Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.04.2024

Τι περιλαμβάνει το ειδικό μενού για τα «30 Χρόνια Βαρούλκο»; [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το γνωστό εστιατόριο κλείνει τρεις δεκαετίες και το γιορτάζει με παλιά και νέα πιάτα.
Τι περιλαμβάνει το ειδικό μενού για τα «30 Χρόνια Βαρούλκο»; [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ένας στίχος ενός φίλου έγινε το 1987 το όνομα του εστιατορίου που τριάντα χρόνια μετά αποτελεί συνώνυμο της θαλασσινής κουζίνας. Το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του 1987 και φέτος, 30 χρόνια μετά, εξακολουθεί να εκφράζει τη θαλασσινή κουζίνα.

Η αρχή έγινε στην οδό Διστόμου στον Πειραιά, όπου ο Λευτέρης Λαζάρου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τη δική του αγαπημένη κουζίνα σε ένα εστιατόριο όπου το ψάρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει. Διεθνείς προσωπικότητες αλλά και σημαντικοί Έλληνες βρίσκονται καθημερινά στο Βαρούλκο για να δοκιμάσουν τα καινοτόμα τότε και εμβληματικά σήμερα πιάτα του.

Το 1994 το Βαρούλκο βραβεύεται με τον πρώτο Χρυσό Σκούφο, ενώ το 2002 ο Λευτέρης Λάζαρου κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin, διάκριση που το εστιατόριο εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι σήμερα, 15 ολόκληρα χρόνια μετά.

Με θέα τη θάλασσα που τόσο αγαπά, ο Λευτέρης Λάζαρου «πειράζει» και αναγεννά τα αγαπημένα του πιάτα και δημιουργεί νέες γεύσεις, ενώ το Varoulko Seaside αναδεικνύεται σε έναν πολυχώρο γεύσης. Αίθουσες για ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις και μεγάλες σάλες στο deck συνθέτουν την εικόνα του Varoulko Seaside έκτοτε.

Το 2016 υπήρξε μια επίσης σημαντική χρονιά για το εστιατόριο, αφού ο Λευτέρης Λαζάρου υποδέχτηκε ξανά στην κουζίνα έναν παλιό μαθητή του. Ο Γιάννης Παρίκος επέστρεψε στο Βαρούλκο ως συνοδοιπόρος πια του Λαζάρου, αναλαμβάνοντας χρέη chef de cuisine.

Σήμερα ο Λευτέρης Λάζαρου και η ομάδα του σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους. Από αρχές Δεκεμβρίου το εστιατόριο θα σερβίρει δύο ειδικά μενού αφιερωμένα στο Χθες και το Σήμερα του Βαρούλκου. Το «Επετειακό Μενού» αφηγείται την ιστορία του εστιατορίου μέσα από πιάτα που σημάδεψαν την πορεία του όπως o λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά αλλά και η αχνιστή πεσκανδρίτσα με πουρέ σελινόριζας, φύλλα σέλινου και κρέμα λεμόνι, ενώ το «Νέο Μενού Γευσιγνωσίας» δείχνει το παρόν και το μέλλον του. Το ψητό καλαμάρι ελληνικής αλιείας με κρέμα καπνιστής ρέγκας, κουνουπίδι και ντολμά με ριζότο σουπιάς και το μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς αποτελούν τις νέες εμπνεύσεις της ομάδας του εστιατορίου.

Με το ίδιο πάθος για δημιουργία της πρώτης μέρας και με τη μοναδική φιλοξενία του Λευτέρη Λαζάρου, το ταξίδι του Βαρούλκου στη θάλασσα των γεύσεων συνεχίζεται.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ MENU 30 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΟΥΛΚΟ

Σούπα μαύρη από μελάνι σουπιάς, μπρινουάζ λαχανικών και ζωμό από πετρόψαρα Αιγαίου

Μπαρμπούνι γεμιστό με ελιά, σταφίδα και κουκουνάρι

Λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά

Πεσκανδρίτσα αχνιστή με πουρέ σελινόριζας φύλλα σέλινου και κρέμα λεμονιού

NEO MENU  ΜΕ ΠΙΑΤΑ 2017

Ταρτάρ γαρίδας με μους κουνουπίδι, ζελέ καρότο και κονσομέ ginger & lemongrass

Αυγό ποσέ με μους πατάτας και καπνιστό χέλι

Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, κρέμα καπνιστής ρέγκας με κουνουπίδι και ντολμά με ριζότο σουπιάς

Μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς

Ζήστε τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του Βαρούλκου στα social media:

Facebook: Βαρούλκο Restaurant

Instagram:@varoulkoseaside

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.