Το διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Αιγαίου διοργανώνει για 8η χρονιά µία µοναδική γιορτή µε στόχο να ενηµερώσει, να ψυχαγωγήσει και να προσκαλέσει αναγνωρισµένους σκηνοθέτες, παραγωγούς και εκπροσώπους της τηλεόρασης από ολόκληρο τον κόσµο για να µοιραστούν τις ιστορίες τους. Το 2018 σηµατοδοτεί την εξέλιξη του φεστιβάλ ενώνοντας τα νησιά και εγκαθιστώντας στο Αιγαίο ένα διεθνές σηµείο συνάντησης.

Από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου στο νησί της Πάτµου και από τις 24 έως τις 29 Ιουλίου στο νησί της Πάρου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες, ντοκιµαντέρ και µικρού µήκους ενώ επίσης θα του δοθεί η ευκαιρία να λάβει µέρος σε µία σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων, σεµιναρίων και εκδηλώσεων. Σε ειδικά διαµορφωµένα θερινά σινεµά, κάτω από τα αστέρια, σε παραλίες, προαύλια σχολείων και πλατείες, το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Αιγαίου παρουσιάζει το πρόγραµµά του σε πρωτότυπους χώρους.

Οι νέες διεθνείς συνεργασίες του φεστιβάλ δηµιουργούν µία πλατφόρµα στο Αιγαίο και περιλαµβάνουν:

– Το ∆ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Σύρου (SIFF)
– Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηµατογράφου (MFI)
– Το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Βαλέττας
– Το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Ivy League
– Το ∆ιεθνές Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ του Λονδίνου (LIDF)
– Το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Ολυµπίας για Παιδιά και Νέους

H COSMOTE TV στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Αιγαίου για 5η συνεχή χρονιά ως µεγάλος χορηγός. Στο πλαίσιο της ειδικά αφιερωµένης COSMOTE TV Day, θα παρουσιαστούν 3 νέα ντοκιµαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV καθώς και δύο ταινίες συµπαραγωγές COSMOTE TV.

Το SundanceTV εξακολουθεί να στηρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Αιγαίου ως επίσηµος χορηγός, παρουσιάζοντας µία επιλογή από βραβευµένες ταινίες του ετήσιου διαγωνισµού που διοργανώνει.

«∆ηµιουργήσαµε αυτό το Φεστιβάλ για να µοιραστούµε ιδέες και ιστορίες µε φίλους, συναδέλφους και τις νεότερες γενιές και τα γειτονικά νησιά µας και κυρίως για να απολαύσουµε µοναδικές ταινίες κάτω από τα αστέρια», λέει ο Μπάµπης Τσούτσας, ∆ιευθυντής του φεστιβάλ.

Τα τελευταία 8 χρόνια το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Αιγαίου φιλοξενεί ξένους και Έλληνες σκηνοθέτες, παραγωγούς, σεναριογράφους και εκπροσώπους της τηλεόρασης, προβάλλει βραβευµένες ταινίες και προσκαλεί το κοινό να συµµετάσχει σε µία µεγάλη γιορτή του παγκόσµιου σινεµά. Αυτή η καλοκαιρινή ‘παρέα’ επιστρέφει κάθε Ιούλιο για να εµπνευστεί και να µοιραστεί ξεχωριστές ιστορίες επικοινωνόντας το πάθος της για το σινεµά.

Φέτος, το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Αιγαίου διεξάγεται µε τη συµπαραγωγή των ∆ήµων Πάτµου και Πάρου, υπό την αιγίδα της UNESCO, του ΕΟΤ και την υποστήριξη µεταξύ άλλων, των τοπικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων.