Δύο χρόνια αφότου μετέτρεψε για πρώτη φορά τον λόφο του Λυκαβηττού σε ένα κατάμεστο θερινό σινεμά με την πλέον θρυλική προβολή του «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου», το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στον ίδιο χώρο με… άγριες διαθέσεις.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο προαύλιος χώρος του Θεάτρου Λυκαβηττού ετοιμάζεται να υποδεχτεί σήμερα, 20 Ιουλίου, στις 21:30, έναν από τους πιο αγαπημένους και διαχρονικούς κινηματογραφικούς ήρωες, αλλά και μία από τις πιο καθηλωτικές ταινίες που έγιναν ποτέ. Ο λόγος για το «Mad Max 2» (1981), την εκρηκτική περιπέτεια φαντασίας του Τζορτζ Μίλερ, με τον Μελ Γκίμπσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε μία ερημωμένη μετά-αποκαλυπτική πραγματικότητα, η οποία μοιάζει να έχει επιστρέψει την ανθρωπότητα σε μία πρωτόγονη κατάσταση, ο ήρωας του Τζορτζ Μίλερ επανεμφανίζεται στην οθόνη για να μετατραπεί από τον εκδικητή του πρώτου φιλμ σε έναν απρόθυμο Μεσσία που αναλαμβάνει να σώσει μία φιλειρηνική κοινότητα από τις δολοφονικές επιθέσεις μίας βαρβαρικής ομάδας ανθρώπων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για λόγους ασφαλείας της προβολής, αλλά και για τη δυνατότητα διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, θα αποκλειστεί η πρόσβαση των αυτοκινήτων στον χώρο του πάρκινγκ του Λυκαβηττού. Εξαίρεση αποτελούν τα οχήματα με το χαρακτηστικό σήμα ΑμεΑ.

Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Αυστραλίας στην Aθήνα. Θα ακολουθήσει party με dj set από τους Ιωσηφίνα Γκιόκα και Γιώργο Καρατζογιάννη του Best 92,6.

Οι προβολές του 7ου Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).