Το Ρομάντσο και ο Κορμοράνος παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους ACID ARAB, το δίδυμο των Γάλλων παραγωγών με την αδυναμία στους εξωτικούς ήχους, για ένα μοναδικό djset με το χαρακτηριστικό τους μουσικό ιδίωμα.

Mε επιρροές όπως ο Baris K, ισχυρό υπόβαθρο acidhouse και αγάπη για την αναζήτηση και συλλογή σπάνιων δίσκων και μελωδιών, οι AcidArab φαντάζουν ως μια μοντέρνα πολιτιστική γέφυρα μεταξύ δυτικής μουσικής και της αντίστοιχης αυθεντικής ανατολίτικης παράδοσης. Και αυτό είναι που καθιστά τον ήχο τους τόσο ιδιαίτερο στη σύγχρονη club πραγματικότητα.

Οι AcidArab είναι – ως djduo – οι παριζιάνοι GuidoMinisky και HerveCarvalho (στις παραγωγές και τα live προστίθεται και ο SexSchon, ως τρίτο μέλος), που δημιούργησαν το πρότζεκτ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Τυνησία. Πρωτοπόροι της τάσης αυτής στην ευρωπαϊκή dance σκηνή, λόγω της βαθιάς και ειλικρινούς εκτίμησής τους για τη μουσική της Μέσης Ανατολής, έχουν ήδη στο ενεργητικό τους την επιμέλεια των ομώνυμων συλλογών (με τις συμμετοχές μιας πολυσυλλεκτικής ομάδας καλλιτεχνών, από τον OmarSouleyman μέχρι τον Pilooski ή τον I:Cube), live και dj εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και τη φετινή κυκλοφορία του LaMusique de France (CrammedDiscs), του πρώτου ολοκληρωμένου προσωπικού άλμπουμ τους, που τους έβαλε και επισήμως πλέον στα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ.

Μαζί τους στο υπόγειο του Ρομάντσο, ο Anatolian Weapons (cosmicworlddisco μουσικό alterego του FantastikoiHxoi) στο warm-up, αλλά και οιresidentdjs του Κορμοράνου, BodyDouble και BlueLagoon, στην αρχή και το τέλος αντίστοιχα.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Ώρα προσέλευσης: 23.00

Είσοδος: 10 ευρώ

Facebook Event εδώ