Οι υψηλές θερμοκρασίες και η πολυετής ξηρασία θα οδηγήσουν το Κέιπ Τάουν στο να γίνει η πρώτη μεγαλούπολη που θα στερέψει από νερό εκτός κι αν οι κάτοικοί της πάρουν δραστικά μέτρα.

Ο Άντονι Τόρτουαν, καθηγητής περιβαλοντολογίας στο Πανεπιστήμιο Free State, της Νοτίου Αφρικής δήλωσε στους NYT πως, «Αυτή δεν είναι μια κρίση που αναμένεται να μας χτυπήσει. Έχουμε πολύ, πολύ, πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Οι αρχές της πόλης έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μην καταναλώνουν περισσότερο από 87 λίτρα νερού ημερησίως κατ’ άτομο, που μεταφράζεται σε περίπου 4 λεπτά ντουζ αν η κεφαλή είναι υψηλής πιέσεως ή 8 λεπτά ντουζ αν η κεφαλή είναι χαμηλής πιέσεως. 

Το δίκτυο νερού του Κέιπ Τάουν αλλά και οποιασδήποτε άλλης πόλης, δεν είναι φτιαγμένο να αντιμετωπίζει περιόδους μεγάλης ξηρασίας, οι οποίες θα γίνονται ακόμα πιο συχνές όσο περνάνε τα χρόνια. 

Μπορεί η συγκεκριμένη ξηρασία να μην διαρκέσει για πάντα, αλλά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η Δυτική Αφρική αναμένεται να έχει μικρότερες περιόδους βροχών, γεγονός που σημαίνει ότι τα 4 εκατομμύρια που ζουν στο Κέιπ Τάουν, θα πρέπει να συνηθίσουν να χρησιμοποιούν το νερό με το σταγονόμετρο.

Πηγή