Το βίντεο κλιπ του Childish Gambinο της μουσικής περσόνας του Donald Glover (που πιθανότατα γνωρίζετε μέσα από την τηλεοπτική σειρά Atlanta) “This Is America” αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα viral που γνώρισε ο ιντερνετικός κόσμος τoν τελευταίο καιρό κι όχι άδικα. Πρόκειται για μία ηχητική και οπτική αποτύπωση-κατακραυγή των ΗΠΑ του σήμερα που κατακεραυνώνει τη βία κι όλα αυτά σε ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πακέτο που δεν μπορούσε παρά να εκτινάξει τη φήμη του βίντεο εν μια νυκτί.

Φαίνεται όμως ότι άνοιξε κι έναν μουσικό διάλογο. Για του λόγου το αληθές, πριν μερικές μέρες ο Νιγηριανός ράπερ Falz, ιδιαίτερα γνωστός για το καυστικό του χιούμορ αλλά και την πολιτική του στάση στην κατάσταση της χώρας του, έδωσε την απάντηση στον Gambino, με ένα βίντεο-παρωδία -ή διασκευή αν θέλετε- στο “This Is America” απαντώντας…“This Is Nigeria”.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για την μεταφορά του “This Is America” στα νιγηριανά κοινωνικοπολιτικά δεδομένα, που αγγίζεται μέσα από τους στίχους του Falz αλλά και μέσα από την οπτικοποίηση του κομματιού από τον Iyobosa ‘Geezy’ Rohoboth.

Ακόμα κάθεστε; Πατήστε play!

https://www.youtube.com/watch?v=UW_xEqCWrm0

Πηγή: okayafrica.com