Την Κυριακή 3 Ιουνίου λαμβάνει χώρα στο Μεταξουργείο και συγκεκριμένα στο Ludd makerspace στην οδό Τσοτυλίου 3, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα με θέμα το zero waste. Για το Athens Zero Waste Ferstival πρωτεργάτες είναι το Πλαστικουργείο, το Refill Greece και το Ludd makerspace.

Στο Athens Zero Waste Festival οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές δράσεις και εγχειρήματα από όλη την χώρα που δραστηριοποιούνται γύρω από τη μείωση των απορριμμάτων. Θέματα που θα καλυφθούν είναι το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, η ανακύκλωση, η επανάχρηση και η κυκλική οικονομία.

Ακόμη, χώρα θα λάβουν σημαντικές ομιλίες για τα φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν από την χρήση του πλαστικού και ειδικότερα του πλαστικού μιας χρήσης, δίνοντας παράλληλα πρακτικές λύσεις. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε εργαστήρια και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους!

Καθώς η χώρα μας ταλανίζεται από περιβαλλοντικά προβλήματα κάθε είδους, η εκδήλωση στοχεύει σε μια σφαιρική ενημέρωση προσφέροντας απτές, οικολογικές και οικονομικές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα. Σαν πολίτες οφείλουμε να συνεισφέρουμε στην βιωσιμότητα των πόλεων και στην διατήρηση της φυσικής ομορφιάς των θαλασσών μας!

Zero Waste Festival
Κυριακή 3 Ιουνίου
LUDD Makerspace, Τσοτυλίου 3, Μταξουργείο