Ετοιμαστείτε για δωρεάν ξεναγήσεις σε δεκάδες κτίρια, δημόσια  και ιδιωτικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, χώρους πολιτισμού, ξενοδοχεία….

Στο φετινό πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε 100 κτίρια από τη μεγαλύτερη ομάδα εθελοντών που είχαμε ποτέ, 500 στο σύνολο. Πέρα από την κυρίως δράση, το OPEN TOURS, το πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki έχει διευρυνθεί με ένα σύνολο παράλληλων δράσεων, με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Οι παράλληλες εκδηλώσεις, που θα πλαισιώσουν το OPEN HOUSE Thessaloniki 2017, θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ ήδη από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου το γυάλινο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους θα λειτουργεί ως ενημερωτικό περίπτερο της εκδήλωσης (OPEN BOX).

Tο σαββατοκύριακο 18 &19 Νοεμβρίου, ξεκινά από τη μία με μια δράση για τους μικρούς μας φίλους, που θα περιλαμβάνει workshops με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την αρχιτεκτονική (OPEN JUNIOR)* και από την άλλη με έναν οργανωμένο θεματικό περίπατο στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (OPEN WALK_ΛΙΜΑΝΙ).

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και για την υπόλοιπη εβδομάδα επανέρχεται το MADE in Thessaloniki, το οποίο περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι που συγκροτούν τη δημιουργική και παραγωγική κοινότητα της πόλης.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το OPEN SCHOOL*, το οποίο αφορά προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε ορισμένα κτίρια του προγράμματος, οι οποίες απευθύνονται σε οργανωμένα εκπαιδευτικά τμήματα.

Καθ’ όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου 25 & 26 Νοεμβρίου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης μέσω οργανωμένων ποδηλατικών ξεναγήσεων (OPEN BIKE)*, να ακολουθήσουν τον οργανωμένο περίπατο στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης (ΧΩΡΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ), να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς όπως το OPEN PHOTO και το OPEN HUNT και τέλος να γιορτάσουν τη λήξη των μαραθώνιων ξεναγήσεων το βράδυ της Κυριακής, στο καθιερωμένο πάρτυ λήξης (TIME TO CLOSE Party). Με το πέρας τη εκδήλωσης το κοινό φέτος θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει στο openhousethessaloniki.gr την αγαπημένη του ξενάγηση για το ΟΗT 2017 (OPEN VOTE).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗT 2017 θα βρείτε στο openhousethessaloniki.gr
*Για τις δράσεις με αστερίσκο απαιτείται κράτηση.