Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.04.2024

Στον «αέρα» βρίσκεται η διοργάνωση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022

«Αν αποδειχθεί ότι η ανάθεση στο Κατάρ και τη Ρωσία ήταν αποκλειστικά προϊόν εξαγορασμένων ψήφων, τότε οι αναθέσεις αυτές ενδέχεται να ακυρωθούν» δήλωσε ο Ντομένικο Σκάλα, πρόεδρος της ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχων της FIFA.
Στον «αέρα» βρίσκεται η διοργάνωση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022

Μπορεί οι αρχές της Ρωσίας και του Κατάρ να διατείνονται ότι δεν ανησυχούν για τίποτε όσον αφορά τη διοργάνωση των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2018 και 2022 αντίστοιχα, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όπως δήλωσε χθες στην ελβετική εφημερίδα «Sonntags Zeitung» ο Ντομένικο Σκάλα, πρόεδρος της ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχων της FIFA που έχει οριστεί υπεύθυνος και για τη νέα εκλογική διαδικασία, «αν αποδειχθεί ότι η ανάθεση στο Κατάρ και τη Ρωσία ήταν αποκλειστικά προϊόν εξαγορασμένων ψήφων, τότε οι αναθέσεις αυτές ενδέχεται να ακυρωθούν». Τόνισε πάντως πως «μέχρι στιγμής, δεν έχουν προκύψει τέτοιες αποδείξεις».

Στο μεταξύ, η κρίση στους κόλπους της FIFA έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και καθημερινά γίνονται αποκαλύψεις –με στοιχεία ή απλώς φήμες– για τον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκαν τα Παγκόσμια Κύπελλα της τελευταίας 15ετίας. Στο προσκήνιο ήρθε και το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», η τότε κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ έπεισε τη Σαουδική Αραβία να ψηφίσει υπέρ της με αντάλλαγμα όπλα, συγκεκριμένα εκτοξευτές χειροβομβίδων. Σύμφωνα με το έντυπο, ήταν τέτοια η κινητοποίηση, που είχαν μπει στο «κόλπο» και μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις. Η Volkswagen και η Bayer οργάνωσαν εκτεταμένες επενδύσεις στην Ταϊλάνδη και τη Νότια Κορέα, αντίστοιχα, για να εξασφαλίσουν τη στήριξη των συγκεκριμένων χωρών. Εικάζεται, επίσης, ότι η Daimler έδωσε μεγάλα ποσά στη Hyundai, προκειμένου ένας από τους γιους του ιδρυτή της, μέλος της FIFA, να κάνει λόμπινγκ υπέρ της γερμανικής υποψηφιότητας. Μετά τις αποκαλύψεις αυτές αναμένεται να πάει το θέμα στην Μπούντεσταγκ και να ζητηθεί σχετική έρευνα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέθεσε το «FIFA-Gate», όπως αποκαλούν την υπόθεση διαφθοράς της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στον 71χρονο δικαστή Ρέι Ντίρι, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους σε υποθέσεις πάταξης της μαφίας και αντικατασκοπίας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.