Ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία του Steven King, ένα βιβλίο που έχει επηρεάσει την ποπ κουλτούρα, έρχεται ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πρόκειται για «Το Αυτό», ένα βιβλίο που ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό τηλεοπτικές σειρές όπως το «Stranger Things». Στο επίκεντρο του βιβλίου βρίσκεται μία παρέα παιδιών που έρχεται αντιμέτωπη με έναν σατανικό κλόουν, τον Pennywise και αρκετά χρόνια μετά, τα μέλη της ομάδας επιστρέφουν στην γενέτειρα πόλη τους για να αντιμετωπίσουν ξανά θανάσιμους κινδύνους.

Μείγμα θρίλερ, νοσταλγίας και περιπέτειας, «Το Αυτό» υπήρξε αρχικά πρότζεκτ που θα σκηνοθετούσε ο Cary Fukunaga (True Detective). Το όνομα του  Fukunaga βρίσκουμε τελικά στο σενάριο, ενώ την σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Andrés Muschietti (Mama).

Όταν μικρά παιδιά αρχίζουν να εξαφανίζονται στην πόλη του Derry, στο Maine, μια ομάδα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερους φόβους της, καθώς θα τα βάλει με έναν κακό κλόουν, τον Pennywise, με ιστορικό φόνων και βίας που γυρίζει αιώνες στο παρελθόν.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Bill Skarsgård (Allegiant, Hemlock Grove) στον ρόλο του Pennywise. Πρόσφατα o σκηνοθέτης της ταινίας επιβεβαίωσε μια φήμη που είχε ακουστεί έντονα: ότι η παραγωγή σκεφτόταν να προτείνει στην Tilda Swinton να ερμηνεύσει τον ρόλο του σατανικού κλόουν.

«Δεν ήταν διαθέσιμη. Αλήθεια, σας το ορκίζομαι. Δεν ήταν. Είχαμε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες για να γυρίσουμε την ταινία και εκείνη δεν ήταν διαθέσιμη, οπότε δεν πέρασε καν από οντισιόν. Αλλά το είχαμε σκεφτεί όλοι μας» είπε ο Muschietti.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι νεαροί ηθοποιοί Jaeden Lieberher (Midnight Special), Jeremy Ray Taylor (Alvin and the Chipmunks: The Road Chip), Sophia Lillis (37),  Finn Wolfhard (Stranger Things), Wyatt Oleff (Guardians of the Galaxy), Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton και Jackson Robert Scott, στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο.

https://www.youtube.com/watch?v=JGnc18axYhU

 Πηγή: In 

Το «Αυτό» θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer. Το ομώνυμο βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο σε νέα, πλήρη μετάφραση από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.