Ο πιο διάσημος υδραυλικός στον κόσμο αλλάζει επάγγελμα ή για να είμαστε πιο ακριβής παραιτείται και αποφασίζει να αράξει κάνοντας σπορ και άλλες πιο hip δραστηριότητες. Όλοι καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για τον σούπερ Μάριο.

«Με αγάπη για τα σπορ, είτε πρόκειται για τένις και μπέιζμπολ, είτε για ποδόσφαιρο και αγώνες ταχύτητας, ο σούπερ Μάριο τα κάνει όλα πιο κουλ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί και ως υδραυλικός». Αυτά αναφέρει το ανανεωμένο προφίλ του στην σελίδα της Nintendo, χωρίς όμως να διευκρινίζεται κάτι παραπάνω.

Παρόλο που ο Μάριο έχει μια μακρά ιστορία με τα σπορ και τα αμάξια, ήταν η ιδιότητά του ως υδραυλικός που τον έκανε τόσο δημοφιλή και προσιτό στο ευρύ κοινό. Η ιδιότητά του αυτή, άλλωστε, εξηγεί και την σχέση που έχει με τους σωλήνες, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας στο βιντεοπαιχνίδι, που παραμένει εδώ και πάνω από 30 χρόνια το πιο δημοφιλές παγκοσμίως.

Οι σωλήνες του σούπερ Μάριο έχουν γίνει τόσο γνωστοί, που μέχρι και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εμφανίστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο μέσα από έναν πράσινο σωλήνα, φορώντας το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο του μάλλον πρώην υδραυλικού.

Όπως ήταν αναμενόμενο το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Πηγή: Quartz