Η ομάδα κιουρι@ είναι μια αυτόνομη φεμινιστική ομάδα που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Αθήνα από τον Οκτώβριο του 2015 και στην συνέχεια απέκτησε αναφορά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας ταυτόχρονα συνεργασίες με φεμινιστικές, λοατκι και αντιρατσιστικές συλλογικότητες. Αυτή την εβδομάδα, θα κυκλοφορήσει το τεύχος 0, του περιοδικού που έστησε η ομάδα, σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του διαλόγου, πάνω σε ζητήματα που μας αφορούν όλες και όλους.
 
Το περιοδικό κιουρί@, θα δημοσιεύει πρωτότυπα κείμενα με σκοπό να συμβάλλει στον ενεργό και πλούσιο διάλογο που διεξάγεται για τα ζητήματα του φύλου και του φεμινισμού στις πολιτικές συλλογικότητες και στους χώρους του κινήματος ευρύτερα. Επιλέχθηκε η έντυπη μορφή και ο θεματικός χαρακτήρας για την καλύτερη εξυπηρέτηση της παραγωγής και επικοινωνίας ενός συνεκτικού λόγου για τα θέματα του ακτιβίστικου πολιτικού φεμινισμού μέσα σε μία κυρίαρχη συνθήκη διάχυσης και πολυκερματισμού της εικόνας και της πληροφορίας στο διαδίκτυο.
 
Το τεύχος 0 του περιοδικού θα διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και επιλεγμένα περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και στο 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας στο Πάρκο Γουδή στις 29,30/6 και 1/7.