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 144ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, Κυριακή Χειμαριού τονίζοντας ότι «σε ένα κράτος δικαίου όπως είναι η Ελλάδα, υπερασπιζόμαστε και πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δικαίωμά σας είναι να μάθετε τη μητρική σας γλώσσα μέσα σε αυτό το σχολείο ή σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο. Σας καλωσορίζουμε κι εσάς και τις μαμάδες που θέλουν να μάθουν κι είναι τιμή μας την ελληνική γλώσσα.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το σχολείο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τα μαθήματά του στις 29 Οκτωβρίου, ωστόσο η έναρξη αναβλήθηκε λόγω απειλών που εξαπέλυσαν μέλη της Χρυσής Αυγής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)