Το 2020 η Suzuki συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας και η εταιρεία έχει ήδη στραμμένο το βλέμμα της στην επόμενη εκατονταετία. Εκτός από τα πρωτότυπα μοντέλα που ήδη διαθέτει, εστιάζει την προσοχή της στο τεχνολογικό πρόγραμμα Suzuki Safety Support. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά όλες τις νέες τεχνολογίες ασφάλειας με τις οποίες έχει εφοδιάσει η Suzuki τα μοντέλα της με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων και περικλείει όλες τις καινοτομίες και πρωτοβουλίες που λαμβάνει η εταιρεία για την ασφάλεια και την προσφορά αυξημένης εμπιστοσύνης στους οδηγούς και τους επιβαίνοντες.

Στο Suzuki Safety Support περιλαμβάνονται συστήματα, όπως το Dual Sensor Brake Support, Dual Camera Brake Support, Radar Brake Support I & II, False Start Control, Lane Departure Warning, Lane Departure Prevention και Weaving Alert, τα οποία λειτουργούν προειδοποιητικά, αλλά και αν καταστεί απαραίτητο παρεμβαίνουν ενεργά, με σκοπό τη μείωση της πιθανότητας και την αποφυγή πιθανής σύγκρουσης.

Ήδη, το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε πολλά μοντέλα παραγωγής και αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευση της ιαπωνικής εταιρείας για ασφαλέστερες. Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου προγράμματος ειδική μνεία αξίζει στο e-Survivor το οποίο αποτελεί την ενσάρκωση της οπτικής της Suzuki για τη μορφή των μελλοντικών SUV. Το πρόγραμμα ενσαρκώνει χαρακτηριστικό σχεδιασμό, ελαφρύ αμάξωμα και κλασικό πλαίσιο τύπου σκάλας, συνδυασμένα με σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)