Ο καταστροφικός τυφώνας «Ίρμα» που έπληξε τη Φλόριντα μπορεί να δημιούργησε ανυπολόγιστες καταστροφές, ωστόσο, το σπίτι και μουσείου του Ernest Hemingway στο Key West καθώς και οι εργαζόμενοι αλλά και οι 54 γάτες που φιλοξενούνται στο χώρο, έμειναν ανέπαφα, σύμφωνα με την Orlando Sentinel.

O Jacque Sands και γενικός διευθυντής του σπιτιού και μουσείου του Ernest Hemingway δήλωσε ότι ο κυκλώνας δεν δημιούργησε καθόλου καταστροφές στο χώρο και ότι οι δέκα εργαζόμενοι και οι δεκάδες γάτες που μένουν σε αυτό είναι απόλυτα ασφαλείς.

To γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του μουσείου ανακοίνωσαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν το χώρο που βρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη από τον τυφώνα απασχόλησε τον Τύπο ενώ, η Mariel Hemingway, ηθοποιός και εγγονή του Ernest Hemingway είχε προειδοποιήσει τον Sands να εκκενώσουν το χώρο. «Θεωρώ υπέροχο και εκτιμώ την προσπάθεια να μείνεις εδώ και να σώσεις τις γάτες αλλά και όλη την περιουσία» είπε στον Sands. «Αλλά πραγματικά, είναι απλά ένα σπίτι. Πάρε τις γάτες στο αυτοκίνητο και φύγε».

Ο David Gonzales και curator του μουσείου δήλωσε στο Forbes ότι δεν πίστευε ότι το σπίτι θα καταστραφεί, παρά τις προβλέψεις για την περιοχή. Δήλωσε ακόμη ότι ο τυφώνας είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή παροχής νερού, την σύνδεση internet και τον ηλεκτρισμό αλλά χάρη σε μία γεννήτρια, ο κλιματισμός λειτουργεί κανονικά. Ακόμη, οι γάτες που συνήθως κυκλοφορούσαν στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, κρύφτηκαν μέσα στο σπίτι όταν ο τυφώνας πλησίαζε. 

«Οι γάτες φαίνεται πως διαισθάνθηκαν τον τυφώνα», είπε. «Στην πραγματικότητα, όταν αρχίσαμε να προσπαθούμε να τις βάλουμε μέσα στο σπίτι, κάποιες από αυτές άρχισαν να τρυπώνουν μόνες τους μέσα, γνωρίζοντας ότι ήταν ώρα να βρουν ένα καταφύγιο. Μερικές φορές, νομίζω ότι είναι εξυπνότερες από τους ανθρώπους».

Πηγή: Los Angeles Times